Melek Çorbacı Var

Mış gibi yaşamak

Kaç pozda sahiden mutluydun ki, kahkahalarla sevişirken verdiğin?

Bırak, bugün de hüzünlü çalsın tüm şarkılar... Bir kez olsun basmadan deklanşöre, gücü yetsin objektifin hüznü resmetmeye. Günler akarken fütursuzca böyle izin ver mestur duyguların dökülsün bu son kareye!..

Bırakalım da, bir gün olsun gerçek duygularımız yansısın aynalara, rol yapmak zorunda kalmadan, hissettiğimiz gibi bitirelim cümleleri...

Gözlemlediğim bazı insanlar var ki; beyhude bir çaba içerisindeler!..

-Mış gibi, -muş gibi yaşamaya çalışan, başkalarına gösteriş olsun diye süslenip kurgulanan hayatlar ve asıl ardındaki soluk, renksiz hikâyeler?.. Güçlüymüş gibi davranmak, zenginmiş gibi, mutluymuş gibi, dürüstmüş gibi, hamaratmış gibi, başarılıymış gibi, anlayışlıymış gibi, mutsuzmuş gibi, mağdurmuş gibi, duygusalmış gibi, idealistmiş gibi, vb. bu ‘gibi'ler çoğaltılabilir. Sosyal medyada olsun gerçek hayatta olsun çoğu kişi kendini olduğundan daha farklı biriymiş gibi gösterme gayretinde.

Özellikle de sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri durum böyle...

Bazı insanlar gerçek hayatta yaşayamadığı, içinde kalan tüm duygularını, korkularını, hüzünlerini, heveslerini, hayallerini bu mecrada farklı şekillerde tatmaya çalışıyor. Ve maalesef ki sonuç hüsran!.. Kimisi dolandırılıyorken bir diğeri aldatılıyor veya bir öbürkü kurulan tuzaklara kanıp, dünyasını mahvediyor belki de ölümle sonuçlanacak yollara sürükleniyor.

Sosyal medyanın olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz yönleri de takdir edersiniz ki oldukça fazla. Hep bir özendirme çabasından kaynaklı, erişilemeyecekmiş gibi görünen şaşaalı hayatların verdiği hüzün. ‘O' almış ben de alayım, onda var benim de olsun, onunki böyle benim niye böyle derken bir sürü “dayatılmış” mutsuzluklarımız oluyor.

Çok görmüşüzdür, sosyal medyada ‘patronum' havasıyla gezip de ahkâm kesen ama evine haciz memurları gelince köşe bucak mal kaçıran insanları. Bu hayatı sade, yalın ve yalansız yaşamak çok daha kolay, rol yapmak yorar insanı. Bu sabah kalktığımda, hangi karaktere bürünsem acaba demektense varsın o günüm de biraz monoton geçsin. Varsın çevremdekiler ne suratsız aman da ne huysuz desin, mühim olan; aynaya baktığımda ruhumun ve beynimin gerçek yansımasını görebilmek!

Ne demiş Hz. Mevlâna: Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!..

YORUM YAP