Kutlu: “Eğlenceye gelince fiesta hizmete gelince fiyasko”

Kutlu: “Eğlenceye gelince fiesta hizmete gelince fiyasko”

8.04.2017 12:08:21

“Silivri Belediyesi olayın eğlence kısmında Salazar'ın dediği gibi fiesta, fiesta fiesta ama hizmet kısmında fiyasko, fiyasko, fiyasko şeklinde bir görüntü içinde” diyen AK Parti Grup Sözcüsü Rıfat Kutlu, Silivri Belediyesinin çalışmalarını,  hesap dönemine ilişkin bilgileri, hedeflerini ve bu hedefleri nasıl yerine getireceğini anlatan 2016 Yılı Faaliyet Raporu dokümanını, gülünç, yetersiz ve içi boş söylemlerden ibaret buldu.

5 Nisan Çarşamba günü kaydedilen Nisan ayı II. Birleşimi oturumunda, Silivri Belediyesi'nin 1 yıllık çalışmaları, misyonu, değerleri, sosyal sorumluluk etkinlikleri, mali tabloları hakkında bilgiler içeren Faaliyet Raporu, kurumsal yönetimin şeffaflık ilkesi gereği ve kamuyu aydınlatma esasınca açıklanarak onaya sunuldu. AK Parti İlçe Başkanı İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Rıfat Kutlu, Silivri Belediyesi'nin 2016 Yılı Faaliyet Raporu ile Silivrililerin hayatlarına kalıcı bir değer yaratma hedefini gerçekleştiremediğini net bir şekilde ortaya koyduğunu söyleyerek ret oyu vereceklerini açıkladı.

“BİLSEYDİK PATLAMIŞ MISIR ALIP DA GELİRDİK”
Geçmiş yılın genel bir değerlendirmesinin yapıldığı 2016 yılı Faaliyet Raporu tanıtım videosunu izledikten sonra AK Parti Grubu sözcülüğünü yapmak üzere kürsüye çıkan Rıfat Kutlu, eleştiri yüklü konuşmasına, “İlginç bir faaliyet raporunu birlikte izledik, bu şekilde bir faaliyet raporu olduğunu bilseydik en azından patlamış mısır alır öyle izlerdik” diye başladı. Devamında sözlerini şöyle sürdürdü: “İşin şakası bir yana biz Silivri halkının oyları ile seçilmiş, kente hizmet vermeye çalışan bir iradeyiz. Haliyle Silivri'nin güzelliğini sazdan sözden ziyade biraz daha yaşanarak göstermek adına bir takım çalışmalar yapılmasını beklerdim.

“YÖNETME BAŞARINIZI SALAZAR'IN FORMÜLÜNE BORÇLUSUNUZ!”
Sivri bir dil kullanmak istemiyorum ama Sayın Başkan, müzik ve video ile bunu pekiştirdi. İspanya Kralı Salazar'ın iktidarını 3 F formülü ile uzun yıllar koruduğu söylenir. “Ülkenin yapısı bozuk, ekonomi kötü, halk perişan, herkes adaletsizlikten yakınıyor ama hiç tepki yok. Bunu nasıl başarıyorsunuz?” diye sormuşlar. “3 F ile” demiş. Nedir bu 3 F? Fado (müzik), Fiesta (eğlence) ve futbol. Faaliyet raporunu incelediğimde aslında Silivri'de de buna benzer bir anlayışın olduğunu ifade etmek istiyorum. Silivri Belediyesi'nin 2016 yılı faaliyet raporunu temel olarak 4 başlık altında incelemeyi doğru buluyorum; bunlar finansal, hizmet, sosyal, kültürel ve dinlenme boyutu ile sürdürülebilirliğin devamlılığı boyutları.

“KAPI KİLİDİ DEĞİŞTİRMEK HİZMET OLARAK YAZILMIŞ”
Hizmet başlığı altında bakarsak Gazitepe Mahallesi Spor Sahası'nın vana kutusunun yapılması gibi Silivri Belediye'mizin ilginç ve başarılı bir çalışması var! Çanta Mahallesi Stadının çit direklerinin boyanması, Fatih Mahallesi yarlarında bulunan tel örgülerin tamiratlarının yapılması, Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde bulunan dalgıç pompanın bakımının yapılması, Selimpaşa Mahallesi'nde bulunan binanın kapı kilit değişiminin yapılması gibi hizmetler Silivri Belediyesi'nin faaliyet kitabında Kentsel Yaşam Kalitesinin Sürdürülebilirliğinin Tesis Edilerek, Silivri'nin Bir Cazibe Merkezi Haline Getirilmesi başlığı altında maddeler halinde yazılmış.

“BELEDİYENİN BORÇLARLA İLGİLİ BÜYÜK SIKINTISI VAR”
Finansal boyutu ile değerlendirdiğimizde gelir ve gider kalemlerinin neredeyse birbirine denk olduğu, borcun da neredeyse belediyenin bütçesine eşit olduğu bir tablo ile karşı karşıyayız. Silivri Belediyesi'nin sadece kredi borçlarının faizi yıllık 4,5 milyon. Çevre temizliği işçilerinin hatta belediyenin kadrolu çalışanları da dahil olmak üzere 10-11 aylık primlerini alamaması bu belediyenin finansal yapısını sizlere ifade etmem adına sanırım yeterince açık bir örnek olur. Eğer ödendiyse helali hoş olsun ama kışın ayazında, yazın sıcağında elinde süpürge ve faraşıyla sokaklara çıkıp insanların çöplerini toplamaya çalışan bir işçinin maaşının verilmemesini, kimliğini sık sık ‘sosyal demokrat' olarak tanımlayan anlayışa yakışmadığını ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanının, Başkan Yardımcısının 100 tane işçinin maaşıyla alınabilecek bir makam aracına binerken, diğer taraftan maaşını alamadığı için bakkala ekmek borcu yazdıran temizlik işçisinin durumunun ‘sosyal demokrat' yönetim anlayışına sığmadığını düşünüyorum.

“BAĞIŞLAR ARTIYOR, YARDIM MİKTARLARI AZALIYOR”
Silivri Belediyesi 2016 yılı faaliyet raporunu sosyal, kültürel ve dinlenme hizmetleri boyutunda incelediğimizde, sosyal kısmını bir kenara bırakıyorum ama kültürel ve dinlenme hizmetleri noktasında belediyeyi tebrik ettiğimi ifade etmek isterim. Bu konuda belediyenin maşallahı var. Belediyeler, aynı zamanda sosyal yardımlaşmayı da hayata geçiren kurumlardır.
Gıda Bankası'na yapılan bağış miktarı ile o bağış miktarlarının yoksul vatandaşlarımıza ulaşma miktarlarını birbiriyle kıyasladığımızda, seçimlere denk gelen yıllar haricinde kalan bütün yıllarda grafiğin aşağıya doğru gittiğini görüyoruz. Bağışlar belkide artarak giden bir grafiğe sahip olmasına rağmen Gıda Bankacılığında yoksul vatandaşlarımıza iletilmek üzere alınan bağışlar gıdaya dönüşmüyorsa AK Parti Grubunu temsil eden birisi olarak bunun hesabını bu meclis kürsüsünden soruyorum.

“İNSAN ONURUNU ZEDELEYEN BİR YAKLAŞIM OLMUŞ”
Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, Sayın Başkanın en çok kullandığı ifadelerden. Kitapçıkta ergenlik dönemindeki kız çocuklarına ayakkabı, çorap giydirilirken çekilmiş fotoğraflarının aleni bir şekilde yayımlanmasını doğru bulmuyorum.

“OLAYIN EĞLENCE KISMINDA FİESTA, HİZMET KISMINDA FİYASKO!”
Bir de kültür ve dinlenme hizmetleri var. Silivri Belediyesi 2016 yılında kültür ve dinlenme hizmetleri adı altında 30 milyonluk bir bütçe ayırmış, bunun 25 milyonluk kısmını da hayata geçirmiş. İskan ve toplum refahına ayrılan bütçe ise 43 milyon ama harcanan bütçesi ise 22 milyon. Tekrar Salazar'ın hikayesine dönmek istiyorum.
Bir kente hizmet edemeyişinizi nasıl anlatırsınız derseniz yöntem bu. Silivri Belediyesi olayın eğlence kısmında Salazar'ın dediği gibi fiesta, fiesta fiesta ama hizmet kısmında fiyasko, fiyasko, fiyasko şeklinde bir görüntü içinde olduğuna şahitlik ediyoruz. Allah'tan bir tane bağışçımız isim hakkı karşılığında bir tiyatro salonu hayata geçirdi de ufak tefek de olsa tiyatro salonuna kavuşmuş olduk yoksa okullara 20 bidon sıvı sabun verilmesini bu kitapta bir belediyecilik hizmeti olarak yakalayacaktık.

“SOSYAL ADALET ANLAYIŞINIZ BÖYLEYSE VAY SİLİVRİ'NİN HALİNE”
Bizler bu ülkede herkesin siyasi tercihine saygı duymak zorunda olan, birlik beraberliği de ancak bu şekilde hayata geçirebileceğimize inanan bir toplumuz ama Silivri Belediyesi'nde AK Parti'yi savunuyor diye belediyeden atılan bir işçi oldu. Bu işçimizin işten çıkartılmaması gerekiyordu ki zaten adalet de o yönde karar verdi ya da gerçekten bir siyasi partiye hakaret ettiğinden dolayı bu belediyede eğer insanlar işlerinden kovulacaksa o zaman bu ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanına hakaret eden insanların da yine aynı yöntemle iş akitlerinin fesih edilmesi gerekiyor. Burada eğer bu şekilde bir sosyal adalet anlayışı varsa vay Silivri'nin haline diyorum…

“SÜRSE SÜRSE 2 YIL DAHA BU KEYİFLER SÜRER”
Son başlık olarak da Silivri Belediyesi'nin sürdürülebilirlik faaliyetlerini aktarmak istiyorum. Sürdürülebilirlikten bahsedebilmek için hizmet, finansal ve sosyal boyutların sağlam bir şekilde yere basması lazım ki en azından bir emare olabilsin. Az önce bahsetmiş olduğum finansal yapısının çöktüğü, hizmet belediyeciliğinin Silivri'nin ihtiyaçlarına oranla çok cılız bir şekilde kaldığı bir belediyede heralde sürdürülebilirlik adına konuşacağımız pek bir şey yok. Sürse sürse 2 yıl daha bu keyifler sürer. Sürse sürse 2 yıl daha bu fiestalar sürer. Daha sonra da bu süreç sonlanır diye düşünüyorum.

“RET VERECEĞİZ”
Yaklaşık 150 milyonluk borç yüküne sahip Silivri Belediyesi'nin bu ilçenin ihtiyaçlarını karşılayamadığını net bir şekilde faaliyet raporunda gördük. Bu çerçevede AK Parti Grubu adına 2016 yılı faaliyet raporuna ret oyu vereceğimizi ifade etmek istiyorum.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP