Kasım ayı Meclisi görüşüldü

Kasım ayı Meclisi görüşüldü

6.11.2018 09:44:34

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu'nda görüşülen gündem maddelerinden 3'ü karara bağlanırken, 5 gündem maddesi de ilgili komisyonlara havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 05 Kasım 2018 Pazartesi günü, saat 10.00'da gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 3 madde karara bağlanırken, 5 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

MECLİS GÜNDEMİ VE KARARLARI
• Gündemin 1. maddesinde, Kentsel Tasarım Komisyonu'nun seçimi gerçekleştirildi. Yapılan açık oylama sonucunda komisyona CHP Grubu adına Figen Yıldız, Saadet Gençoğlu, Semih Ayeş; AK Parti Grubu adına Mustafa Türker ve Necati Gidici seçildi.

• Gündemin 2. maddesi olan, Silivri Belediyesi'ne ait Selimpaşa Mahallesi, 54-55 pafta, 5734 nolu parselde kayıtlı 2 katlı binanın polis merkezi olarak tahsisi oybirliğiyle kabul edildi.

• Gündemin 3. maddesinde, ilçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi görüşüldü. Konu İsim Tespit Komisyonu'na havale edildi.

• Gündemin 4. maddesi olan, Selimpaşa Mahallesi, 6725 parselde kayıtlı Bedesten Çarşısında İnternet ve Bilgi Erişim Merkezi olarak kullanılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsis edilen 13 ve 14 nolu dükkanların tahsisinin iptalinin görüşülmesi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

• Gündeme ilave olarak alınan 5. madde de, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 8 ada, 130 parselde ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatının görüşülmesi İmar Komisyonu'na havale edildi.

IŞIKLAR'A ‘SEÇİM YATIRIMI' ELEŞTİRİSİ
• Gündeme 6. madde olarak ilave edilen, Alibey Mahallesi, 98 ada, 724 parselin bir kısmında 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi tartışmalara neden oldu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Adliyesi'nin artık yetersiz kaldığını, ek bina yapılması için gerekli çalışmaların başladığını duyurdu. Işıklar, aynı şekilde Devlet Hastanesi, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük ve Hükümet Konağı'nın da mevcut hali ile yetersiz geldiğini, yapılacak yeni düzenlemelerle kamu hizmet binalarının büyütülerek günümüzde ve gelecekte oluşabilecek ihtiyaçları karşılayabilecek nitelikte olmasının amaçlandığını söyledi. Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Tamer Şişman, yaklaşan yerel seçim nedeniyle Işıklar'ı oy kazanmak için halka şirin görünmeye çalışmakla itham etti. Sert çıkışta bulunan Şişman, “Önümüzdeki süreç için seçim startı verilmiş durumda. Belediye gündem maddelerinin alacağı konular içerisinde temayül gereği bu tür yatırımların, son 5 ay içerisinde bir seçim yatırımı olarak kayda alınmasını AK Parti Grubu adına ben çok şık bulmuyorum. Zaman aşımına uğramıştır ancak 2019'dan sonra iktidar olacak belediye bu tür tahsisleri yapmakla yetkili olur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar, milletin menfaatine olanın seçim yatırımı olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayarak, hakkında yapılan suçlamaya şu sözlerle cevap verdi: “Bunları 10 senedir konuşuyoruz Tamer Bey. 1 / 5000'lik planları 8 yıldır çıkarmadınız ki yapalım! Bu yeri 8 sene önce tahsis ettik, veremememizin sebebi planların gecikmesidir. Burada kimse popülizm yapmıyor. 5 ay kala değil, 5 gün kala da gündeme taşırım. Devlette devamlılık esastır!” Tartışmalara rağmen İmar Komisyonu görüşü oybirliği ile meclisten geçti.

• Silivri Belediyesi ile Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) ile Silivri Hayvan Hakları Derneği (SİHAYDER) arasında sokak hayvanlarının korunması ve ıslahı hakkında işbirliği protokolünün görüşülmesi gündeme ilave olarak alınan 7. maddeydi. Görüş birliği içinde Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

• Gündeme ilave olarak alınan 8. madde olan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin, mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 933 ada, 7 parselde kayıtlı taşınmazda ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesinin görüşülmesi de Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP