Mini mini birlere güvenli yaya eğitimi

Mini mini birlere güvenli yaya eğitimi

6.04.2018 12:48:09

Selimpaşa İlkokulu öğretmeni Hüseyin Şahin, 1/B sınıfı öğrencileriyle Trafikte Yaya Güvenliği konusunu uygulamalı işledi. 

Selimpaşa İlkokulu öğretmenlerinden Hüseyin Şahin, 1/B sınıfı öğrencilerine Trafikte Yaya Güvenliği Eğitimi verdi. Kendisine velisi Funda Eda Demirdağ da eşlik ederek destek oldu. Hüseyin Şahin, öğrencileriyle birlikte okul çevresindeki yol güzergâhlarında ilerledi, yaya yolundan nasıl yararlanabileceklerini yerinde gösterdi, trafik işaretlerinin anlam ve önemini anlattı, yolun karşısına güvenli geçim kuralları ile ilgili uygulamalar yaptı. Şahin, öğrencilerine trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeli durumları da anlattı.
Trafik eğitiminin, eğitim-öğretim yılı süresince yapılacak çeşitli uygulamalarla devam edeceğini belirterek tüm velilerin çocuklarına trafik bilinci kazandırmaları konusunda görev ve sorumlulukları olduğuna işaret etti.

“DUYARLILIK GÖSTERMEK VE FARKINDALIK YARATMAK ZORUNDAYIZ”
Şahin, “ Ne yazık ki ülkemizde trafik kazalarından en çok zarar gören insan grubu yaşlılarımız ve çocuklarımızdır. Her alanda olduğu gibi trafik bilincini oluşturma ve geliştirme, çocuklarımızı trafik kazalarından koruma konusunda da duyarlılık göstermek ve farkındalık yaratmak zorundayız. Kuralları sadece ezberlemeleri değil, çocuklarımızın bu kuralları içselleştirerek uymaları ve bunun bir vatandaşlık görevi olduğunun bilince varmaları önemlidir.” şeklinde konuştu.

Renginar SALİ

YORUM YAP