“Millete vereceğiniz bir şey kalmamıştır”

“Millete vereceğiniz bir şey kalmamıştır”

1.02.2023 12:05:54

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun haftalık değerlendirmesine atıfta bulunarak yaptığı açıklamasında “İnsanlarımız ekonomik darboğaz içerisinde kıvranıp faturalarını ödemede, evine ekmek götürmede zorlanan halkımıza yapılan asgari ücret zammının, çalışanın cebine girmeden, açlık sınırının altına düştüğünü göremeyen anlayışın, bu ülke ve millete vereceği bir şey kalmamıştır” ifadelerine yer verdi.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, bir süredir AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun haftalık değerlendirmelerinin hedefi olmaları üzerine sessizliğini bozdu.
ESEN: MİZAHİ BİR OLAY
CHP İlçe Başkanı Berker Esen imzalı yazılı açıklama ile AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na yanıt şöyle verildi: “Geçtiğimiz gün AKP İlçe Başkanı tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan basın bildirisinde Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden oy devşirmeye çalışmasını mizahi bir olay olarak okuduk. Adalet ve Demokrasi Haftası anma etkinliğimiz içerisinde “İfade özgürlüğünü güvence altına alacağımız” konusunda sarf ettiğimiz sözlere atıfta bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarda olduğu yıllarda milletimizin zulüm gördüğünü safsatasına sarılmaya kalkmış, 1950 öncesinde iktidarda olan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü düşmanlığını gözler önüne serme çabası, aklındaki düşmanlık satırlarına yansıtmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi döneminde türlü badireler atlatılmış, savaştan çıkmış bir milletin yeniden ayağa kalkma hamlelerini gözündeki düşmanlık perdesinden görememiştir. O dönemlerde yapılan hizmetleri, özgürlükler ile ilgili yapılan yasal düzenlemeleri bir bir sıralamak isterdik ama kendisi bu düşmanlık hezeyanı ile bunları idrak etmekte zaten zorlanacaktır.
“MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ NEYE SARILACAĞINI ŞAŞIRMIŞTIR”
Aynı açıklama içerisinde din bezirgânlığı yapma gafletinde de bulunan AKP İlçe Başkanı geçtiğimiz günlerde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan hadsizliğe ilişkin olarak bir açıklama yapmamamıza takılmış, mal bulmuş mağribi gibi neye sarılacağını şaşırmıştır. Bu vahim durum ile ilgili gerekli kınama Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve partimizin yöneticileri tarafından yapılmıştır. Kendisine bu din bezirgânlığından ekmek çıkmayacağını bir kez daha anımsatmış olalım.
“YÜZLEŞMESİ GEREK”
Zaman zaman böyle gafletlere düşen AKP İlçe Başkanı'nın dönüp 20 yıllık tarihi ile yüzleşmesi gerekmektedir. Din bezirgânlarının, çocuk istismarına ses çıkarmayan veya ses çıkaramayanları, “Bakara makara” diyerek dalga geçenleri büyükelçi yapanlar, “ne olur geri dön” dedikleri ile kavgaya tutuşanlar bugün ırkçı bir faşistin eylemi üzerinden yaftalama hareketinin başını çekmeye çalışıyorlar. Önce kendi tarihiniz ile yüzleşin sonra bunun üzerinden oy devşirmeye, düşmanlaştırmaya çalışın.
“TRAJİKOMİK BİR DURUM”
Gel gelelim “ifade özgürlüğü” konusunda da sabıkası kabarık olanların ifade özgürlüğünden bahsetmeleri ise trajikomik bir durumdur. Yalnızca 2022 yılında muhalif kanallara 10 milyon liranın üzerinde RTÜK tarafından ceza kesildi, basın özgürlüğü sıralamasında 2005 yılında 95'inci sırada yer alan Türkiye 2022 yılına gelindiğinde 180 ülke arasında 149'uncu sırada yer aldı. Gazetecilik faaliyeti yürüttükleri için yargılanan, sığınmacı olan gazeteciler cabası. Bugün ifade özgürlüğü adına yaptıkları zulüm yarın da yapacaklarının teminatı olacaktır.
AKP İlçe Başkanı kendi karnesine bakmadan zamanı geldiğinde bunu kamuoyumuz ile paylaşacakmış! Şirin gözükmek için çıkarları doğrultusunda milletimizin temiz duygularını kullanmak için en ön saflarda yerlerini almaya kalkanlar karşılarında bizleri bulacaktır.
“YALAN VE İFTİRA SİYASETİNİ KİM SÜRDÜRÜYORSA KINIYORUZ”
Kamuoyumuzda “Pergoleci” olarak bilinen milletimizi aldatmaya yönelik atılan tüm manşetleri esefle kınıyoruz. Olmayanları oldu gibi gösterip, yaşanmayanları yaşandı gibi gösterip, söylenmeyenleri söylendi gibi gösterip yalan ve iftira siyasetini kim sürdürüyorsa şiddetle kınıyoruz.”
“SAPLA SAMANI AYIRAMAMIŞTIR”
Son olarak AKP İlçe Başkanı bildirisinin başında değindiği hususta açık açık yapmaktansa gizli bir sahiplenme hissiyatının verdiği kırgınlıkla sapla samanı ayıramamıştır. AKP İlçe Başkanı'na kendi anlaşmazlıklarını Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden atıfla, sosyal medya mecralarından göndermelerle yapmamasını önerir, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı'nın ziyareti esnasında Piri Mehmet Paşa Cami'ne yapılan ziyarette o bölgede planladıkları çalışmalar ile ilgili kamuoyumuzu bilgilendirmelerini tavsiye ederiz. Zira biz uzun zaman önce kendilerinin verecekleri bilgileri kamuoyumuz ile paylaşmıştık!
“BU ÜLKE VE MİLLETE VERECEĞİNİZ BİR ŞEY KALMAMIŞTIR”
İnsanlarımız ekonomik darboğaz içerisinde kıvranıp faturalarını ödemede, evine ekmek götürmede zorlanan halkımıza yapılan asgari ücret zammının, çalışanın cebine girmeden, açlık sınırının altına düştüğünü göremeyen anlayışın, bu ülke ve millete vereceği bir şey kalmamıştır.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP