Ferhan Tezcan

Santos bir hata mı?

1970'lı yıllardı. İngiltere dönüşü MİLLİYET gazetesinde göreve başlamıştım. Basın tribününde maçları izlemeye gittiğim zaman zamanın önemli isimlerini orada görürdüm. Başta birlikte çalıştığım rahmetli Abdi İpekçi'den Dışişleri eski bakanı İsmail Cem'e, Zafer Mutlu'dan Eşfak Aykaç'a kadar kimler olmazdı ki o basın bölümünde.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın tek seyir yeri Dolmabahçe stadıydı.
Ali Sami Yen daha sonra toparlandı. Şükrü Saraçoğlu bir kendine geldi. Dolmabahçe stadı daha sonra İnönü adını alıp Beşiktaş'a zimmetlendi.
Beşiktaş 1950'lı 1960'lı yıllarda Türkiye liginin en güçlü takımlarından biriydi.
Ancak Galatasaray o zamanlar pek esamesi okunan bir konumda değildi. Ne varsa Beşiktaş'ta vardı. Ama 1984 yılında ne zaman ki Jupp Derwall Alman milli takımının başından kalktı geldi ve Galatasaray'ın hocası oldu işler değişti.
Beşiktaş'ı ayağa kaldıran ise Süleyman Seba'dır. 1980'lı yıllarda önce futbol şube sorumlusu sıfatıyla Şeref stadında başlayan Beşiktaşlılığı kulüp başkanlıkları ve lig şampiyonluklarıyla efsane hale dönüşmüştü.

Bugün dahi kimsenin unutmadığı Süleyman Ağabey Beşiktaş için bir başlangıçtır. Sonra yani Süleyman Seba sonrası Beşiktaş'a çeşitli başkanlar geldi.
2000'lı yıllarda görev alan Serdar Bilgili'yi kim unutabilir. Bugün birçok kişinin kızdığı bir Fikret Orman'ın Beşiktaş'a kazandırdıklarından kim vazgeçebilir.
Serdar Biligili de Fikret Orman'a da Beşiktaş bir teşekkür borçludur.
Hasan Arat'ı pek tanımazdım. 2000'lı yılların başında aramızda bir konu geçti. O zaman LİG TV genel müdürüydüm. Arat Beşiktaş'a adaylığını koymuştu. Baktım bir fotoğraf getirdiler. Hasan Arat eski bir basketbolcudur. Bir dönemde Galatasaray forması giymiş. Ben de bunu yayınladım. İçinde hiçbir eleştiri konusu olmadan. Sonra seçim oldu. Serdar Bilgili kazandı. Arat kaybetti.
Aradan bir hafta geçti. O zaman Levent'teki Show TV binasındayız. Hasan Arat Bey geldi. Oturduk ilk lafı şu oldu;
''Beni yaktın Ferhan Bey''
Kimseyi yakmak veya bitirmek veya batırmak meslek hayatımda yapmadığım şeylerdir. Hem St. Georg okumuş hem Kraliyet Akademisinde eğitim almış ve Cardiff'de master yapmış biri olarak 47 yıl boyu süren gazetecilik ve televizyonculuk yaşandım düzgün bir şekilde geçmiştir.
Yıllar yine birbirini kovaladı. Hasan Arat Bey Beşiktaş'a başkan oldu.
Bir bocalama devresi sonucu işler düzelir gibi oldu.
Ama nafile.
Takımın başında Portekizli Fernando Santos var. Beşiktaş bir kazanıyor bir kaybediyor. Dengesi yok. Santos 2022 dünya kupasında Ronaldo'yu kadro dışı bırakmıştı.
Santos kısır skorların hocası. Tecrübesi var mı? Var. Ama artık yaşını başını almış bir hoca. Son çöküşü Polonya milli takımı ile olmuştu. Şimdi Beşiktaş'ta bu sezonu bitirir mi bilmiyoruz.
Yani Santos Beşiktaş'ı önümüzdeki sezona taşır mı? Zor.
Peki, Santos Beşiktaş için bir hata mı?
Kocaman bir evet.
Hoşça kalın…

YORUM YAP