Silivri bilişimci yetiştirecek

Silivri bilişimci yetiştirecek

23.12.2016 11:31:49

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, öğrencilerin erken yaşta algoritmik düşünme becerilerini arttırarak ileri düzeyde bilgisayar becerisi kazanması amacıyla okullara kodlama atölyeleri kurulması için harekete geçti.

Salı günkü Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği toplantısına katılan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, öğrencilerin kodlama içerikli bilişim teknoloji dersini dijital teknolojinin imkânlarını kullanarak öğrenebilecekleri mesleki atölye sınıflarının oluşturulma sürecinde destek beklentilerini ifade etti. Karipçin'e Abdülezel Paşa Ortaokulu Müdür Yardımcısı Erol Bulut ve Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Meslek Dersi Öğretmeni Namık Sami eşlik etti. Eğitimciler tamamı öğrenciler tarafından kodları yazılan Çizgi İzleyen Robot, Kafa Topu Oyunu, Piyano, Balon Patlatma Savaşı'nı kumanda ederek gerçekleştirdikleri interaktif sunumla projeyi tanıttı.

KARİPÇİN: EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Karipçin, çocukların üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen projeleri hakkında şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirmekte olduğumuz bir projenin yedi ayağından bir tanesi olan erken yaşta kodlama ünitesi ve atölyelerinin çalışmalarıyla alakalı sizlere sunumda bulunmak üzere buradayız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Bakanlığına sunulmak üzere SİYAP adında Silivri Yetenek Akademi Projesini icra etmeye başladık. Projemiz spor, müzik, kodlama, zeka oyunları, matematik bilimleri, resim ve yabancı dil alanlarında yavrularımızın küçük yaşta yeteneklerini tespit ederek onları yetenekleri çerçevesinde birkaç kademe halinde gelişimlerini sağlayıp eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Sporlarla ilgili projemizi aktif hale getirdik. Zeka oyunlarında toplamda 100 civarında öğrencimiz üst düzey matematik sorularını çözebilecek düzeyde eğitimdeler. Yabancı dilde şu anda Silivri'de 3 dili konuşup tercüme edebilecek duruma getirmek üzerinde olduğumuz 13 öğrencimiz var. Spor aktiviteleri için anasınıfı ve ilkokul birinci sınıfta, diğer aktiviteler için ise ilkokul 3'ncü sınıfta, bazı aktiviteler için de 5'nci sınıfta taramalar gerçekleştireceğiz. Bu taramalarla çocukların eğilimlerini, yeteneklerini keşfetmek hedefindeyiz.

“İLK ETAPTA BAŞARILI VE İSTEKLİ 20 ÖĞRENCİYİ PROJEYE ALACAĞIZ”
Zaten bu konuda sizlerle gerçekleştirdiğimiz bir çalışma var, onun verimlerini elde ettik. Bu Mesleki Yönelim Envanteri'nin çok çok gelişmiş bir modeli. Bu proje için başvuru yaptık. Projemiz olumlu karşılandı fakat FETÖ darbe girişimi olayından sonra çok sayıda personel çıkınca bizim projemiz 1 yıl sonraya bırakıldı. Bizim 1 yıl bekleyecek şansımız yok. 1 yıl daha çocuklarımızı kaybetmeye vaktimiz yok. O yüzden kodlama dersi ile kuracağımız ilkokul 3. ve 5. sınıf atölyelerine Silivri SİAD ailesi olarak desteğinizi almak için sizi ikna etmeye geldik. İki sınıflı bir atölye düşünüyoruz. İlk etapta Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu BİLSAT sınavında başarı gösteren atölyelere katılabilecek ve istekli olan 20 öğrenciyi bu projeye alacağız. Onlara kodlamayı öğretip aynı ortaokula alıp aileler de kabul ederse Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bilişim sınıflarında yetiştirmek bir boyutu.

“KEŞFETMEKTE GEÇ KALDIĞIMIZ ÖĞRENCİLERİ SİAD AİLESİYLE BİRLİKTE SEÇMEK İSTİYORUZ”
İkinci boyutunda ise bu işe ilgi, merak ve hobi maksatlı bakan çocukların bu projeye dahil olmasını sağlamak. İşte orada sizler devreye giriyorsunuz. Keşfetmekte geç kaldığımız öğrencileri Silivri SİAD ile birlikte seçmek istiyoruz. Derdimiz iki tane atölye kurmak değil, tüm Silivri'de yetenekli olup hobi anlamında çocukların bu işe ilgi duymalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, yalnızca tüketen değil aynı zamanda üretebilen bireylere dönüşmelerini sağlamak.”

KOCABAŞ PROJEYE SICAK BAKTI
Silivri SİAD üyelerini etkisi altına almayı başaran kit oyuncaklar, Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş'a destek anlamında ilk adımı attırdı. Öğrenciler için kodlama eğitimi konusunda bir çalışma komisyonu oluşturacaklarını söyleyen Kocabaş, yönetim kurulunda dile getirmek üzere kendilerinden istenilenleri tek tek not aldı.

Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Üç kademe ortak teşkilat toplantısı
Sonraki » Martı

YORUM YAP