Anatolia

Ne mezunusun?

«Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?
“Doğrusu ancak akıl sahipleri öğüt alırlar”(ZUMER Suresi 9. Ayet)
Bilen ile bilmeyeni tabi ki bir tutmayacağız. Ancak nasıl anlayacağız ve nasıl birbirlerinden ayırt edeceğiz? Bilmeyenin bu kadar kendini cüretkâr saydığı bir ortamda; sizde bir mezun iseniz, okul bitirmiş, eli kalem tutmuş, mürekkep yalamış, dirsek çürütmüş iseniz bir şeyler biliyorsunuz demektir. Öyle değil mi? sonuçta bir bölümün okulunu okumuşsunuzdur.
Okumuş olanın kafadan 1-0 önde olması, mesleki alanlarda rekabete sokar bireyleri.
Gel gelelim ülkemde okumuş olanların çekmiş olduğu eziyeti kimse çekmemiştir. Mühendislerin müteahhitlerden, teknikerlerden, kalfalardan, doktorların sağlık personellerinden tutunda da şoförden, odacısına kadar herkesten, hasta yakınları bile internet sayesinde doktorlardan daha bilgili olduğu bir ülkede yaşıyoruz! Maşallah (mazallah) günümüzde (50 yıl önce değil yani şimdi, şu an) lise mezunu amirlere çok denk geliriz. Mesleki yeterlilikleri, telefonlara bakmak ve söylenenlere bakarız, değerleniriz, yaparız'lardan ibaret.
Mesleki yeterliliği olmayanların amir yapıldığı ülkemizde, (onların da suçu yok onları oraya getiren zihniyete bakmak lazım, karar verici kim?) ticaret hane gibi fakülteler var ancak o fakültelerde okuyan birine bile denk gelsek yüreğimize su serpilecek bir nebze lakin, “cahillik mutluluktur” diyen bir kesime de katılmadan edemiyorum.
Mesleki yeterliliği olmayanların amir yapıldığı ülkemizde, birileri bir şeylerin mezunu olmasaydı, ne ben bu yazıyı yazabilirdim, ne de siz şimdi bunu okuyor olabilirdiniz.
Yaşamı inşa etmek, geliştirmek, kolaylaştırmak adına birileri okumalı, bir okulun mezunu ve bir mesleğin erbabı olmalı tabi.
Yani insan, insan için okuyor.
“Özde bir insan olmaya gelmedik mi? “
Peki nasıl oluyor da eğitimsiz olanlar bu kadar üstünlük taşıyabiliyorlar yada bulundukları pozisyon gereği yeterli eğitime sahip olmayanlar, yaşadığımız toplumda, kendilerini bu kadar üstün görebiliyorlar.
Okumayanın, gerekli eğitim seviyesine ulaşamayanın, kendini üstün görmesinin sebebi ne acaba?
Mezun olanın, işin eğitimini alanın bir hürmet bir itibar görmesi gerekmez mi?
Herkesin sınıf, safını, dengini bildiği yarınlar diliyorum.

YORUM YAP