Elginkan’dan ikinci bağış Engelli Eğitim Merkezi

Elginkan’dan ikinci bağış Engelli Eğitim Merkezi

6.01.2022 13:51:42

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye meclisinden yer tahsis ve protokol imzalama yetkisini oybirliği ile aldığı Elginkan Vakfı tarafından ilçemize yapılacak ikinci bağışın; Engelli Eğitim Merkezinde engelsiz bireylere eğitim ve istihdam imkanını bir arada sunmayı hedeflediklerini paylaşırken, yatırımın temel atma tarihini Şubat 2022 olarak açıkladı. Elginkan Vakfı tarafından ilçemize kazandırılan Ümmühan Elginkan Anaokulunun da Ocak sonu Milli Eğitime devrinin, eğitime hazır olarak, gerçekleştirileceği açıklandı.

Elginkan Vakfı tarafından yapılacak “Engelli Eğitim Merkezi” ile ilgili yer tahsisi ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a protokol imzalama yetkisi meclisten oybirliği ile geçti.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Ocak Meclisi ikinci oturumunda Hukuk Komisyonu'nun raporunu Komisyon Başkanı Şükriye Akkaya Karakuş şöyle okudu: “Silivri Belediye Meclisi'nin 03/01/2022 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen, Yeni Mahallesi 1570 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerine Elginkan Vakfı tarafından kendilerinin belirleyeceği bir isim verilmesi şartı ile “ Engelli Eğitim Merkezi” yapılması ve bu konuda protokol yapılmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi, 5393 sayılı yasanın 18/g maddesi gereğince komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

“ÜMMÜHAN ELGİNKAN ANAOKULU OCAK SONUNDA MİLLİ EĞİTİM'E TESLİM EDİLECEK”

Gündem maddesi oybirliği ile meclis tarafından kararlaştırılırken Başkan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu vesile ile Cumhuriyet Mahallemizde, 8 derslikli (arsası Silivri Belediyesi tarafından tahsis edilen, yapımı da Elginkan Vakfı tarafından gerçekleştirilen) Ümmühan Elginkan Anaokulunun Ocak ayının sonunda inşallah Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edileceği, yani okulda eğitim öğretim faaliyetlerinin başlayacağının müjdesini de buradan vermek istiyorum. Bu vesile ile Elginkan Vakfına, Vakfın Başkanı Gaye Akçen'e Silivri'de yaşayan bütün vatandaşlarımız adına teşekkür etmek istiyorum.

“ENGELSİZ BİREYLER İÇİN EĞİTİM VE İSTİHDAM İMKANI BİR ARADA”

Yeni yapacağımız tahsis ile beraber de hemen Rumeli Üniversitesinin aşağısında, Belediyemiz ile bölge için çok kıymetli olan bir alanda Elginkan Vakfı bir örneğini Manisa'da hayata geçirdiği (yatırımlarının büyük bir bölümü Manisa'da) engelli çocukların hem eğitim gördüğü hem de SGK'lı ve maaşlı bir şekilde çalıştığı bir projeyi uygulayacağız. Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki sanayicilerle, belediyenin ve Elginkan Vakfının ortak götürdüğü projede engelsiz bireylere eğitim ve iş imkanı bir arada sunulmakta.  

“İSTANBUL'DA BİR İLKİ HAYATA GEÇERECEĞİZ”

Okulu önümüzdeki günlerde ziyaret edip daha kapsamlısı için Şubat ayı içerisinde Silivri'de temel atmayı hedefliyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında da faaliyete başlamak amacındayız Milli Eğitim ve sanayicilerimiz ile beraber. İstanbul'da bir ilk olan okul örneğini hayata geçireceğiz.

Bir kez daha Elginkan ve Gaye Hanımefendiye teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP