Çocuklara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi

Çocuklara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi

1.11.2016 10:01:58

Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu'ndaki çalgılar, Silivri Belediyesi sponsorluğunda “Bil Bakalım” Müzik Aletleri Oyun Kartları olarak basılarak Alipaşa Fethi Erkoç İlk ve Ortaokulu öğrencilerine dağıtıldı.

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran tarafından öğrencilere yönelik hazırlanan “Bil Bakalım” Müzik Aletleri Oyun Kartları projesi Silivri Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirildi. Çocukların farklı kültürleri ve çalgıları tanımaları adına hazırlanan projede Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu'ndaki çalgıların bir bölümü olan 22 ülkeye ait, vurmalı, üflemeli, telli, tuşlu ve yaylı türlerinde çeşitli çalgılar bulunmakta. Yaran, arşivinde bulunan çalgıların 53'ünü fotoğraflanıp, çocukların dilinde onları anlatarak hazırladığı projeyle farklı ülkelerin müzik kültürlerinin tanınmasını amaçlamakta. Çocukların oyunla, eğlenerek öğreneceği çalışmayı Silivri Belediyesi üstlenerek katkısını esirgemedi.
Silivri Belediyesi ile hazırlanan proje dün Alipaşa Fethi Erkoç İlk ve Ortaokulu'nda tanıtıldı. “Bil Bakalım” Çalgı Oyun Kartları Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından öğrencilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak dağıtıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici de proje tanıtım programına katılanlar arasındaydı.
Renginar SALİ

YORUM YAP