Ferhan Tezcan

Hüseyin Çimşir potaya girer mi?

2000'li yılları ortalarıydı. Fatih Terim Mili takımın başındaydı. Milli takımın başındaydı ama takımın ciddi bir revizyona ihtiyacı vardı. Terim bunu ara sıra yapardı.

Ve takımı Nihat Kahveci, Emre, Tümer ve Okan gibi oyunculardan ayırdı. Ama aklında vazgeçemediği birkaç oyuncu vardı. Bunlardan biri de Trabzonspor forması giyen Hüseyin Çimşir'di. Hüseyin 1.88 boyunda ''dev'' bir orta saha oyuncusuydu. Biraz Fransızların bir dönem önemli oyuncularından Patrıck Vıera'ya benzetiliyordu.

Hüseyin'in ''aman aman'' bir tekniği yoktu. Ama ''Kesiciliği'' çok iyiydi. Orta sahada o boyuyla bir futbolcudan çok basketbolcu gibi dururdu. Zaten tam 8 yaşında Trabzonspor takımında alt yapıda futbola başlamıştı. Bunu da 22 sene sürdürmüştü. Yani tam bir Trabzonsporluydu.

Bordo Mavili kulüpte Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'den sonra geliyordu.

Hüseyin'in Trabzonspor'da macerası aralıklı olarak devam etti. Ta ki 2008 yılına kadar. Trabzonspor'da kaptanlığa kadar yükselen Hüseyin Trabzon'da oynanan bir Fenerbahçe maçında ''hatalar'' yapmıştı. Seyircinin tepkisi büyüktü. Bu tepki uzun süre devam etti. Trabzonspor yönetimi de yeni bir sözleşme teklif etmeyince, Teknik Direktör Hugo Broos'un ısrarına rağmen Trabzon'da kalmadı ve Bursaspor'a transfer oldu. Bursaspor o yıl Hüseyin Çimşir'li kadrosuyla Türkiye ligini şampiyon olarak tamamladı. Sakaryaspor,  Antalyaspor, Bursaspor ve Adana Demirspor formaları da giyen Hüseyin Çimşir 2013 yılında futbola veda etti.

MUSTAFA REŞİT AKÇAY 'IN YARDIMCISIYDI

Hüseyin Çimşir çalışmak istiyordu. O yıl Akhisarspor'un başına Mustafa Reşit Akçay geçmişti. Hüseyin hocayı hemen yanına aldı. Ertesi yıl Kayseri Erciyesspor'un başına geçen Fatih Tekke de Hüseyin Çimşir'le çalışmayı seçmişti. Bu çalışma sadece 9 hafta sürdü. Hüseyin hoca futbol eğitimine de ara vermemişti. Pro Lisans'a devam ediyordu. Mustafa Reşit Akçay Osmanlıspor'un başına geçmişti. Yine Hüseyin Çimşir'i yanına çağırdı.

Tam 81 hafta birlikte Osmanlıspor'u taşıdılar. Daha sonra Konyaspor'da da beraber çalıştılar. Ardından 2018 yılı geldi çattı. Trabzonspor'da önemli değişiklikler olmuş hem yönetim hem de hocası değişmişti. Başkan Ahmet Ağaoğlu takımın başına Ünal Karaman'ı getirmişti.

Ünal Karaman'ın ilk işi birlikte çalışacağı arkadaşlarını belirlerken aklına Hüseyin Çimşir'in gelmesiydi. Hüseyin ile Ünal Karaman'ın birlikteliği tam 69 hafta sürdü. Trabzonspor iyi bir yola girmişti. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyordu. Ancak Aralık ayında bir ''tökezleme'' oldu. Ünal Karaman '' politik '' konulardan istifa etti. Geri de dönmedi.

Trabzonspor'a yeni bir hoca aranırken yönetim teklif ettiği isimlerden (Erol Bulut ve Sergen Yalçın) ''Teşekkürler'' yanıtı alınca taraftarın benimsemediği ancak ''kökeni'' nedeniyle Hüseyin Çimşir'de karar kıldı.

HÜSEYİN HOCA NEREYE VARIR?

Hüseyin Çimşir Ocak ayının başından beri Trabzonspor'un başında. Zorlu bir Fenerbahçe maçından galibiyetle çıktı. Lig maçları adım adım ilerliyor. Trabzonspor 'un şampiyonlukta iddiası sürüyor. Bordo _Mavili yönetimin Chelsea'nin yardımcı antrenörü Eddıe Newton'u Hüseyin hocanın yardımcısı olarak Türkiye'ye getirdi. Çok akıllı bir girişimde bulundular. Newton gibi bir hocayı getirmenin başka anlamları da vardı. Sturrıdge gibi İngiliz futbolundan gelme başka oyuncularda vardı. Bir Obi Mikel bir Nwakame. Onlarda İngiliz kökenliydiler. Bu oyuncuları ''istim'' üstünde tutmak Newton'un görevleri arasında olabilirdi. İşte Trabzonspor 'da bu tip ''aklı başında'' davranışlar, eski ''har vurup harman savuran'' yöneticilerden ''ağzı'' yanmıştı. Ağaoğlu kulübü iyi yönetiyordu. Bir de buna Hüseyin Çimşir'in ''tutarlı'' hareketleri eklenince Trabzonspor doğru yolda ilerliyordu. Ve Trabzonspor 'un bu yıl elde edeceği bir şampiyonluk Kuzey'de rüzgarları değiştireceği '' mutlak'' gibi gözüküyor.

YORUM YAP