Seçim sonuçlarına meclisten ilk yorumlar

Seçim sonuçlarına meclisten ilk yorumlar

2.07.2019 10:57:53

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonrası Volkan Yılmaz Başkanlığında toplanan Silivri Belediye Meclisi'nde 23 Haziran masaya yatırıldı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Grup Sözcüsü Filiz Güler ve CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Temmuz ayı meclis toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilerek 23 Haziran'da yenilenmesinin ardından ortaya çıkan sonucu değerlendirdi. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını tebrik eden Yılmaz, Güler ve Kırkıcı; İstanbul seçiminin Türk siyasi tarihine yeni bir soluk getirecek “demokrasi” rüzgârına sahne olduğu noktasında hemfikir oldu.

YILMAZ: SAYIN İMAMOĞLU İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIMIZ BİR 5 YIL ARZULUYORUZ
Başkan Volkan Yılmaz, değerlendirmesinde şunları söyledi: “23 Haziran'da gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yine huzur içerisinde, demokrasi kültürüne yakışır biçimde gerçekleşmesinden duyduğum sevinci sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu'na da zor ve meşakkatli görevinde başarılar dilerken, kendileri ile Silivri özelinde Silivri Belediye Başkanı ve Silivri Belediye Başkanlığı olarak uyum içinde çalışacağımız bir 5 yılı arzuladığımızı ve Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden Silivri'nin de hak ettiği ölçüde payını almasını temenni ettiğimi ifade etmek istiyorum. İstanbul'umuza da, Türkiye'mize de, demokrasimizi de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

GÜLER: EN GÜZEL HİZMETLERİN YAPILMASI İÇİN TAKİPÇİ, GÖZLEMCİ VE DESTEKÇİ OLACAĞIZ
MHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Filiz Güler, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 23 Haziran seçim sonucunun tüm İstanbullularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umuyoruz ki İstanbul için güzel işler yapılır. Bütün arkadaşlarımızla beraber hedefimiz bir. Silivri'mize ve İstanbul'umuza hizmet için buradayız. En güzel hizmetlerin yapılması için hem takipçi hem gözlemci hem de destekçi olacağız inşallah. Tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KIRKICI: YSK, SEÇME-SEÇİLME HAKKINI HİÇE SAYARAK ANTİDEMOKRATİK BİR MÜDAHALEDE BULUNDU
CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, 23 Haziran'ı milli iradenin tecelli tarihi olarak gördüklerini vurguladı. Kırkıcı, İstanbul seçimiyle ilgili şu yorumda bulundu: “31 Mart yerel seçimlerinde yurttaşlarımız büyük bir demokratik olgunlukla kendilerini 5 yıl boyunca yönetecek yerel yöneticilerini seçmişlerdir. Büyükşehirlerin önemli bir bölümünde olduğu gibi İstanbul'da da 31 Mart'ta demokratik değişim sağlanmış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Ekrem İmamoğlu seçilmiştir. Sayın İmamoğlu, mazbatasını alarak 18 gün boyunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış ve bu dönemde öğrencilerin ulaşım kartına %40 indirim, su faturalarına %40 indirim gibi çok önemli kararlar hayata geçirilmiştir. Ancak YSK'nın haksız ve hukuksuz kararı sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal edilmiştir. Bu antidemokratik karar, milyonlarca İstanbullunun kararının hiçe sayılması anlamına gelmiştir.

“16 MİLYON İSTANBULLU SANDIĞA GİDEREK DEMOKRASİ DESTANI YAZDI”
Yurttaşlarımız kendi kararlarına bir darbe olarak gördükleri bu hukuksuz hükmü, 23 Haziran'da daha büyük bir katılımla boşa çıkarmıştır. 31 Mart'ta 14 bin oy farkıyla iş başına getirdikleri Sayın İmamoğlu'na, 23 Haziran'da 806 bin oy farkıyla bir kez daha onay vermişlerdir. 23 Haziran seçim sonucu, hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğunu, millet iradesinin önüne set çekilemeyeceğini çok açık göstermiştir. 23 Haziran, sandığın ve demokrasinin zaferi olmuştur. Yurttaşlarımızda sandığa ve demokrasiye olan güven tazelenmiş, geleceğe daha da umutla bakabilmenin yolu açılmıştır.

“YENİ DÖNEM SİLİVRİLİLERİMİZE VE İSTANBULLULARA HAYIRLI OLSUN”
Kazanan 16 milyon İstanbullu yurttaşımız olmuştur. Şimdi Sayın İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hiçbir ayrım gözetmeden 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek üzere görevinin başındadır. İsrafa son verip İstanbul'u kaynaklarını İstanbulluları yararlandırmak üzere şeffaf, katılımcı, üretken bir hizmet anlayışıyla çalışacağına yürekten inanıyoruz. Bizlerde bu süreçte Sayın İmamoğlu'nun başarısı için her zaman onun yanında olacağımızı ilan ediyor, yeni dönemin Silivrililerimize ve İstanbullulara hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP