Ferhan Tezcan

Papatya falı

Merhaba
Yazının başlığına bakınca sakın başka bir anlama almayın. Yani işimiz papatya falı bakmak da değil. Ama Fenerbahçe'nin bugünkü halini görenler bundan sık sık söz ediyor. Hollandalı hoca Cocu daha ligin başından beri Sarı-Lacivertlilere pek umut vermiyor. Buna daha önce denenen Hıddınk sonra Galatasaray'da Rijkaard ve Riekerink derken Fenerbahçe'de Advocaat ile Hollandalılar zaten dünya futbolunda yoklar. Neyse lafı fazla uzatıp konuyu bölmeyelim.
Fenerbahçe'de tribünlerden yükselen Ersun Yanal ve Aykut Kocaman sesleri şimdilik kendisini sessizliğe bürümüş gözüküyor. Çünkü bu mili maçlarla dolu haftadan sonra Fenerbahçe'nin oynayacağı Konyaspor ve Beşiktaş maçları Cocu'nun da kaderini belirleyecek. 6 resmi maçta 4 yenilgi alan ve aslında kariyerli bir hoca olan Cocu'nun tazminatının da 7.5 milyon Euro olduğunu söyleyelim.
Başkan Ali Koç ne kadar dirayetli ne kadar sözünün arkasında duran bir kişilik olsa bile Cocu'nun arkasında duramaz. Gelelim Fenerbahçe'nin her gün yenilenen kadrosuna…
Kaleci Harun'u herkes biliyor. Reyes, Benzıa, Jaılson, Frey gibileri daha fazla izleyemedik. Bakalım izleyip neyin nereye varacağını göreceğiz. Takımda şimdilik bütün futbolcuların rengi önümüzdeki haftalarda daha çok ortaya çıkacak.

MUSTAFA CENGİZ AÇMAZDA
Galatasaray'da transferin son günü yaşanan skandalın rüzgarı hala geçmiyor. Başkan Mustafa Cengiz'in konuşmasını dinledim ve çelişkileri hissettim. Sayın Cengiz uzun seneler öncesinden tanıdığım biridir. Futbolla ilgisi yoktur. Bir kamu yöneticisidir. Yokluktan seçilmiştir. Ben 42 yıldır medyanın içindeyim. 17 yılım Milliyet Gazetesinde geçti. Ne başkanlar gördüm. Ancak Mustafa Cengiz yönetim olarak da zayıf kalmasına karşın en büyük güvencesi Teknik direktör Fatih Terim. Yani ‘Transferdeki rezaleti ben üzerime alıyorum' demesi bana çok samimi gelmedi. Çünkü üzerine almaları Fatih Terim yapar ve onun dirayetidir. Neyse hatalar zinciri süre dursun, Terim Florya'dan doğru dürüst bir takım çıkaracaktır. Modeste'ye gelince; İyi bir santrfor. Alınma ihtimali yüksek. Maalesef Şampiyonlar liginde yok. Geçmiş olsun

FİKRET ORMAN KEYİFSİZ
Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman'ın eski neşesi yok. Çünkü olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yönetimde en aklı basında adam bu inanılamaz transferleri bitiren Umut Güner. Llajic gibi muhteşem bir oyuncuyu Beşiktaş'a getiren o. Birçok oyuncu başkanla onun eseri.
Orman yönetimde bazı değişiklere gidecek. Yeni isimler arıyor. O yeni isimler ararken Şenol Güneş de takımda eski isimlere kaldı. Negredo'ya baktım şimdi takımın bir numarası olmuş durumda. İspanyol oyuncunun çok iyi bir insan olduğunu söylüyorlar. Ljalic takıma oturursa işler tıkırına girer. Kaleci Karius'u iyi tanıyorum. Almanya'da Mainz takımından Liverpool'a gitmişti. Beşiktaş'ın kazancı olacaktır. Pepe sezona çok iyi başladı. Vida düzelecek gibi. Babel'de bunalımdan çıkarsa Beşiktaş toparlanır.... İyi hafta sonları.

YORUM YAP