Volkan Yılmaz: Bu yıl da borçlanmayı düşünmüyoruz

Volkan Yılmaz: Bu yıl da borçlanmayı düşünmüyoruz

6.01.2022 12:51:50

2022 mali yılı için rutin borçlanma yetkisini meclisten alan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak bu yıl da kredi kullanmamayı, faiz ödememeyi, borçlanmamayı öngörüyoruz” dedi.

Silivri Belediyesi Ocak Ayı ikinci oturumunda oybirliği ila karara bağlanan konular arasında Başkan Volkan Yılmaz'ın meclisten 2022 mali yılı için talep ettiği borçlanma yetkisi de yer aldı.

ÇAVDAR KOMİSYON GÖRÜŞÜNÜ OKUDU

Konuya ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon Raporunu okuyan Komisyon Başkanı Salim Çavdar görüşün özetini şöyle ifade etti: “2022 Mali yılı içinde yurtiçi ve yurtdışı kamu, iller bankası ve özel bankalardan borçlanma için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunda komisyon görüşümüz şöyledir: Komisyonumuz tarafından yapılan inceleme sonucunda 2022 mali yılı içinde belediyemiz ihtiyaçlarında kullanılmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan borçlar ile belediyemizce yapılan hizmet bedellerinin ödenmesi için yurtiçi ve yurtdışı kamu, iller bankası ve özel bankalardan 30.000.000,00 TL (Otuz Milyon Türk Lirası) kredinin 5393 sayılı yasanın 18. Maddesinin (d) bendi ve 68. Maddenin (e) bendi gereğince alınması ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu komisyonumuz tarafından oy birliği ile kabul edilmiştir.”

KARAR KOMİSYON DAN DA MECLİSTEN DE OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Abdullah Salim Çavdar'ın Komisyon Başkanlığında, Orhan Çalışkan, Ümit Seçkin, Melih Yıldız ile Lütfü Vardar'ın üyeliğinde onaylanan komisyon görüşü meclisten de oybirliği ile geçti.

YILMAZ YETKİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ, “BU YIL DA BORÇLANMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ” DEDİ

Gündem maddesi ile ilgili söz alan Başkan Volkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri bir lira kredi kullanmadık, bunun için de bu rutin borçlanmayı uygun göreceğiniz için şimdiden size teşekkür ediyorum. Çok olağan üstü şeyler olmaz ise, inşallah öyle şeyler yaşamayız, mücbir sebepler gelişmez veya çok spesifik projeler gündeme gelmez ise Silivri Belediyesi olarak bu yıl da kredi kullanmamayı, faiz ödememeyi, borçlanmamayı öngörüyoruz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi. İnşallah kullanmak gerekli olmaz diyor borçlanma yetkisi için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP