Işıklar: Otoparkın geliri okula aktarılacak

Işıklar: Otoparkın geliri okula aktarılacak

14.06.2017 11:41:22

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar merkez otoparktan sağlanacak gelirin, TÜRAM Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı olarak eğitim verecek liseye aktarılacağını duyurdu.

Silivri Belediyesi tarafından kent içinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için Kaymakamlık binası yanında planlanan yer altı otopark projesi ile ilgili Anıtlar Kurulu'ndaki onay süreci bitti, ihaleye çıkıyor. Işıklar, bölgedeki trafik sıkışıklığını önemli ölçüde önleyecek merkez otopark projesini 2018 yılının Mart ayında bitirmeyi öngördüklerini açıkladı.

“OKULUMUZ % 100 BURSLU EĞİTİM VERECEK”
Haziran ayı meclis toplantısında otopark yatırımı hakkında da konuşan Başkan Işıklar, oradan elde edilecek gelirin Gümüşyaka Mahallesi'nde Tarım Lisesi olarak hazırlanan okula aktarılacağını kaydetti. Işıklar, “İhale süreci sonunda kazanan şirkete işletmesini vererek otoparkın gelirini önümüzdeki yıl eğitime başlayacak Silivri Belediyesi TÜRAM Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne aktarmayı düşünüyoruz. Öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz. Kolej kalitesinde eğitim, standartların üzerinde bir okul deneyimi yaşatmak istiyoruz. Lisemizde mevcut müfredatın yanında; bitki sağlığı, hayvan sağlığı, peyzaj ve çevre düzenleme, su ürünleri, tarım alet ve makine kullanma, gıda analiz ve kontrol ile ileri tarım tekniklerini uygulayabilen, pratik bilgi ve beceriye sahip olan teknisyenler yetiştirilecek. Bir ürünün üretim sürecinden tutun da paketlenmesine kadar tüm aşamaları hakkında eğitim görecek gençlerimiz, daha okurken tarımsal işletme ve kuruluşlarda iş bulabilecek. Türkiye'de ilk defa bir belediye eğitim kurumu kuruyor ve bunu kendi finansmanı ile yapıyor. Okulumuz, % 100 burslu eğitim verecek. Parasız ama zeki, çalışkan, başarılı öğrencileri buraya çekmek için böyle bir yol izleyerek onlara bir hayat kazandırmış olacağız. Otoparkın masrafları dışında kalan gelirini de buraya aktardığımızda bu çark rahatlıkla döner” dedi.

“MEYDAN VE ZEMİN ALTI OTOPARK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI”
İlçenin farklı yerlerinde trafiğin akışına katkı sağlayacak modern otopark projelerini başlattıklarını da belirten Işıklar, “Silivri'yi yayalaştırma ve araçsızlaştırmayla ilgili üniversiteyle beraber master planı başlattık. Silivri'nin trafik sorununa “üstü yeşil alan, altı otopark” projeleri ile kalıcı çözüm üretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP