İçinizdeki Cumhuriyet ateşi hiç sönmesin

İçinizdeki Cumhuriyet ateşi hiç sönmesin

1.11.2016 10:01:20

Cumhuriyet sevdalısı Çizgi Koleji çocukları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı sundukları şarkılı, şiirli, oyunlu dopdolu programla kutladı...

Çizgi Koleji Silivri Kampüsü öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programını velilerinin de katılımıyla düzenlenen törende sundu. Yarınlarımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün bize Cumhuriyeti hediye edilişinin 93. yıldönümü Çizgi Koleji'nde de coşkuyla kutlandı. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilerimizin huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunarak başladı. Akabinde İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Akın Karabağ tarafından yapıldı. Karabağ, Cumhuriyet'in önemine değinerek, kazanımlarının genç nesiller tarafından korunması ve devam ettirilmesi gerektiğine vurguda bulundu.
Okul Müdürünün ardından öğretmenlerinden Kamer Kekeç, “Ben bir Cumhuriyet öğretmeniyim” adlı konuşmasını yaptı. Program, 1/B sınıfı öğrencisi Kuzey Deniz'in “Cumhuriyet” adlı şiir okuması, anaokulu grubunun yellowfest ve redfest sınıflarının kurdele gösterisi, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, 5. Sınıf öğrencilerinin Gençliğin Ata'ya Cevabını okuması, 3/A sınıfı öğrencilerinden Eylül Boyalıoğulları'nın “29 Ekim” adlı şiiri, Anaokulu grubunun greenfest sınıfının “Atam” şarkılarını seslendirmeleri, 2/A sınıfı öğrencilerinden Neva su Sezginer, Mehmet Efe Torun ve Hilal Ada Çatalbaş'ın “Cumhuriyet” adlı şiir okumaları, 3/A sınıfı öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı okumaları, 1/B sınıfının sunduğu “Cumhuriyet” adlı oratoryosu, 2/A sınıfı öğrencilerinden Yağmur Yurtsever, Deniz Çakmak ve Nisa Güngör'ün “Cumhuriyet” adlı şiiri okumaları, 3/A sınıfı öğrencilerinden Ata Bıyıklı, Miran Çelik ve Selim Ulaş'ın canlandırdıkları “Atatürk ve Çocuk” adlı oyunu sahnelemeleri, 5/A sınıfı öğrencilerinden Zehra Taşkınay'ın “29 Ekim”adlı şiirini okumasıyla devam etti. 4/A Sınıfı öğrencileri hazırlamış oldukları “Cumhuriyet Bayramı” oratoryolarını sundular. Öğrencilerden Selen Koçan kendi yazdığı şiirini okudu. 6/A Sınıfı öğrencileri Eylül Tayfur ve Rana Betül Çelik, “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı şiirlerini seslendirirken, 1/B sınıfı öğrencilerinden Umut Güver, Ömer Aksakal, Ali Kemal Topçu, Asunur Balkaya, Murat Ata Kalkan ve Ömer Efe Altınok, Cumhuriyet ile ilgili sözleri paylaştılar. Cumhuriyet Bayramı programı, 2/B sınıfı öğrencilerin “Cumhuriyet” adlı şiiri okumaları, Müzik öğretmeni Özer Yurtsever'in önderliğindeki 5,6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinden oluşan koro Yüce Atam ve İleri Marşı'nı, 1,2, 3. ve 4. sınıf öğrencilerin Onuncu Yıl Marşı'nı seslendirmeleriyle son buldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP