Sevginar Sali

Samimiyet testi

Silivri'ye cezaevi inşa edildiğinden bu yana ilçemizin adıyla anılmasına en sert muhalefeti bugüne kadar CHP yaptı. CHP'nin geçmişteki 10 yıllık yerel iktidar sürecinde de isim değişikliği ara ara gündeme getirildi ama umutsuz bir vakadan öteye gidilmedi.
Gerçekleştirilen isim değişikliğinin ardından İYİ Parti 2019'da gerçekleştirdiği imza kampanyasını hatırlattı.
Öyle ya da böyle yetkili, yetkisiz bu ilçede yaşayan kimse Silivri'nin cezaevi ile anılmasını istemedi, bu yönde görüş belirtti, hareket geliştirmeye çalıştı. Ama bir gerçek var ki son vuruşu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz gerçekleştirdi.
Şimdi her platformda “hizmetin siyaseti olmaz” deyip de gönlümüzü çalmaya çalışan siyasetçiler önlerinde oluşan samimiyet testinden geçmek adına bir hakkı teslim etsinler. Çünkü Volkan Yılmaz yıllardır uğraştığımız ve istediğimiz bir şeyi nihayetlendirdi.
Adı değişti de cezaevi yerinde kaldı” diyenler dönüp bir baksınlar etraflarına cezaevini buradan kaldırmayı ağzına alan aklı başında bir yetkili ve siyasetçi görüyorlar mı?
Bir Silivrili olarak Silivri adının cezaevi adından kaldırılmasından dolayı başta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a sonda da bu talebini dikkate alıp, istenilen değişikliği gerçekleştiren hükümet yetkililerine teşekkür ediyorum.

FEYİZ: ÇOK DEĞERLİ BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR
Dün Kadir Has Üniversitesi Selimpaşa Kampüsü'nde bir aydır Silivri Belediyesi işbirliğinde evsahipliği yaptığı çocukların yabancı dil kursu sertifika töreni vardı.
Ortaokul ve lise düzeyindeki çocukları faal olmasa dahi bir üniversite ortamına taşımak ve burada gelişimlerine katkı sunmak çok değerli bir hizmet kuşkusuz.
Ama olayı köşeme taşıma sebebim sertifika töreninde Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sondan Durukan Feyiz'in konuşması. Bakın neler söyledi: “Uzak da olsanız gönüllerdesiniz bunu özellikle bilmenizi isterim. Çok şanslısınız, çok değerli bir Belediye Başkanınız var.
“UZAKTA OLMAMIZA RAĞMEN BİZİ SİZE YAKINLAŞTIRDI”
Uzakta olmamıza rağmen bizi size yakınlaştırdı. Üniversitelerin üç ana fonksiyonu var. Üniversitelerde eğitim verilir, araştırma yapılır, üniversiteler topluma hizmet ederler. Biz buradan taşındıktan sonra bulunduğumuz yerde hizmet ediyorduk ama ana evimiz burası.
“BAŞKANIMIZ SAYESİNDE BURAYI TEKRAR HATIRLADIK”
Burayı bir süre unutmuştuk. Başkanımız sayesinde burayı tekrar hatırladık.
“TÜRKİYE GENELİNE ÖRNEK OLACAK PROJE”
Türkiye genelinde örnek olabilecek bir işbirliği; Teknokent projemiz var. Onu gerçekleştireceğiz; Başkanımız sayesinde bunun altını çiziyorum.
İyi niyetle çıktığınız her yolun sonu çok güzel oluyor. Sevgili Başkanım Volkan Yılmaz'a iyi niyet var, bizde de iyi niyet var. Çocuklar toplumun en önemli paydaşları. Onlara ne kadar çok imkan sunabilirsek ülkemizin, toplumumuzun geleceği de o kadar sağlıklı o kadar da güzel olur. Bu bilinçle Volkan Başkanımız ile beraber bu sürece başladık. Burası bir eğitim kurumu evet. Bu çocuklarımızı ihtiyaçları doğrultusunda eğitmek bizim büyük bir görevimiz. Bu dil kursu ilk örneğimiz oldu.
“NE MUTLU SİZE Kİ HERHANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞILDIĞINDA ÇOK PRATİK ÇÖZÜMLER
ÜRETEBİLEN BİR BAŞKANINIZ VAR”
Ne mutlu size ki herhangi bir sorunla karşılaşıldığında çok pratik çözümler üretebilen bir Başkanınız var. Bizim sorunlarımızı da çözüyor Volkan Başkan. Burada benden sözler istedi emin olun ki elimizden geleni yapacağız. Biz her türlü işbirliğine hazırız.
Sevgili çocuklar Kadir Has Üniversitesi de hayalleriniz arasında olsun…
*Siyasetçilere örnek olsun bir akademisyenden olaylar ve düşüncelerini ifade şekli.

SİLİVRİ SAHİL GÜVENLİĞİNE KAVUŞTU
42 km sahil şeridi bulunan bir ilçe için geç kalınan ama nihayetinde hayata geçirilen bir gelişme. Hayırlı olsun, Başkan Yılmaz, İçişleri Bakanlığına teşekkür etti biz de kendisine edelim. A'dan Z'ye her alanda eksik ve ihtiyaçları tespit etmekle yetinmeyip, geçmişte yapılmaması serzenişi ile bahanelerinin ardına sığınmayıp, sıkı bir takiple çözüm odaklı kalmayı sürdürdüğü için.

*Volkan Bey'e bir yazı için iki teşekkür fazla mı oldu ne : ) Hayır etmesek aklına koyduğu her hizmet ve yatırım gibi onu da söke söke alıyor; CHP'li Meclis Üyemiz Cabbar Doğan son kanıtı
oldu : )) İşin şakası bir yana verilen emeklerin hakkını teslim etmek gerek. “Ne de olsa ilahi adalet diye bir terazi var! Asla şaşmaz! Yanlış tartmaz! Kimsenin hakkı kimsede kalmaz! Kim ne yaşattıysa onu yaşar! Ne mutsuz edip gülen, ne de aldığı ahları ödemeden ölen yok bu dünyada...”

YORUM YAP