Yazıcı: Mağduriyet iddiaları komisyonumuza yansımadı

Yazıcı: Mağduriyet iddiaları komisyonumuza yansımadı

8.06.2023 10:25:59

“Kırsal Yerleşik Alan” sınırlarına yönelik şikayetler olduğu değerlendirmesi üzerine söz alan İmar Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı, “Kamuoyunda yoğun şekilde mağduriyet olduğu iddia edilse bile komisyona öyle bir dilekçe, öyle bir talep gelmedi” dedi ve yansıdığı halde şeffaf bir şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Silivri Belediyesi Haziran Meclisinde gündeme gelen “İlçemiz sınırları içerisinde kırsal kabul edilen mahallelerimizde “Kırsal Yerleşik Alan” sınırlarının genişletilmesi” konusunda söz alan CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, sahada belirlenen noktalar dışında talepler olduğunu dile getirdi.
YAZICI: MAĞDURİYET OLDUĞU İDDİA EDİLSE DE KOMİSYONUMUZA YANSIMADI
Bunun üzerine İmar Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı söz alarak şu açıklamayı yaptı: “Kırsal yerleşik alanı ve köy yerleşik alan tanımlarını geçtiğimiz sene yapmıştık. Ancak bunlar ile ilgili itirazlar ve genişletilmesiyle ilgili talepler gelmişti. Bu talepler 2 ay önce meclisimize, belediyeye geldi. Bunları biz de imar komisyonunda görüştük. Bu görüştüğümüz talepler içerisinde yüzde sekseni veya doksanı, köy yerleşik alanı dışında ve imar barışına istinaden, imar barışıyla kullanma izni almış vatandaşlardı. Köy yerleşik alanında olan birkaç köylü vatandaşımızın da taleplerini gerçekleştirdik. Şunun için söz aldım. Aslında çok yoğun olarak köy yerleşik alanında girmediğine dair mağduriyetler olduğu ifade ediliyor ama komisyona bu anlamda yoğun bir talep, dilekçe gelmedi. Ya vatandaşlarımız itiraz haklarını kullanmadı ya da başka bir konu var. Kim size mağdur olduğunu ifade ediyorsa bununla ilgili dilekçesini alalım ve komisyona yönlendirirseniz bu toplantıda tekrardan mağduriyeti anlama imkânımız olacak. Kamuoyunda yoğun şekilde mağduriyet olduğu iddia edilse bile komisyona öyle bir dilekçe, öyle bir talep gelmedi. Bunun ötesinde de örneğin köyün 300-500 m dışında evler var. Bunları da tartışabiliriz. Köy yerleşik alanlarında noktasal olarak, parsel bazında bir talebi kanun gereği yapamıyorsunuz. Bölge tanımlamak zorundasınız. Ancak çok daha geniş alanlarda başka türlü tasarruf imkanı varsa bunlara da açığız.
“ŞEFFAF BİR DEĞERLENDİRME YAPARIZ”
Yani özet olarak söylemek isterim ki, eğer varsa bununla ilgili mağduriyetleri belediyeye, imar komisyona aktarırsanız, biz daha ince, daha şeffaf bir değerlendirme imkanı yapmış oluruz. Teşekkür ediyorum saygılar.”
YILMAZ: ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRELİM
Başkan Volkan Yılmaz da konuyla ilgili söz alarak, “Evet Celalettin Bey'in tespitinden de hareket ile öncelikle köy muhtarlıklarımızdan onlara ulaşan şikayetleri, tespitleri değerlendirmelerini isteyelim. Bununla ilgili bir çalışma yapalım. Komisyonumuz, bizim teknik arkadaşlarımız, hem planlama hem imar müdürlüklerindeki arkadaşlarımızla görüşsünler. Ortaya çıkan sonuç itibariyle de çözebileceğimizi, maksimumunu ve uygun bir şekilde de çözelim diye düşünüyorum. Bu 2-3 güne sıkışacak bir çalışma değil. Temmuz meclisinde de karara bağlamış oluruz tahminimce” dedi.
Sevginar Sali

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Haziran ayı meclisi 2. birleşimi Cuma

YORUM YAP