Başkan Yılmaz: 2023 yılını rekor sayıda icraatla taçlandıracağız

Başkan Yılmaz: 2023 yılını rekor sayıda icraatla taçlandıracağız

8.06.2023 10:24:07

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı haziran ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, ilçeye kazandırılacak Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi ve Yeni Mahalle'de temeli atılan 7 hekimli Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz'ın gündeminde ayrıca Silivri Belediyesinin kurban bağışı kampanyası da yer aldı.
Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı haziran ayı toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Silivri Belediyesi başkanlığına aday olan herkesin vaatleri arasında yer alan, kültür merkezi projesinin de kendisi tarafından hayata geçirileceğini açıklayan Başkan Yılmaz, Gençlik ve Kültür Merkezinde çalışmaların başladığını ve seçimler nedeniyle ertelenen resmî temel atma töreninin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini ifade etti. Başkan Volkan Yılmaz ayrıca, Yeni Mahalle'ye kazandırılacak olan 7 hekimli Aile Sağlığı Merkezinde çalışmaların başladığını müjdeledi. Başkan Yılmaz'ın gündeminde Silivri Belediyesinin kurban bağışı kampanyası da vardı.
“KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASI İLE BÖLGEDE BİR SOSYAL YARDIMLAŞMA AĞI KURUYORUZ”
Kurban Bayramı öncesinde Silivri Belediyesi tarafından yapılacak olan Kurban Bağışı kampanyası hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Malumunuz Kurban Bayramı yaklaşıyor. Biz 3 yıldır BizdenSize Sosyal Marketimiz aracılığıyla vatandaşlarımızdan kurban bağışı topluyoruz. Bu kurbanları Silivri'de üretim yapan küçük ölçekli hayvancılarımızdan satın alıyoruz. Kurbanları kestikten sonra da BizdenSize Sosyal Marketimiz aracılığıyla gıdaya ihtiyacı olan ve ete erişimi daha düşük olan ailelerimize bu bağışları dağıtıyoruz. Böylece ibadetler yapılmış oluyor, hayvancılarımız destekleniyor, bölgede bir sosyal yardımlaşma ağı kuruluyor ve fakir fukara, garip gureba bu kurbanlardan yararlanmış oluyor. Bu nedenle ben, Silivri'de hayır hasenat yapacak bütün vatandaşlarımızdan bu projemize destek olmalarını istirham ediyorum. Belediyemizin sosyal medya hesapları üzerinden bu yardımların fiyatlarını, ne şekilde sevk ve idare edileceğini çok yakında paylaşmış olacağız.” dedi.
“YENİ MAHALLE'YE 7 HEKİMLİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”
Yeni Mahalle'de yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezinin temelinin atıldığını müjdeleyen Başkan Yılmaz, “Şu an Silivri'de, Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi binamızın olduğu yerde 7 hekimli bir Aile Sağlığı Merkezinin ya da halk dilinde Sağlık Ocağımızın temelini atmış bulunuyoruz. 5 ay içerisinde hızlı bir şekilde bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“2023 YILINI REKOR SAYIDA İCRAATLA TAÇLANDIRACAĞIZ”
Silivri'ye kazandırılması planlanan Gençlik ve Kültür Merkezinde çalışmaların başladığını ifade eden Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'de bir kültür merkezinin yapımı, tıpkı iki yakanın bir araya gelmesi gibi her belediye başkanının seçim kitapçığındaki vaatleri arasında yer alıyordu. Biz, kültür merkezinin yanına en az kültür merkezi büyüklüğünde bir gençlik merkezi ilave ettik. Yani herkes vadetti ama yapmak bize nasip oldu. Esasında temelini attık ve şu an çalışmalar devam ediyor ama seçimlerde açılış ve bu gibi toplantılar yapılamadığı için birçok açılışımızı seçim sonrasına bıraktık. Çok yakında Gençlik ve Kültür Merkezimizin resmî temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Ayrıca 2023 yılının ‘Hizmette Rekorlar Yılı' olacağının sözünü vermiştik. Bu kapsamda 2023 yılını Silivri'de rekor sayıca icraatla, rekor sayıda tesisle taçlandıracağız.” dedi.

YORUM YAP