İBB Meclisi’nde “Özgür basın” eylemi!

İBB Meclisi’nde “Özgür basın” eylemi!

18.11.2016 10:40:51

Kasım ayı oturumlarına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk oturumuna CHP'lilerin özgür basın eylemi damga vurdu. Aralarında Silivrili meclis üyeleri Doruk Bulut ve Melih Yıldız'ın da yer aldığı CHP'li Belediye Meclis üyeleri Cumhuriyet Gazeteni yapılan operasyon ve tutuklamalar nedeniyle tepkilerini ortaya koydu.

Gündem dışı söz alarak, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonla ilgili konuşma yapan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban konuşmasında Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik tutuklamaları eleştirdi. Özgür Basın protestoları nedeniyle AKP ve CHP'li meclis üyeleri arasında karşılıklı atışmalar ve gerilim yaşandı.

CHP'LİLER "ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ T-SHİRTLERİYLE EYLEM YAPTI
Eylem ve tepkilerini dile getiren Çoban, "Basın özgürlüğünü güvence altına alacak önlemleri almazsanız, dünyada 180 ülke arasında 151'inci sırada kalmaya devam edersiniz. Türkiye bunu hak etmiyor. Bundan utanç duyuyoruz. Cumhuriyet Gazetesi'ne son dönemde yapılan operasyonu haksız, hukuksuz, bu ülkenin basın özgürlüğüne, demokrasisine, geleceğine yapılmış son derece yanlış bir operasyon olarak görüyoruz” şeklinde konuştu. Çoban'ın konuşmasının hemen ardından 'Özgür Basın Susturulamaz' t-shirtleri giyen CHP'li meclis üyeleri, ellerinde Cumhuriyet Gazetesi ile 'Özgür Basın Susturulamaz' şeklinde slogan attı.

Haber Merkezi

YORUM YAP