Sevginar Sali

Örnek bir proje daha…

Silivri Belediyesi öncülüğünde hafta sonu Down Sendromlu masa tenisi sporcusu Fatih Köseoğlu anısına masa tenisi turnuvası düzenlendi. 140 özel sporcunun katıldığı turnuvada konuşma yapan Başkan Yılmaz, engelli çocuklar için okul müjdesini açıkladı. Başkan Yılmaz, Elginkan Vakfı ile birlikte engelli çocuklar için okul yapacaklarını açıkladığı konuşmasında, “Elginkan Vakfı ile bir anaokulu yapıyoruz. Ayrıca yeni bir protokole daha imza atmak üzereyiz. Silivri'de engelli çocuklarımızın eğitim göreceği bir okul inşa edeceğiz. Çocuklarımızın sigortalı, maaşlı olduğu, sanayi kuruluşlarının parça başına iş yaptırdığı, Türkiye'de çok az olan ve Manisa Organize Sanayi içerisinde yer alan, çocuklarımızın hane halkına katkı sunacağı bir okulun da müjdesini vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Özel bireylerimiz için eğitim evet çok önemli. Ama iş hayatına dahil edilmesinin yolunu onlar için açmak inanılmaz bir kazanım.
Başkan Volkan Yılmaz'ın tıpkı tarım projelerinde olduğu gibi özel bireylere yönelik çalışmalarda da ‘balık vermek' yerine ‘tutmayı öğretmek' yaklaşımı ayriyeten dezavantajlı gruplara yönelik hassasiyetinin her platformda sözde değil, özde hayat bulması Silivri'de sosyal adalet ve toplumsal huzur açısından kıymetli kazanım olarak değer görmeli ve görüyor da muhakkak.
Yılmaz'ın bu proje için, İBB'nin Engelli Merkezi için önce epey bir değerlendirmede bulunup en sonunda karar kıldığı, tahsis aşamasında da yapımından vazgeçtiği projenin yerini seçmesindeki manidar durum da siyasi kulislerde hak ettiği değerlendirmeyi bulacaktır kuşkusuz.
Bu güzel projenin hayat bulmasına da hep birlikte şahitlik etmemiz ve özel çocuklarımızın bu mecrada hayata engellerinden olabildiğince daha çok kurtularak dahil olması ümidiyle…
Elginkan Vakfı ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a hassasiyet ve çabaları için teşekkürler…

VEFA…
Kasım ayı içerisinde Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Aşkın, Emeğin ve Muhabbetin Resmedilmesi konulu 1. Uluslararası Silivri Resim Çalıştayı kısa bir süre önce aramızdan ayrılan İnci Aydar'ın anısına ithaf edildi.
Hafta sonu ilçemizde Silivri Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Silivri Kent Konseyi ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu işbirliği ile geçtiğimiz Nisan ayında vefat eden Down Sendromlu masa tenisi sporcusu Fatih Köseoğlu anısına turnuva düzenlendi.
Bunu Silivri Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğinin Ediz Özkanlı'nın Başkanlığında Merhum Savaş Haseski anısına Mega Saray'da düzenlediği birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi programı izledi…
Kültür - sanat, spor, sosyal hayat derken her programın içeriğine kattığımız ‘vefa duygusu' bu kentte yaşayıp artık aramızda olmayan ama yaptıkları ile izler bırakanlara ne kadar şık bir hürmet biçimi.
Bir gün her birimiz ‘gideceğiz', ardımızdan böyle hoş bir seda bırakabilmek kaçımıza nasip olur bilinmez ama hala zamanımız varken, bunun için elimizden geleni yapabiliriz. İnci abla, Savaş Baba, Fatih Köseoğlu başardı! Ruhları şad, mekanları Cennet olsun!

GEÇMİŞ OLSUN
Gündemimizde çok daha yakıcı konular olduğundan salgın meselesini her ne kadar ikinci plana atmış olsak da o bizim yakamızı bırakmıyor; sağ değil eksik olsun diyeceğim. Son olarak CHP Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da ailesi ile birlikte salgına yakalananlardan oldu. Dün hem geçmiş olsun demek hem de durumunu sormak için kendisiyle görüştüm. Zorlu süreci atlattıklarını tüm aile fertleri olarak iyileşmeye başladıklarını ifade etti.
Tüm hastalarımıza acil şifalar dilerken, aşı konusuna hassasiyet zorunluluğunu bir kez daha hatırlatmış, hatırlamış olalım. Hasta olmanın, hatta ağır bir sağlık sorunu yaşamanın hiç sırası değil bunun için var olan tedbirlere uyalım.

YORUM YAP