“Kolay bir karar değildi, cesaret göstermemiz gerekiyordu”

“Kolay bir karar değildi, cesaret göstermemiz gerekiyordu”

7.11.2019 13:12:18

CHP'deki kongre heyecanına ilçe başkan adaylık kararı ile katılan Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, “Bu yola çıkmak tabi ki de kolay bir karar değildi. Çok değerli isimler, partililer var. Bu genç yaşımızda onların karşısına aday olarak çıkmak bile bizim için cesaret örneğiydi. O cesareti gösterdik” dedi.

8 Kasım 2019 Cuma akşamı CHP Silivri İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklamaya hazırlanan Berker Esen, Buse Esin ve Asım Kıyıcı ile birlikte Hürhaber'e nezaket ziyaretinde bulundu. Kapsamlı ve güçlü bir yönetim listesi ile delegelerin karşısına çıkacaklarını ifade eden Esen, sadece gençlik değil tecrübenin de etkili olacağını vurguladı.

ESEN: GENÇLİĞİ BİR DEZAVANTAJ OLARAK DEĞİL, AVANTAJ OLARAK GÖRÜYORUM

Ziyarette Hürhaber İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali'nin sorularını yanıtlayan Esen, ilçe başkan adaylığı için fazla genç olduğu eleştirilerine şöyle yanıt verdi: “Olaya genç olarak bakmamak lazım. Bu işi yapabilir mi, yapamaz mı diye bakmak gerekli. Sonuçta yaş bu açıdan bir kıstas değil. Genç olmak bana göre bir avantaj. Sonuçta bir heyecan var içimizde. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim bu göreve dair içimde taşıdığım heyecanla, daha önce bu heyecanı taşımış isimlerin aynı heyecanı taşımayacağını düşünüyorum. Bunun gençlikle bir ilgisi yok.  Enerjimizi güzel bir yönetim anlayışı ve tecrübeli bir yönetimle harmanlayıp güzel bir çalışma ortaya koyabileceğimize inanıyorum. Gençliği bir dezavantaj olarak değil, avantaj olarak görüyorum. Biz bu parti içinde büyüdük. 10 yılı aşkın zamandır.”

“GENÇLİK SİYASETİNDE YAPACAĞIMIZ HER ŞEYİ YAPTIKTAN SONRA HEDEFİ BÜYÜTMEK GEREKİYORDU”

CHP ile bağına açıklık getiren İlçe Başkan Adayı Esen, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “CHP ile 2011 yılında tanıştım. Gençlik Kollarında yeni bir oluşum vardı. Gençlik Kollarında görev aldım o dönemde. Daha sonra yine Gençlik Kollarında çeşitli kademelerde görev aldım. 2014 yılında belediye seçimlerinin akabinde Haziran ayında Gençlik Kolları Başkanlığına atandım.  O günden bugüne Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütüyorum. Gençlik anlamında yapabileceğimiz her türlü çalışmayı yaptığımıza inanıyoruz. Başarılı işler yaptığımıza da inancımız tam. Artık gençlik siyasetini daha da genç arkadaşlarımıza bırakmak, onların önünü açmak ve cesaret vermek için gençlikten edindiğimiz tecrübeyle yol yürümek istiyorum. Sonuçta Gençlik Kolları bu işin mutfağıdır. Siyasilerin Gençlik Kollarından yetişmiş olması tavsiye edilir. Çünkü işin mutfağı burasıdır. Biz Gençlik Kollarında her türlü mücadeleyi verdik. Bu partiye emeğimizi verdik. Yeri geldi bayrak astık, yeri geldi mitingleri hareketlendirdik. Her türlü dinamiklerinde görev aldık. Artık gençlik siyasetinde yapacağımız her şeyi yaptıktan sonra hedefi büyütmek gerekiyordu. Bu anlamda da kendimizi hazır hissediyoruz zaten. 5 yılda 8 seçim geçirdik. Tecrübeyse 8 tane seçim geçirdik. Biz yeterince tecrübeyi bu seçimlerde kazandık. Şahsım olarak da bu seçimlerin 3'ünde Seçim Koordinasyon başkanlığı görevinde bulundum. İlçe Başkan Adaylığı konusunda yeterli tecrübeyi geçmişten parti görevlerimizden kazandık. Büyüklerimizin de bize olan desteği, güveni, inancı ile güzel işler yapacağımıza inanıyorum.

“ETKİLİ MUHALEFET YAPABİLME ANLAMINDA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Her şeyden önce içimizde taşıdığımız heyecanımız, çok güzel projelerimiz var. Bu projeleri adaylık açıklamamda yeri geldiğinde örgüt toplantılarında anlatacağım. İki yıllık görev süremiz olacak yeni kongreye kadar. Sonuçta burada muhalefetteyiz. Etkili muhalefet yapabilme anlamında meclis üyelerimizle, yönetimimizle, partililerimizle güzel işler yapacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Gerekli kaynaklarımızı oluşturduk. Gerekli argümanlarımızı da geliştirdik. Bunları adaylık açıklamamızda kamuoyuyla paylaşacağız.”

“BAŞARI GİBİ BAŞARISIZLIK DA HERKESİN”

“2019 seçimlerinde kaybeden ekibin bir parçası olarak değerlendirilmenize ne diyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Esen, “Başarı herkesin başarısıdır. Buradaki kayıpta da hepimizin sorumluluk sahibi olması gerekir. Biz bunun özeleştirisini yaptık, örgüt toplantılarımızda dile getirdik. Başarısızlıkta payımıza düşen neyse biz bunun hesabını örgüte verdik” dedi.

“KİMSE BİRİSİNİN ADAYI OLMAYI KENDİNE YAKIŞTIRMAZ”

‘Özcan Işıklar'ın adayı olduğu' söylentilerine açıklık getiren Esen, “Kimse birisinin adayı olmayı kendine yakıştırmaz. Herkes kendi kişisel kararı ve kararlılığıyla yol almak ister. Ben burada parti üyesi olan, bu partiye ihanet etmemiş, bu partiye emek vermiş, emek verecek olan herkesin adayı olarak görüyorum kendimi. Böyle bir şeyi kabul etmem. Birisinin adayı olmayı, birisinin adayı gibi gözükmeyi, birisi tarafından yönetilmeyi kimse kabul etmez. Biz burada partinin adayıyız” şeklinde konuştu.

“SOKAKTA OLACAĞIZ”

Seçildiği taktirde yapacaklarına değinen Esen, “Biz sokakta olacağız. Gençlik Kolları olarak zaten hep sokaktaydık. Yine öyle olacak. Her zaman mahallelerimizi ziyaret ettik. Genç arkadaşlarımızla bir araya geldik, onların görüşlerini aldık. Malum dönemimizde de zaten gençlerin siyasete bakış açısı negatif. Sonuçta bir işsizlik sorunu var. Gençler de siyasete olumsuz bakıyor. İş bulamama kaygısı ve iktidar korkusuyla üye olmaktan çekiniyorlar. Biz bu şartlar altında her dönem gençlerimizle bir araya geldik. Mahalle sorumluları atadık. Düzenli olarak örgüt toplantısı düzenleyip onları onore ettik. Bundan sonra da sokakta olacağız. Yeri gelecek toplantılarımızı mahallelerde yapacağız. Bunlarla beraber ziyaretlerimizi sürdüreceğiz, istişarelerimizi yapacağız. Sonuçta yerelde muhalefet olabiliriz ama Büyükşehir'de iktidarımız var. Ekrem Başkanımızın kamuoyu da takdir eder ki inanılmaz olumlu yaklaşımları var.

“BİZ SİLİVRİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREV NE VARSA YAPACAĞIZ”

Daha öncesinde Büyükşehir yönetimi bizim tarafımıza hiçbir şekilde destek sunmazken bugün baktığımız zaman Büyükşehir buradaki yerel yönetimde desteklerde bulunabiliyor, önünü açabiliyor. Biz Silivri için üzerimize düşen görev ne varsa yapacağız. Muhalefet olmanın getirdiği bazı sorumluluklar var. Sonuçta seçmen bize muhalefet görevini verdi. Bizim de burada bazı sorular sormamız gerekecek. Kamuoyunun bu noktada bizden beklentilerini karşılayacak şekilde etkili muhalefet yapıp Büyükşehir iktidarının getirdiği hizmetleri de Silivri ile buluşturacağız. Komisyonlar kurup çalıştıracağız. Herkesi sürecin içine dahil edeceğiz. Herkesin bu sürecin bir parçası olmasını sağlayacağız. Kendimizi anlattıktan sonra seçmen bize gerekli teveccühü gösterecektir diye düşünüyorum” kendinde kendini ifade etti.

“KOLAY BİR KARAR DEĞİLDİ AMA CESARET GÖSTERMEMİZ GEREKİYORDU”

CHP'li üyelere seslenen Esen, “Bu yola çıkma kararı bizim için tabi ki de kolay bir karar değildi. Zor bir süreç sonuçta. Biz çok rengi içinde barındıran sağlıklı bir parti yapımız var. Bunun içinde çok değerli isimler, partililer var. Bu genç yaşımızda onların karşısına aday olarak çıkmak bile bizim için cesaret örneğiydi. Ama uzun süredir görüşmelerini yapıyorduk. Özellikle partililerimizden talepler geliyordu. Bu noktada bir cesaret göstermemiz gerekiyordu. Biz o cesareti gösterdik. Görüşmelerimizi yaptık ve çok da olumlu dönüşler aldık.

“HAYALLERİMİZ, İDEALLERİMİZ VAR HAYATA GEÇİRMEK İÇİN FIRSAT İSTİYORUZ”

Bu yola baş koyduk. Bu yola dair çok güzel hayallerimiz, ideallerimiz var ve bunları da hayata geçirmek için bir fırsat istiyoruz. Yaşımız genç belki bu görevlere daha sonra da talip olup gelebiliriz ama önemli olan bu yaşta gelebilmek. O anlamda bunu erken olarak değil zamanı olarak değerlendiriyoruz. Partililerimizin desteğini istiyoruz. Gençlerin önünü açmalarını, arkalarında olmalarını istiyoruz. Bizler de onlardan aldığımız cesaret ve güvenle yürümek değil, koşmak istiyoruz” çağrısında bulundu.

 

 

 

 

YORUM YAP