Silivri Belediyesi borç tartışması alevleniyor

Silivri Belediyesi borç tartışması alevleniyor

9.05.2024 13:19:01

Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve İttifak Üyelerinden, Bora Balcıoğlu'nun açıklamalarına sert tepki!
Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhur İttifakı paydaşları AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk ve MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile bir araya gelerek, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun iddialarına yanıt verdi.
“BORÇ 1 MİLYAR 500 MİLYON DEĞİL, 462 MİLYON TL”
Balcıoğlu'nun belediyenin devir borcunu 1 Milyar 500 Milyon 295 Bin TL olarak açıklamasına karşın, Yılmaz ve ittifak üyeleri, bu rakamı 492 Milyon 300 Bin TL olarak belirterek kesin bir şekilde yanıt verdi. Yılmaz, CHP'li önceki yönetimin banka kredileri ve vergi yapılandırmalarını düşüldüğünde gerçek borcunun 462 Milyon 328 Bin TL olduğunu vurguladı. 2019-2024 yıllarında Silivri Belediyesi tek kuruş borçlanmadığı gibi, kendi döneminde bütün vergilerini günü gününe ödedi.
“BÜTÇESİ ORANLA %145 BORÇLU BİR BELEDİYE DEVİR ALDIM, %28'LE DEVİR ETTİM”
Yılmaz, 2019'da bütçesi oranıyla %145 borçlu bir belediye devir aldığı CHP'li yerel yönetime %28 borcu olan bir yerel yönetim yapısı devir ettiğini ifade etti. Yılmaz bu çerçevede yapılan yatırım, kazandırılan taşınmaz ve araç gereçleri konusuna girme ihtiyacı dahi hissetmediğini ifade etti.
BORÇLARIN ARAŞTIRILMASI İÇİN CUMHUR İTTİFAKINDAN MECLİS KOMİSYONU ÖNERGESİ
Tartışmanın netleşmesi için meclisten bir komisyon kurulması ve bağımsız denetçilerin yardımıyla rakamın kesinleştirilmesi için önerge sunacaklarını ifade eden Yılmaz, bu konuda kararlı olduklarını dile getirdi.
BALCIOĞLU'NU AÇIK OTURUMA DAVET ETTİ
Ayrıca, Balcıoğlu'na açık bir platformda karşılıklı konuşma daveti de yapan Yılmaz, "En güçlü olduğumuz alan bütçeydi" sözleriyle iddialarını destekledi.
Gözler şimdi belediye borçlarının netleştirilmesi için alınacak kararlara çevrildi.
Ayrıntılı haber yarın Hürhaber'de

YORUM YAP