Ferhan Tezcan

Metin Şen nerede?

Mesleğe yeni başladığım yıllardı.
MİLLİYET'in o çok güçlü kadrosu içinde çabalayan biriydim. Türkiye Avrupa Şampiyonluğunu Almanya'yı finalde penaltılarla yenerek kazanan Çekoslovakya ile Bratislava'da özel maç yapacaktı.

Namık Sevik çok değerli müdürümüzdü.
Beni göndermelerini söylemiş.
Çok şaşırdım.
MILLIYET Spor Servisi de şaşırdı.

Rahmetli Turgay Şeren ve uluslararası foto muhabiri Hüseyin Kırcalı yola koyulduk. Sosyalist bloka direkt uçak yoktu. Viyana Schwechat havaalanında buluştuk.

Ali Şen, Futbol Federasyonu futbol şube sorumlusu idi.
Tanıştık.
Müthiş bir adamdı.
Çekçe konuşuyor.
Birine Almanca cevap veriyor.
Öbürüne İtalyanca hitap ediyordu.
Arkadan Rusça saydırıyordu.
Dostluğum böyle başladı.
Hala sürüyor.

Oğlu Metin ile 1992 yılında Kanal 6'da iken tanıştım. Ali Ağabeyin uçak şirketini yönetiyordu. Biz Şansal Büyüka ile futbol programları yaptığımız için Eskişehir'den, Samsun'dan, Ankara'dan özel uçak tutup hem filmleri hem de kameramanı getiriyorduk. Metin'le her hafta pazarlık yapıyor ve kıran kırana çalışıyorduk. Bu Kanal D'de de devam etti. Metin futbola da çok meraklıydı.
Neyse.

FENERBAHÇE YÖNETİMİNE GİRİYOR
Ali Şen Fenerbahçe'de iki kez başkanlık yaptı. İsmi bir efsane haline geldi. Şampiyonluklar getirdi. Metin Şen'de Fenerbahçe 1907 derneğinde bulundu. Sonra baktım Ali Koç'un yönetiminde yer alıyor.
Çok sevindim.
Ali gerçekten futbolun içinden gelenlerle çalışacak dedim. Ama yönetime baktığım zaman kafam biraz karıştı. Allah Allah Ali Koç'un bir bildiği vardır belki diye söylendim.
Çünkü yönetimde neredeyse Metin Şen dışında futbolla ilgili kimse yoktu. İşte Semih Özsoy basketboldan çok iyi anlıyordu.

Sonra Burhan Karaçam bir bankacılık deviydi. Bildiğim Simla Türker, Türkiye'nin en büyük akü fabrikasının sahibiydi. Erol Bilecik, TÜSİAD başkanıydı. Şaban Erdikler iş adamıydı. Fethi Pekin avukattı. Ömer Okan eğitimciydi. Sevil Zeynep Becan, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Burak Çağlan Kızılhan hepsi çok değerli insanlardı.
Ama içlerinde futboldan anlayan var mıydı?
Bana göre yoktu.
Bu da Ali Koç'un tercihiydi.

7 AYDIR ÇIT YOK
Metin'den tam yedi aydır çıt yok.
Fenerbahçe'de kıyamet koparken hocaların biri gelip biri giderken gene çıt yok. Takım yenilirken, kazanırken yine çıt yok.

Yok, da yok. Metin Şen gibi birinin hem de babası Ali Şen gibi olan birinin böylesine sessiz kalması beni şaşırtmadı değil. Telefon açıp Ali Şen ağabeyime sorabilirdim. Metin'i arayabilirdim.Yapmadım ve bekledim. Fenerbahçe ne zaman böylesine futbol dolu adamı fark edecek diye bekledim.
Beklemeye devam ediyorum.
Hoşça kalın..!

YORUM YAP