Sevginar Sali

Seçim sath-ı mâilinden ilk izlenimler...

CHP'nin, ‘AK Parti'nin Volkan Yılmaz'ı tekrar desteklemeyeceği' beklentisi üzerine kurulan seçimi kazanma stratejisi çöktü.
CHP'de adaylaşan ismin diğer aday adaylarının desteğini yanına alabildiği de muamma. “Aday yapılmazsa başka yerden aday olup oyları böler” endişesi, Balcıoğlu'nun en sevilen ve tanınan aday adayı avantajını (En güvenilir ve süreci yönetme kabiliyeti yüksek olan Melih Yıldız'dı, Semih Ayeş ve Doruk Bulut'un toparlayıcı fonksiyonları ile Balcıoğlu'nun içinde yer alacağı ekiple bugünkü tablodan çok daha farklısını CHP açısından konuşuyor olacağımızı tartışmanın artık faydası yok bilmiyorum. Üçü de Balcıoğlu'nun listesinde yer almayacaklarını ifade etti ayrıca.) kurt gibi kemiriyor.
CHP'nin adayı belirlendikten sonra iktidara alternatif konumuna gelmesini beklerken kamuoyu, bambaşka bir şey meydana geldi. Aslına bakarsanız çok beklenmedik, önceden hesap edilmeyen bir şekilde Balcıoğlu, Selami Değirmenci ile Özcan Işıklar'ın yıllardır devam eden soğuk siyasi savaşın kurbanı olma tehlikesiyle yüz yüze. CHP'nin kazanıp, kaybettiği seçimlerinde tarafların rövanş sahasına dönüştü Bora Balcıoğlu'nun başkanlık yarışı.
Her yapının içinde itiş kakışlar, rekabet ve üstünlük mücadeleleri olur. Bunları iç savaşa dönüşmekten kurtaran şey, sağlam bir otorite ve güçlü liderliktir.
Bir yanda CHP'nin içinde bile sözünü geçiremeyen bir Bora Balcıoğlu, bir tarafta 5 yıldır Silivri'nin en güçlü dinamiklerini; siyasi partiler, dernekler, kulüpler vs bir arada sorunsuz işleten bir muktedir Volkan Yılmaz.
Bu şehri yönetmeyi basit bir mesele sananlar, en büyük hayal kırıklıklarını yaşamadan gerekli dersi alırlar umarım.

KARAKAŞ'IN, ADAYLIK DEFTERİ KAPANDI
Yeniden Refah Partisi'nin Metin Karakaş ile Belediye Başkan Adaylık flörtü, edindiğim bilgiye göre sona erdi.
Çok parlak bir gelecek vaat etmeyen bu münasebet Karakaş'ın siyaset ve belediye başkanlık aşkının baki olduğunu göstermeye yetti.
Şimdilik siyaset simsarların kabaran iştahına yem olmaktan kurtulan Karakaş için bir başka seçimde vuslat mümkün olur belki ne diyelim…
Haa bu arada ufak bir ayrıntı! Karakaş'ın eniştesi Mimar Hüseyin Karakaya, AK Parti'den Kartal Belediye Başkan Adayı oldu.

CEYLAN: ADAYLIĞIN KESİNLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ
İYİ Parti genel siyasi konsepte hızlıca Millet İttifakı'ndan uzaklaşıp, ufak ufak Cumhur İttifakı'na doğru kayarken, yerelde alacağı aksiyonun yönü bekleniyor.
İlçe Başkanı Gökhan Ceylan, sahaya inmek için, tek belediye başkan aday adayları Bihter Akbaş Sezer'in adaylığının kesinleşmesini beklediklerini söyledi.
Askıda bir belediye başkan aday adaylarının daha olduğunu belirtirken, “Ama onu çıkarmayacağız her halde…” diye de ekledi.

Sağlıklı haftalar herkese...

YORUM YAP