Şahin Dirik

Silivri, Volkan Yılmaz’ı gözden çıkarmış

Volkan Yılmaz, hükümetin de arkasında olması avantajını soruna kadar kullanarak pek çok çevrelerce “verimli” olarak nitelendirilebilecek bir 4 yıl geçirdi. Ancak son seneye girdiğimizden beri amiyane tabirle “zortlamaya” başladı. Peki, “zortlamak” nedir?” Mesleğim gereği gençlerle sıklıkla vakit geçirdiğim için (öğretmenim) özellikle Z kuşağının yoğun olarak kullandığı bu tarz tabirler benim de kelime dağarcığımda kendine yer edinmeye başladı. Zortlamak ifadesini “batırmak”, “berbat etmek” gibi anlamlarda kullanıyorlar. Volkan Yılmaz'ın son bir yılını özetlemek için daha uygun bir ifade bulamıyorum. Seçim yaklaştıkça stresi artıyor. Selami Değirmenci veya Özcan Işıklar'ın son aylarında yaptığı gibi vatandaşlarla pata küte tekme tokat kavga edecek düzeyde olmasa da bence haleti ruhiyesi çok iyi değil. Özellikle genel seçimde Silivri'deki sonuçları görmek onu fena halde altüst etmişe benziyor. Malumunuz, MHP 2018'de ne Milletvekili ne Belediye Başkanı varken Silivri'de %8,4 oy almıştı. Ancak bu oran 2023'te vekilli, başkanlı haliyle %7,8'e düştü. Yerinde bile saymadı, düştü! Bunun karşılığında Hayati Arkaz vekilliğini kaybetti. Yılmaz'ı da aynı akıbeti yaşama korkusu mu sardı? AK Parti deseniz Silivri'de %33,6'dan, %28,25'e düşmüş vaziyette. İki partiyi toplasanız %40 bile etmiyor.
Yılmaz ise makamda geçireceği günler azaldıkça hata üstüne hata yapıyor, giderek daha fazla insanı küstürüyor. Süreç Kavaklı'daki Maxicells'e tahsis edilen alanın akıbetiyle başladı, Çanta'daki “imar kıyağı” ile devam etti, Değirmenköy Sanayi esnafının feryadı bu olanlara tuz biber oldu. Şimdiyse belediye işçilerinin iş bırakma eylemi yüzünden sokaklarda çöp dağları oluşmaya başladı. Hep eleştirdikleri, “CHP belediyeciliği döneminde sokaklarda çöp dağları vardı” argümanını birinci elden yaşamaya başladılar. Vah ki ne vah… İşçiler düşük maaşlardan şikayetçi. Silivri Belediyesi, İstanbul'da işçilerine en düşük maaş veren belediyelerden biriymiş. İnsaf başkanım, bu insanların ciğeri, sizin de bileşeni olduğunuz Cumhur İttifakı döneminde ekonomik kriz yüzünden kurudu gitti. Evlerine nasıl ekmek götürecekler? Bu insanlar emekçi, bu insanlar alın terlerinin karşılığını istiyor, fazlasını değil! Artık işçilerin talepleri karşılansa bile o testi kırıldı bir kere, tamir olmaz. O oylar, size gelmez. Kendi işçisinin bile oyunu alamayan bir başkan tekrar seçilebilir mi hiç, sorarım size?
Velhasıl kelam, Silivri halkı bence Volkan Yılmaz'ı gözden çıkarmış durumda. Kendisi şu anda ilçede en etkili konumda olmasına rağmen gündemi belirleyici unsur olma özelliğini çoktan kaybetti. Dikkat ettiyseniz son haftalarda kimse Volkan Yılmaz'ı konuşmuyor. Herkes CHP'nin adayının kim olacağını tartışıyor. CHP aşağı, CHP yukarı… Yılmaz çoktan unutulmuş, göz ardı edilmiş vaziyette. 2-3 yerel gazeteci dışında kimse Yılmaz'ı konuşmuyor, icraatlarını anmıyor, güzellemiyor. Onların da neden bunu yaptığı zaten belli bir şey. Silivri resmen “sıradaki” diye bağırıyor. Herkes CHP'nin adayının (eğer çok saçma bir isim olmazsa) Silivri'nin bir sonraki başkanı olacağını kabullenmiş vaziyette. Yılmaz bence meclis açılsın da bir iki şov yapayım diye gün sayıyordur ancak ona buradan bir tavsiyede bulunayım, seçmen kesinlikle laf dalaşına, ağzı iyi laf yapana bakmıyor. Silivri seçmeni olaya artık yüksek oranda ideolojik yaklaşıyor. Yani bu da başkanın tekrar seçilme ihtimalini oldukça düşük kılıyor.

YORUM YAP