Misafir öğrencilerle çiftlik ziyareti

Misafir öğrencilerle çiftlik ziyareti

18.04.2022 12:43:45

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje ortağı Sitovo Ziraat Yüksek Okulu öğrencilerini Mimi Çiftliği ve Aysun Abla'nın Çiftliğine götürerek, yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. 

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulgaristan'dan gelen proje ortağı Sitovo Ziraat Yüksek Okulu öğrencilerini Mimi Çiftliği ve Aysun Abla'nın çiftliğine götürdü.

2015 yılında Nesrin Demirer tarafından Beyoğlu bölgesinde kurulan Mimi Çiftliği ziyaret edildi.  2017 yılında Silivri bölgesine kurulan 5000 m2'lik bir serada menekşe, karanfil çiçeği, erik çiçeği, aslanağzı, bezelye filizi, buğday çimi ve kanlı kuzu kulağı gibi çok sayıda bitkiyi tanıma ve tatma imkanı buldular. Aynı zamanda çiçeklerin yetiştiriciliğini nasıl yaptıklarını anlatarak öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Okul yetkilileri, ilgilerinden dolayı Nesrin Demirer, Emine Köksal ve Gürcan Yılmaz'a teşekkür etti.

Daha sonra teknik geziye 2009 yılında Büyükkılıçlı'da kurulan Aysun Abla'nın çiftliği ile devam edildi. 13 yıldır devam eden, Türkiye'nin ilk süt okulunu bitiren Aysun Hanım 40 çeşit peynir, yoğurt, manda sütünden dondurma yapmakta ve uluslararası 7 çeşit peynir ürününün nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlatarak ürünlerini tattırdı. Aysun Abla öğrencilerin sorularını yanıtladı. Eğitimciler, öğrencilerine sunduğu katkı dolayısıyla kendisine teşekkür etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP