Işıklar: “Sırbistan Belediyesi muamelesi görüyoruz”

Işıklar: “Sırbistan Belediyesi muamelesi görüyoruz”

8.04.2017 12:09:45

Rıfat Kutlu'nun Faaliyet Raporu için yaptığı ‘fiyasko' benzetmesine cevap veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “8 senedir Sırbistan Belediyesi muamelesi gördüğümü anlatmak istemiyorum” diyerek kıt imkânlara rağmen en iyi şekilde halka hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

CHP Meclis Grubu adına konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Faaliyet Raporu'nda da açıkça belirtildiği gibi sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla kaynakları etkin biçimde ve doğru kullanarak Silivri halkının sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını çağdaş bir belediyecilik anlayışı ile karşıladıklarını açıkladı. Silivri Belediyesi'nin baz aldığı temel değeri, “Yerel yönetimler tamamıyla yaşam kalitesini arttırmak, insan odaklı değişimi önemsemek, binlerce yıl yapılan mücadeleler sonucunda kazanılan hak ve özgürlüklerin yaşamasının önünü açmakmış meğerse” şeklinde özetledi.

“RIFAT KARDEŞİME BİR DAHAKİNE 3D GÖZLÜK VERECEĞİM”
Silivri Belediyesi'nin yeterli hizmet üretemediğini iddia eden muhalefet temsilcisine aynı ironiyle yaklaşarak cevap veren Başkan Özcan Işıklar, “ Yok efendim kapının tamiri yapılmış bilmem ne, o köyün ihtiyacı odur biliyor musunuz? Akören köyüne kahveye gidin sorun, ne ister sizden insanlar? Yolunun temizlenmesini, ağaç dikilmesini, kulüp binasının boyanmasını ister. Aslında büyük işler bunlar. Önemli olan o insanı orada yaşamaktan mutlu kılan, o insanı orayla özdeş yapan imkanlar yaratmak. Kanal Projesi Değirmenköy'de oturan hemşerimi ne ilgilendirir ki? Bir daire fiyatı 2 milyon dolar olacak, kapıcı olamaz orada. Mükemmeliyet çok klasik ve ayrıntılarda gizli. Rıfat kardeşim mısır istedi, ben bir dahakine 3d gözlük vereceğim, bizde hizmette sınır yok. Silivri'de hiçbir eksiğimiz kalmasın yemek masalarınız için çiçek dağıtacağız. Gelişimde öncü, insana ve çevreye duyarlı, marka bir şehir yaratmanın sonu yok.” dedi.

“BAŞLATTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SİLİVRİ'Yİ GELECEĞE GÖTÜRME ANLAYIŞININ BİR PARÇASIDIR”
Silivri Belediyesi'nin insan odaklı, çözüme götüren bir yaklaşımla, katılımcı ve paylaşımcı bir iş yapış tarzı benimsediğini, vatandaşların hayatını kolaylaştıran hizmetler sunduğunu belirterek savunmasına şöyle devam etti; “Size sayacaklarımı 8 sene önce Silivri görmeyi bırakın duymadı bile. Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Gıda Bankası, Kariyer İstihdam Ofisi, Mahalle Evleri, Kültür Merkezi, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, Düğün ve Toplantı Salonları, Tarihi Kale İçi Projesi…
Silivri'yi sosyalizasyon projeleriyle çevreledik. Bu saydıklarım yoktu Silivri'de, bizimle geldi bunlar.”

“YAŞAMIN HER EVRESİNDE YURTTAŞLARIMIZIN YANINDA OLUYORUZ”
Devamında Silivri Belediyesi'nin doğumdan ölüme kadar hayatın her anında vatandaşların yanında olduğunu söyleyerek, “Bu kentte yaşamak bir ayrıcalıktır” dedi.

“SIRBİSTAN BELEDİYESİ MUAMELESİ GÖRÜYORUZ”
Belediyenin borç batağı içerisinde olduğu ve işçilerin maaşının dahi ödenemediği söylemlerini esefle karşıladığını ifade eden Başkan Işıklar, “Bırakın personelin maaşını ödemeyi, icralık belediyeler var ve bunlar muhalefet falan değil iktidar partisinden. Krizden hepimiz etkileniyoruz. Yerel yönetimlerin finans mantığı farklıdır, şirketlerinkine benzemez. Bugüne kadar verdiğimiz arsaların değerini topladığımızda mahsuplaşsaymışız bırakın borcu alacaklı durumda olacaktık şimdi. Mahsuplaşma kabul edilseydi Büyükşehir'in yetiştiremediği birçok şeyi biz yapardık. Borç konusunu hiç açmayın o konuda gerçekten doluyum. 8 senedir Sırbistan Belediyesi muamelesi gördüğümü anlatmak istemiyorum.

“SİLİVRİ'Yİ RANTA KURBAN ETMEDİM, YAĞMALATTIRMADIM, PEŞKEŞ ÇEKMEDİM”
30-40 katlı rezidanslar yapılmasına izin verseydim bu belediyenin bütçesini 4 kat yapardım, bu borçları da konuşuyor olmazdık. Ben gökyüzünü göremeyen, insanı var eden bütün değerleri hapsedip kendi kültüründen koparan bir şehir mantığını Silivrili hemşerilerime reva görmüyorum. Bir Belediye Başkanının başarısını neleri yaptırdığı ile değil neleri yaptırtmadığı ile ölçeceksiniz. Ben burayı ranta kurban etmedim, yağmalattırmadım, peşkeş çekmedim. Her zaman hoşgörüyle bir araya gelebilen büyük bir aile olduğumuzu gösterdik. Buraya o soyguncuların, insanın derisini yüzen o spekülatörlerin girmesini önledik. Zifiri karanlığında uyuşturucu ve terör çetelerinin, kötülüklerin kol gezdiği bir şehir mantığını mı tercih edeceğiz yoksa bütün sac ayaklarıyla bu coğrafyayı bir insani gelişme merkezine dönüştürecek geniş bir vizyona taşımak için mi uğraşacağız. Buna karar vermemiz lazım. Bizim en büyük projemiz insan. Bir şehirde barış, huzur, kardeşliğin, ötekileştirmeden, düşmanlaştırmadan elini, kolunu sallayarak özgürce dolaşmasıdır belediyecilik. Bizim bakışımız böyle, Kabe'si insan, kıblesi insan. Allah hepimize daha hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

FIRSATLAR
““İstanbul'un anayasası olan 1/100.000'lik planda, bölgemizin mevcut doğal koşulları koruyan, onu mevcut fonksiyonlarıyla zenginleştiren Eğitim, Bilişim ve İleri Teknoloji Alanları, Fuar Alanı, Tarım Teknolojileri Alanlarıyla Silivri, geleceğe bilişim ve teknoloji kenti olmaya aday bir planla donatılmıştır. Silivri'yi İnsani Gelişim Merkezi'ne dönüştürebiliriz, vizyonumuza ulaşmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyen Işıklar, ilçemizin katma değer katkısı yüksek ayrıcalıklara sahip olduğuna dikkat çekti. Faliyet Raporun'da da yer verilen o üstünlükleri şöyle sıraladı:
• İlçenin geniş tarım alanları içerisinde yer alması
• Geliştirilmeye müsait alternatif ulaşım imkanlarının varlığı
• Kent merkezinin deniz kıyısında bulunması
• Kültürel ve sosyal hayat anlamında cazibe merkezi olması
• Turizm potansiyeli
• Tarihi ve kültürel varlık potansiyeli
• Üniversiteleri bünyesine alma konusundaki kararlılığı
• Belediyece ilçe kamu kurumlarına sağlanan destek ve güçlü iletişim, paylaşım

“YANLIŞI SAVUNMAYIN”
AK Partili olduğu için Belediye bünyesinde çalışan bir işçinin işine son verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Işıklar, “Benim Genel Başkanıma ‘Veled-i Zina' diye yazan olursa işle ilişiğini keserim! Bu çirkin ithamları sosyal medyada çarşaf çarşaf yayınlamış. Aynı şekilde Cumhurbaşkanımıza da hakaret eden olursa onu da burada barındırmam. Bunu savunmayın. Böyle hakaretlere kimse layık değil. Tavuk su içer, Allah'a bakar, kim ondan siyaset istedi ki ekmeğine bakacaktı.” sözleriyle konuya son noktayı koydu.

2016 yılı faaliyet raporu oylamaya sunuldu. AK Parti Meclis Grubu'nun ret oyu vermesi nedeniyle oy çokluğu ile geçti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP