Nişantaşı Üniversitesi ile Silivri Belediyesi işbirliği start alıyor

Nişantaşı Üniversitesi ile Silivri Belediyesi işbirliği start alıyor

Silivri Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci oturumunda karara bağlanan gündem maddelerinden biri Başkan Volkan Yılmaz'ın seçim vaatleri arasında yer alan “Silivri'de 8'inci sınıfı bitiren her çocuğumuz bir yabancı dil konuşabilecek, bir enstrüman çalıp, bir sanat faaliyet gösterebilecek ve lisanslı bir sporcu olacak” sözüyle yakından ilintiliydi.

Ocak ayı birinci meclis oturumunda Hukuk Komisyonuna havale edilen konu Nişantaşı Üniversitesi tarafından ön lisans-lisans-lisansüstü programlarında eğitim-öğretim amacıyla ve Silivri Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Silivri belediyesine ait Selimpaşa Mahallesi 55 pafta 6286-6287-6288-5676 parseller üzerinde mevcut tescilli binaların üniversite lehine tahsisi edilmesi ve bu konuda hazırlanacak protokol ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunu içeriyordu.

KOMİSYON KARARI

Şükriye Akkaya Karakuş Başkanlığında, Hacer Yıldırım, Ümit Seçkin, Fevzi Arslan ve Gökhan Yonat'ın üyeliğinde Hukuk Komisyonu konuya dair kararını şöyle açıkladı: “Silivri Belediye Meclisi'nin 03/01/2022 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen, ön lisans-lisans-lisansüstü programlarında eğitim-öğretim amacıyla ve Silivri Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Silivri belediyesine ait Selimpaşa mahallesi 55 pafta 6286-6287-6288-5676 parseller üzerinde mevcut tescilli binaların Nişantaşı Üniversitesine tahsis edilmesi ve yapılacak protokol için belediye başkanına yetki verilmesi hususu komisyonumuzca değerlendirilmiş olup, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere, 2022-2023 öğretim yılı içinde öğretime başlanılması aksi halde tahsisin ve protokolün iptali şartı ile Selimpaşa Mahallesi 55 pafta 6286-6287-6288-5676 parseller üzerinde mevcut tescilli binaların üniversite lehine 10 yıl süre ile tahsisinin yapılması ve yapılacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesi 5393 sayılı yasanın 15/h, 18/e, 75/d maddeleri gereğince komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

YILMAZ: MÜZİK, SANAT OKULU GİBİ İDDİALARIMIZ OLMUŞTU

Gündem maddesi ile alakalı kısa bir bilgilendirme yapan Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Nişantaşı Üniversitesi ile Silivri Belediyesi'nin ortaklaşa yürütecekleri sosyal sorumluluk, eğitim, kültür ve sanat projelerinde kullanılacak binalar. Silivri Belediyesi olarak bir müzik, sanat okulu gibi iddialarımız olmuştu pandemi şartlarında hep geriye atmak zorunda kaldık inşallah Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte bunları gerçekleştireceğiz.

MASRAFLAR ÜNİVERSİTEYE AİT, BELEDİYE ORGANİZASYONA ORTAK

Binalara yapılacak teknik donanımlar, alet edevatlar, inşaat faaliyetleri, tadilatların tamamı üniversite tarafından gerçekleştirilecek. Yine buradaki kurslardaki öğretim görevlilerin bütün giderleri Nişantaşı Üniversitesi tarafından yapılacak olup Silivri Belediyesi'nin sorumluluğu burada sadece işleyişin organizasyonda ortaklık. Silivri'de yaşayan öğrencilerin bir enstrüman çalma, yabancı dil konuşma noktasında ortaya koyduğumuz siyasi iddianın gerçekleştirilmesidir.

“2023'Ü BEKLEMEDEN FAALİYETE BAŞLAYACAĞIZ”

İşe başlanması ile ilgili 2022-2023 şartı var. Bunu hiç beklemeden tadilatlar biter bitmez Mart-Nisan gibi ve yaz okullarında 2023 sezonunu beklemeden burada faaliyetlerimizi başlatacağız.

YILMAZ, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Hem Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Bey'e, hem de emeği geçen bütün mesai arkadaşları ile belediye çalışanlarımıza, bundan sonra projede mesai harcayacak herkese de teşekkür etmiş olayım.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP