Ferhan Tezcan

Kovulmanın perde arkası

Tarih 23 Aralık Pazar. Hafif puslu bir kış sabahı. Florya'da Galatasaray futbol takımı akşam oynayacağı Sivasspor maçının son hazırlıklarını yapıyordu. Takım sakat ve cezalı oyunculardan bunalmıştı. Sivasspor maçı neredeyse tam kadroya bir onbirin çıkacağı maçtı.
Futbolcular ısınırken birden Serdar Aziz midesini tutmaya başladı. Fenalaşmıştı. Doktor Yener İnce hemen koştu. Aziz'i muayene etmeye başladı. Pek birşey gözükmüyordu. Ancak futbolcu “Akşam oynayamam” demeye başladı. Bunun üzerine konu Teknik Direktör Fatih Terim'e iletildi. Terim konuyu sakinlikle dinledi ve akşamki maç için kadroyu değiştirdi.
Sivasspor önemli bir karşılaşmaydı. Çünkü Galatasaray'ın alacağı üç puan Sarı-Kırmızılı takımın hem ligdeki kaderini hem de şampiyonluğa giden yolu pekiştirecekti. Terim'in savunmada Serdar Aziz'e ihtiyacı vardı ama madem hastalanmıştı yapacak bir şey yoktu. Aziz eve gitti. Akşam saatleri yaklaştığı sırada Tuğce ve Serdar Aziz çifti eşyalarını toplayıp havaalanının yolunu tuttular. Hedefleri Maldivler'di. Hint okyanusuna doğru uzanacaklar, ligin ilk yarısındaki yorgunluğu çıkaracaklardı. Tam bir gün sonra Tuğçe Aziz kocasının hayatını değiştirecek bir yanlışa imza attı. Denize karşı dinlenen Serdar Aziz'in bir fotoğrafını çekti ve İnstagram'a koydu. Serdar'ın çekildiğini anlaması ve fotoğrafın instagram'dan geri çekilmesi tam 5 dakika sürdü. Ancak olan olmuştu.
İstanbul ayağa kalktı, Terim Amerika'daydı. Herkes hastalığı nedeniyle yatağında uyuduğunu zannettiği Serdar Aziz binlerce kilometre uzakta tatildeydi. Sabah saatlerine doğru (Amerika'da) Terim arandı ve durum anlatıldı. Terim çok kısa net yanıt verdi: ''Satış listesine koyun''

EREN DERDİYOK'UN BUNALIMLARI
Eren Derdiyok, Kasımpaşa'dan transfer edilmişti. Geçtiğimiz sezon Gomis olduğu için pek dikkat çekmemişti. Sonradan oyuna giriyor ve pek sorumluluk taşımıyordu. Çünkü Gomis işini iyi yapıyordu. Rahattı. Fatih Terim onu kullanırken kupa maçlarını düşünüyordu. Gomis gidince Eren'in üstüne yük bindi. Ancak Galatasaray seyircisi onu benimsemememişti. Attığı goller seyirciyi sevindiriyor ama kaçırdıkları adeta çıldırtıyordu. 23 Kasim'da Galatasaray İstanbul'da Konyaspor ile oynayacaktı. Stad dolmuştu. Anons yapan görevli isimleri sayarken Eren'i de okudu. Takım sahaya çıktı. Ama Eren yoktu. Son dakikada 'Ben sakatım' demiş ve kadrodan çıkarılmıştı. Fatih Terim çok 'içerlemişti' sabretti ve son haftayı bekledi. Amerika'ya giderken kafasındakini masaya yatırdı 'Satın'...

CARVALHO VE MIRANDA
Şimdi Galatasaray Brezilya'lı Carvalho ve Inter'in Brezilyal'sı Miranda ile bu boşlukları kapatmaya çalışıyor. Daha transfer edecekleri birçok oyuncu var. Ciddi biçimde koşturuyorlar. Umarım bu atak karşısında Terim bu kez yönetimin baskıları ve ''beceriksizlikleriyle'' başbaşa kalmaz.

YORUM YAP