Kalko’ya “Yılın Eğitimcisi” ödülü

Kalko’ya “Yılın Eğitimcisi” ödülü

6.04.2018 12:12:38

“İpekyolu Yılın Altın Adamları” ödülleri sahiplerini buldu.

Türk Dünyasıyla alakalı önemli konuları Türkiye'nin ve dünyanın gündemine taşımayı hedefleyen İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi, Silivri'nin de yakından takip ettiği işadamı Ümit Kalko'ya “Yılın Eğitimcisi” ölünü layık gördü. Kalko ödülünü düzenlenen törende “Çok kıymetli dostum” dediği Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'tan aldı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödülleri sahiplerini buldu. Uluslararası Türksoy'la İpekyolu Dergisi ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği'nin birlikte düzenlediği ödül töreni Wow İstanbul Hotel'de gerçekleşti. Törende konuşan İpekyolu Dergisi imtiyaz sahibi ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Seyfullah Türksoy, ödüle layık görülen her ismin titizlikle belirlendiğine dikkat çekti. Türksoy, ''İş dünyası, kültür-sanat, siyaset, yerel yönetimler, akademi, Türk Dünyası gibi farklı kategorilerde belirlenen başarılı isimler, 14 yıldır İpekyolu çatısı altında güzel bir dostluk ve işbirliği tablosu sergiliyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğu bir ortamda, bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğu inancındayım” dedi.

KALKO: VATAN SEVGİSİ OLMADAN VERİLEN EĞİTİM, VATAN HAİNLERİNİ ORTAYA ÇIKARABİLİYOR

23 farklı kategoride ödüller dağıtılan gecede ödülünü Egemen Bağış'tan alan Ümit Kalko, "Çağdaş muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızın tek yolu eğitimden ve vatan, millet, bayrak sevgisinden geçiyor diyerek şunları söyledi: “Bu ödüller bizi hedeflerimize daha çok motive eden bir araç bu yüzden ödülü verenlere teşekkür ediyorum. Bizim yaptığımız iş çok stratejik, eğitim sektörü artık geçmiş dönemlere göre daha ön planda olan bir iş. 15 Temmuz darbe kalkışmasında da gördük ki aslında bazı şeyler sadece eğitimle olmuyor. Çünkü söz konusu darbe kalkışmasını kimler yaptı diye baktığımızda hepsi eğitimli insanlardı ama içlerinde vatan, millet, bayrak sevgisi yoktu. Demek ki vatan, millet, bayrak sevgisi olmadan sadece eğitim verilirse vatan hainleri ortaya çıkabiliyor. Bizim gibi özel okulcuların çok daha büyük işler yapması, çok daha güzel okullar açması ve geleceğe akıl ve bilim yolundan gidecek nesiller yetiştirmesi gerekiyor.”

25 yılı aşkın bir süredir Türk Dünyası eksenli çalışmalarını sürdüren İpekyolu Medya Grubu Başkanı Seyfullah Türksoy'un öncülüğünde kurulan İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi, büyük hedeflerle çalışmalarını yürütüyor. Türk Dünyasıyla alakalı önemli konuları Türkiye'nin ve dünyanın gündemine taşımayı hedefleyen İPAR, başta uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere pek çok konuyu gündeme taşımak amacına hizmet ediyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP