MHP Silivri’den TBMM çıkarması

MHP Silivri’den TBMM çıkarması

18.01.2023 12:20:54

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ilçe yöneticisi Deniz Edis, MHP Meclis Üyeleri Sultan Aşkın, Şenoğlu Türkyılmaz, Erdoğan Kalaycı, Ümit Seçkin, Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen, MHP'nin TBMM'deki Grup Toplantısı için Ankara'daydılar.326157082_1963586120639777_3202315884504896763_n
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın da MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile TBMM'de canlı olarak takip ettiği Grup Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli mesajlar verdi.326156500_561424062289222_7365756036921813850_n (1)
“MAYIS AYI İÇİNDE BU İŞİ BİTİRELİM”
İşte MHP Lideri'nin Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçim takvimine işaret eden açıklamaları: “15 Ocak 2023 Pazar gününden itibaren seçim gündemine, seçim sathı mahalline, seçim sürecine girdiğimiz, bu suretle seçim hazırlıklarını daha da yaygınlaştırmaya, daha da yoğunlaştırmaya karar verdiğimiz herkesçe malumdur. Partimiz adına 15 Ocak siyaset stratejimiz ve seçim çalışmalarımız için kritik bir eşiktir. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili tartışmaların bir an evvel son bulması, TBMM'de ortak aklın, ortak demokratik iradenin tecessüm etmesi, mevsim şartlarıyla birlikte hayatın olağan akışına uygun bir tarihin mutabakatla tespiti iyi niyetli beklentimizdir.326120790_583739623580038_8432207946086145364_n
Eğer Gazi Meclis'ten böyle bir karar çıkarsa, bu durum bir erken seçim değil, yalnızca seçim tarihinin güncellenmesi şeklinde okunmalı ve yorumlanmalıdır. Nitekim doğrusu, akla ve hukuka yatkın olanı budur. Kriz çıkarmanın, kutuplaşma üretmenin, kavga iklimi yaratmanın ahlaken ve siyaseten bir karşılığının olmayacağını, kimseye de bir fayda sağlamayacağını görmek lazımdır.
TBMM'de seçim kararının alınabilmesi için ihtiyaç duyulan beşte üç çoğunluk bulunamazsa, yani muhalefet partileri bu yönde bir adım atmaktan imtina ederse, Cumhurbaşkanımız Anayasanın 116'ıncı maddesinin 2'inci fıkrası uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verebilecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi iki alternatife de bihakkın hazırdır. Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, Cumhurbaşkanı Seçim Kanununun 3'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasında belirtilen 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet partileri şayet Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmişlerse TBMM'de makul bir tarihin uzlaşmayla belirlenmesinin önünde hiçbir engel kalmayacaktır.
Demokrasimiz rüştünü ispat etmelidir. Sandıktan korkmanın, millet iradesinden kaçmanın hiç kimseye bir yararı dokunmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümüne yakışır ve yaraşır bir seçim atmosferinin tesisi için elinden gelen tüm demokratik sabır, katkı ve tahammülü gösterecektir. Seçimlerin şölen havasında yapılması hepimizin görevidir. Sandık er meydanıdır. Sandık milli iradenin tecelli meyanıdır. Muhalefet partilerinin çekinecek ve ürkecek bir durumları yoksa, gerçekten de demokrasinin vazgeçilmez ilkelerine bağlı olduklarını iddia ediyorlarsa, buyursunlar Halep oradaysa arşın Meclis'tedir. Ve Gazi Meclisimiz Türk milletinin demokratik hükmü, iradesinin onuru, 103 yıllık medarı iftiharıdır. Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım, kaldı ki Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim.”
“BİZ ÇALIŞMAYI HAYAT VE HÜRRİYET KAYNAĞI OLARAK KABUL EDİYORUZ”
Bahçeli seçim mesajlarını vermeyi ise şöyle sürdürdü: “Ne aradığını bilmeyenin bulduğunu anlaması mümkün değildir. Rotası belirsiz, pusulası bozuk, dümeni kırık bir geminin güvenli bir limana yanaşması da akıl ve mantık işi değildir. Bizim rotamız belli, ne aradığımız bilinmektedir. Erdemden mahrum, ezberden mülhem bir siyaset mücadelesi içinde olmadığımızı en iyi bilen sizlersiniz, hülasa Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in her şerefli mensubudur. Her şeyin mühim noktası iyi bir başlangıçtır. İyi bir başlangıç yarı yarıya başarı demektir. Her başarının ardında çalışmanın fazileti vardır. Her başarı sırtını verilen emeklere dayamıştır. Biz çalışmayı hayat ve hürriyet kaynağı olarak kabul ediyoruz. Biz çalışmayı bulmaca içindeki bulmacaları çözme fırsatı olarak görüyoruz.
“İSLERİ IŞIKLARINDAN ÇOK OLANLARLA MEŞGUL OLMUYORUZ”
Merhum şairimiz Arif Nihat Asya'nın dediği gibi, ışığı önümüze aldık yürüyoruz, gölge arkamızdan ister gelsin ister gelmesin, buna da hiç kafa yormuyoruz. Silik parayla yazı tura atanlara hiç aldırış etmiyoruz. Geçmişi masalda, geleceği falda görenleri ciddiye almıyoruz. Sahte demokratları, sanal özgürlük taraftarlarını elimizin tersiyle itiyor, önümüze bakıyoruz. Çıra gibi olup da, isleri ışıklarından çok olanlarla meşgul olmuyoruz. Bundan sonra olmama kararındayız. Ayı olmayan, yıldızı kaybolan sansür edilmiş bir geceye değil, pırıl pırıl parlayan bir gündüzün güneşi olmaya talibiz, bunu da hak ediyor, layık olduğumuzu düşünüyoruz. Merhum Sezai Karakoç'un aynen ifade ettiği üzere, geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah, bir gündüz, bir de güneş olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Allah'ın izniyle, sabaha ulaşacağız. Gündüzü kucaklayacağız. Güneşin aydınlığında tuğumuzu kaldırıp muzaffer akşamlarda ülkülerimizin sıcaklığıyla coşacağız.”
“BİZ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ'YİZ. BİZ TÜRKLÜĞÜN BAYRAKTARI, İSLAM'IN KESKİN KILICIYIZ”
“Üzerinde güneşin batmadığı, gün doğusundan gün batısına kadar tek bayrağın dalgalandığı bir vatanımız, bir milletimiz, bir devletimiz, bir kudretimiz, bir şan ve şöhretimiz vardı” diyen Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakına yönelik konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kimi Semerkant'ta bekler bizi, kimi Caber'de.
Kimi Ötüken'de gözler bizi, kimi Issık Gölü'nde.
Kimi Kaşgar'da özler bizi, kimi Kerkük'te.
Kimi Viyana kapılarında ister bizi, kimi Adriyatik sahillerinde.
Kimi Çin Seddi'nde arar bizi, kimi Hind Okyanusu kıyılarında.
Kimi Hira Dağı eteklerinde sorar bizi, kimi de Tanrı Dağı'nın zirvelerinde.
Biz Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Biz Türklüğün bayraktarı, İslam'ın keskin kılıcıyız. Biz huzur ve esenliğin, barış ve kardeşliğin ilelebet gönül ve gönüllü neferleriyiz.
Biz Cumhur İttifakı çatısı altında, cumhurun muazzez irade ve itibarıyla Türk ve Türkiye Yüzyılını gerçekleştirme, aynı zamanda Lider Ülke Türkiye'ye ulaşmaya söz veren, yemin eden vatan ve millet sevdalılarıyız.
Bu hissiyat, bu heves ve hedefler sınırlarında ses hızıyla değil, ışık hızıyla çalışmayı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekiliği Genel Seçimlerine bütün imkan ve inancımızla hazırlık yapıyoruz. Gerekli ve yeterli zihni ve siyasi demlenme sürecini yaşıyoruz.
Karşımızda utanç duvarı gibi duruş gösterenlerin çalımını bozmak, yenilgi üstüne yenilgiyi tattırmak için milletimizle tek yürek oluyoruz. Müteyakkız bir siyasi tutumla müteselsil çalışmalarımızı yurdumuzun dört bir köşesine yaygınlaştırdık, buna da devam ediyoruz.”
“MHP İLE CUMHUR İTTİFAKI'NA VERİLECEK HER DESTEK TÜRKİYE'Yİ KANATLANDIRACAK”
Genel seçim çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan MHP Lideri, “Dostlarımızı sevindirdik, düşmanları üzdük. Durmayacağız, bundan sonra çok daha fazlasını yapacağız. 2023 seçimlerini riske atmayacağız. Üzerimize ne düşüyorsa, gücümüz neye yetiyorsa yapacağız, elhak nefes alır gibi çalışacağız.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Cumhur İttifakı'nın ulaşacağı sonuç;
√ Büyük bir seferberlikle yürütülen fedakârlıkların,
√ Gece gündüz demeden harcanan emeklerin,
√ Hane hane gezilerek yapılan görüşmelerin,
√ Sokaklarda, meydanlarda, çarşılarda, tarlalarda, fabrikalarda dökülen alın terlerinin ve göz nurlarının muhterem eseri olacaktır.
Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın koordinasyon ve gözetiminde, bugüne kadar yapılan etkili ve feragat dolu çalışmalardan dolayı siz değerli milletvekillerimize, MYK ve MDK'da görev alan değerli arkadaşlarıma, partimizin il ve ilçe başkanlarıyla birlikte tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizle iftihar ediyorum. Hepinizle birlikte yol yürümekten, mücadele etmekten kıvanç duyuyorum. Partimize verilecek her destek ve her oy bizim için siyasi namusumuzun bir belgesidir. Asla ve asla zayi olmayacak siyasal duruş ve kararlılığın ifadesidir ve Milliyetçi Hareket Partililerin ahlakına emanet edilmiştir.
Milliyetçi Hareket Partisi'yle Cumhur İttifakı'na verilecek her destek Türkiye'yi kanatlandıracak ve milli hedeflere ulaşma azmini kamçılayacaktır.
Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, sevdalısıdır Türk-İslam medeniyetinin, ümididir İ'la-yı Kelimetullah'ın, yadigârıdır muhterem ceddimizin, simgesidir üç kıtaya yayılmış anılarımızın. Bizim ittifakımız ve davamız umuttur, huzurdur, gelişmedir, büyümedir, kardeşliktir, kaynaşmadır, Türk milletinin ta kendisidir. Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının seçim dönemi boyunca, bütün tahrik ve tertiplere, hile ve tuzaklara, iftira ve fitnelere karşı dikkatli ve uyanık olması öncelikle temennim ve beklentimdir.
Malum ve menfur emel sahipleri; Moralimizi bozmak isteyecekler. Mücadelemizi zaafa uğratmanın hesabını yapacaklar. Birbirimize duyduğumuz güveni sarsmak için uğraşacaklar.Karamsarlık aşılayacaklar, kara kampanyalara hız katacaklar. Kuşku uyandırmak ve şevkimizi kırmak için yeni taktikler geliştirecekler. Dedikodu üretecekler, fitnenin dozajını arttıracaklar. Hiçbir arkadaşım böylesi bir operasyona, böylesi bir saldırgan ve sabotaja eyvallah etmemeli, boyun eğmemelidir. Biz bu tip ahlaksız telkinlere karşı tecrübe sahibiyiz.
Onların nifak madeni varsa, bizim de hamd olsun çelik gibi imanımız vardır, sapasağlam inancımız vardır, taviz vermeyen irademiz vardır, hepsini birden daldan dala zıplayan maymuna çevireceğimiz unutulmamalıdır.
Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı her siyasal hamlesini sonuç odaklı planlayıp uygulamaktadır. Ancak bizim için daha da önemli olan, yalnızca aziz milletimizden aldığımız güç ve ilham ile hareket etmek, takdirin ve tercihin ise sevdalısı olduğumuz millete ait olduğunu aklımızdan bir an olsun çıkarmamaktadır.
1969 yılının soğuk bir kış günü, Adana'da bir Spor Salonunda toplanan bir avuç mücadele adamının açtığı yolda, yalnızca bir milletvekili ve birkaç kasabanın belediye başkanlığından çıkılan 54 yıllık muhteşem yolculukta bugün erişilen merhale gurur vericidir. Davasına inanmış, milletine güvenen, devletini savunan ve demokrasiye bağlı kadrolarımızın ve mensuplarımızın inanç ve kararlılığı eksilmeden sürdüğü takdirde, aziz milletimizin gözüne ve gönlüne çekilmek istenen perdeler birer birer yırtılacaktır.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin her bir ferdi, büyük Türk milleti için ülkü edindiği milli devlet ve milli kimliğin korunması ile kalkınma ve demokrasi mücadelesini, alınları ak, başları dik, kalpleri inançla dolu olarak ilelebet sürdürecektir.
Haklı mücadelemizden asla dönmeyeceğiz. Döndürmek için köprü başlarını tutmuş olan gafilleri de pişman edeceğiz.
2023 seçimleri; istiklalimizi korumak ve kuvvetlendirmek için muhteşem bir istikbalin temelini kazan cumhur iradesiyle, dış güçlere paryalık ve payandalığa bel bağlamış zillet ittifakı arasında geçecektir. Biz, dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan ve bundan böyle de yaşamak zorunda olan bir milletiz. Bu nedenle, ne tarihimizi, ne coğrafyamızı ne de kimliğimizi değiştirme arayış ve isteğindeyiz. Ama hep birlikte bu gerçeklerle daha güzel, daha gelişmiş, daha müreffeh bir gelecek inşa edebiliriz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bunun için varız, bunun için de var olmaya devam edeceğiz” dedi.
“CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKİYE AĞIR YARALI HALE SOKULMAK İSTENMEKTEDİR”
“Türkiye Cumhuriyeti, egemenlik haklarını ve sınırlarını yüzyıllık bir tarih birikimiyle ve kendi milli gücü ile oluşturmuş bir devlettir” diyerek sözlerine devam eden Bahçeli, ülkemize yönelik dış tehditlere atıfta bulunarak şunları söyledi: “Dünya devletleri ve komşu ülkelerle yapmış olduğu anlaşmaların ve ilişkilerin esasları ile verebileceği milli tavizin son sınırları, bu köklü birikimin ve devlet-millet şuurunun sonucunda belirginleşmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşu teslimiyetin neden olduğu dayatmaların değil, savaşla ve direnerek kazanılmış bir zaferin getirdiği özgüvenle dünyaya kabul ettirilmiştir. Bu özgüven Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde imha edilmek, değilse bile ağır yaralı hale sokulmak istenmektedir.”
“TÜRKİYE YÜKSELDİKÇE YÜKSELECEK, CUMHURUN İRADE ZAFERİYLE ŞAHLANIP ZİLLETİ SANDIĞA GÖMECEKTİR”
Gündemdeki konulara da değinen Bahçeli, Millet İttifakı ortaklarına sert çıktı ve şunları söyledi: “Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin yalanı, dolanı ve iftiraları alkışladığını küstahça ileri süren CHP Genel Başkanı ve milli silah sanayine çamur atan, Baykar şirketini suçlayan selamsız Babacan, yabancıların etki ajanlığı pozisyonunda sabitlenmişlerdir.
Bu acınası gerçeği de aziz Türk milletinin şamarını yediklerinde anlayacaklardır.
27 ülkeye ihracat yapan, kuruluşundan buyana gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan kazanan bir Türk şirketini karalamak terbiyesizlik ve gayri milliktir. Öyle ceket çıkarıp konuşmakla adamlık olmaz, altılı masaya meydan okumakla da adaylık olamaz.
Türk ordusuna kimyasal silah kullandı iftirasını atan sicili ve cibiliyeti bozuk Tabipler Birliği Başkanı'nı ziyaret edip destek mesajları veren Babacan'ın HDP'den siyaset yapmaya, ihanet kampanyasının azılı bir mensubu olmaya hazır olduğu da ayan beyan ortadadır.
İhalarımız uçacak, zillet ittifakı, tıpkı dağdaki eşkıyalar gibi saklanacak delik arayacaktır.
Türkiye yükseldikçe yükselecek, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü cumhurun irade zaferiyle şahlanıp zilleti sandığa gömecektir. Nitekim çok daha müşkül durumları aşmıştır. İnancımız ve gayretimiz de bu yöndedir. Bizim gideceğimiz başka ülke, yaşayacağımız başka vatan ve gurur duyacağımız başka bir bayrak yoktur. Başkalarının gelecekte ne olacağı ve nerede duracağı bizi hiç alakadar etmemektedir. Biz bin yıldır buradayız. Bir ve beraberiz. Önümüzdeki binlerce yılda da burada olacağız.
Kimse en ufak bir tereddüt göstermesin. Ay yıldızlı al bayrağımızı dünya durdukça son yurdumuz Anadolu'da dalgalandıracağız.

Kıtaların kavşak noktası olarak vazgeçilmez önemi olan ve tarih boyunca yurt tutanların stratejik baskılara maruz kaldığı veya avantajlar elde ettiği Anadolu coğrafyasında, büyük Türk milleti varlığını bin yıldır sürdürmüş ve bu coğrafyayı vatan yapmıştır.
Bin yıllık süre, sahip olunan toprakların stratejik önemine uygun olarak kendi jeopolitiğini geliştirmiş, Selçuklu'dan Osmanlı'ya ve oradan da Cumhuriyetimize köklü bir manevi veraset olarak intikal etmiştir. Bir coğrafyanın beşeri, ekonomik, sosyal, kültürel politiğini oluşturmak ve yükseltmek, sahip olunan stratejik imkân ve şartların yanı sıra, mevcut devlet ve yaşayan millet yapısını hesaba katan gerçekçi bir analizin sonucudur.
Bu açıdan, cihan devleti kuran ecdadımızdan ulaşan emanetler, bizlere yalnızca mazide kalmış acı ve tatlı hatıraları değil; beraberinde yaşanmış gerçekleri, acıklı toprak ve insan kaybıyla sonuçlanmış ibret verici neticeleri bilmemizi ve sonuç çıkarmamızı gerektirmektedir.
1923 yılında kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti, bu bin yıllık stratejik var olma mücadelesinin tarihi mirasını devralmıştır. Bununla birlikte, çoğunluğu Anadolu'da, bir bölümü Trakya'da bulunan bugünkü sınırlarımızı esas alarak, milli ve üniter bir devlet yapılanmasının devamını sağlamayı vazgeçilmez öncelik kabul etmiştir. Hepinizin bildiği gibi, bugünkü siyasi sınırlarımız kendiliğinden oluşmamış ve kolaylıkla elde edilmemiş, dönemin küresel güçlerinin Türklüğe biçtikleri ve dayattıkları sınırlı bir alanın reddedilmesi sonucunda kanla yazılmıştır.
“KANLA YAZILAN BİR TARİH KALLEŞÇE DEĞİŞTİRİLEMEZ”
Kanla yazılan bir tarih kalleşçe değiştirilemez, zilletle silinemez. Kaderin istikameti kanın ve kahramanlığın istikametidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu anlayış ve kavrayıştadır. Doğal olarak bugünkü vatanımız, geçen yüzyılın ilk çeyreğinde başka ülkelere tahsis edilmek istenen topraklarımızı fütursuzca parselleyen küresel projenin hilafına; akıl, heyecan, iman, inanç, silah ve hesabın terkibiyle oluşan muazzam bir mücadeleyle kazanılmıştır.
“İSTİKBALİN KUTUP YILDIZI HUZURLU TÜRKİYE OLACAKTIR”
Bu mücadele mirasını yağmalama niyetinde kim varsa bir kez daha düşünmesini, ayağını denk almasını, yanlıştan dönmesini altını çizerek tavsiye ederim. 100 yıllık bir maziden muhteşem bir geleceğe adım adım ulaşma kararlılığı gösteren Türkiye Cumhuriyeti zilletin karanlık girdabına düşmeyecektir. Güvence Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Güvence Cumhur İttifakı'dır. Güvence büyük Türk milletidir. İstikbalin kutup yıldızı huzurlu Türkiye olacaktır. Tam bağımsızlık aziz millet varlığının kahraman evlatlarından müteşekkil Cumhur İttifakı eliyle korunacak, kollanacak ve mutlaka güçlenecektir.”
“HER BİRİNİZDEN İSTEDİĞİM DE 100 OYU BULMANIZ, SANDIĞA TAŞIMANIZ VE 100'ÜNCÜ YILIN ŞEREFİNE HİZMET ETMENİZDİR”
Cumhuriyetimizin 100. Yılı için her partilisinden 100 oy bulmasını isteyerek konuşmasını sürdüren MHP Lideri, “Türkiye'nin başarısına gönül veren, milli birlik ve kardeşliği yüreklice savunan, yeni yüzyıla umut bağlayan, yüreğiyle ben de varım diyen her vatandaşımızın, her dava arkadaşımızın Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için 100 oy kazanmaları ve bu hedefe ulaşmak amacıyla insanlarımızı ikna etmeleri niyazım ve beklentimdir.
Her birinizden istediğim de 100 oyu bulmanız, sandığa taşımanız ve 100'üncü yılın şerefine hizmet etmenizdir. Aş, iş sorunlarının çözümü, dünya çapında muktedir ve Lider Türkiye'nin inşası, hayat pahalılığın ortada kaldırılması bizzat Cumhur İttifakı'nın refakatiyle sağlanacaktır. Önümüzdeki günlerde EYT sorunu TBMM'de halledilmiş olacaktır. Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir. Ayrıca başörtüsü sorununun anayasal güvenceye kavuşturulması hususunda açık tarafız, sözleşmeli çalışanlarımıza kadro verilmesinin sonuna kadar destekçiyiz, taşeron firmalarda çalışan kardeşlerimizin kadroya alınmasından da yana olacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.

Sevginar SALİ

323450758_870986157501406_2589658724354233405_n322731268_698173475373271_7790532000728151341_n

 

 

 

YORUM YAP