“Herkese eşit hizmet ilkesiyle görevimize başlıyoruz”

“Herkese eşit hizmet ilkesiyle görevimize başlıyoruz”

5.04.2024 12:13:58

“Sizlere hizmet edecek olan ben ve meclis üyesi arkadaşlarımızın tümü bugün itibariyle parti rozetlerini çıkartarak herkese eşit hizmet ilkesiyle görevimize başlıyoruz” diyen Silivri'nin yeni dönem Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, devit teslim töreninin ardından halka seslenişinde: “Bugünden itibaren bizlere oy vermiş ya da vermemiş olsun dili, dini, kimliği, giyimi, kuşamı, memleketi, cinsiyeti fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız bizler için eşittir ve eşit hizmet alacaklardır. Aynı şekilde Silivri'mizin 35 mahallemizde yaşayan her bir evlerimiz, bizim yönetim anlayışımızda eşittir ve eşit hizmet alacaklardır” iddiasını ortaya koydu.


Belediye Başkanlığı görevini 4 Nisan 2024 tarihinde Volkan Yılmaz'dan devralan Bora Balcıoğlu, devir teslim töreninin ardından belediye bahçesinde hemşerileriyle bir araya geldi. Balcıoğlu, burada yaptığı seslenişten önce yakasındaki parti rozetini çıkararak, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür'ün verdiği Türk Bayrağı rozetini taktı ve Silivri Belediyesi olarak 81 ilden gelen Silivrili hemşerilerine, eşit ve adil hizmet sunma kararlılığını ifade etti.
BALCIOĞLU: ALLAH'IM BENİ SİZLERE KARŞI MAHCUP ETMESİN
Balcıoğlu'nun konuşması aynen şöyle: “Büyük Silivri ailem hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Mazbatamızı aldık ve az önce devir teslim törenimizi gerçekleştirdik. Hayırlısıyla bugün itibariyle tüm hemşerilerimiz adına görevimize başladık. Seçim süresi boyunca Allah'ım beni sizlere karşı mahcup etmesin diye dua etmiştim. Çıkmış olduğumuz bu yolda Allah'ım inşallah bizi utandırmasın.
“DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜRLER”
Bu yolda yürüyen ve bana desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sevgili eşim, iki evladım, annem, dayım, bütün Silivri aileme çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Genel Başkanımız Özgür Özel'e, Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu'na, onun nezdinde partimizde görev yapmış, bu süreçte neredeyse böyle canını dişine takmış durumda çalışan kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, parti emeklilerimize, bayrak, asan, bayrak, asan sevgili gençlerimize, kapı kapı gezen kadınlarımıza, gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum.
Bugüne kadar Silivri'mizde görev yapmış taş üstüne taş koymuş, bütün belediye başkanlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Hayatta olanlara sağlık diliyorum, hayatta olmayanları da rahmetle anıyorum. Önümüzdeki en az 5 yıl daha beraber görev yapacağımız, bu 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye meclis üyesi olarak kendisiyle çalışma fırsatım oldu ve bundan sonra da beraber görev yapacağım kıymetli büyüğüm, ağabeyim Belediye Başkanım Ekrem İmamoğlu'na gönülden teşekkür ediyorum.
“SİLİVRİ'NİN SIÇRAMA ZAMANI GELDİ”
Geçtiğimiz 5 yıl boyunca Silivri'mizi hiç yalnız bırakmadı, her zaman yardımcı oldu ve hiçbir siyasi görüş ayırt etmeden, ilçemizi göz ardı etmeden birçok hizmeti beraberce getirdik. Şimdi düşünün beraber hem büyükşehir, hem de ilçe Belediyesi birlikte olduğu zaman Silivri'nin sıçrama zamanı geldi.”
“SİLİVRİ HALKINA ELİMİZİ UZATARAK SÖZÜ ONLARA BIRAKMIŞTIK”
“7000 yıllık tarihi olan bu şehre Belediye Başkanı olmak benim için çok büyük bir sorumluluk” diyen Balcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm şehirlerden ayıran kadim şehrimizi koruyarak geliştirmek adına 15 yıl boyunca hizmet ettim. Meclis üyeliği, başkan yardımcılığı ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi olarak aldığım görevler ve nihayetinde bugün karşınızda şehrimize Belediye Başkanı olmak için yeni bir yol yola daha çıkmış bulunmaktayım. Yoğun tempoyla geçen bu son 100 gün içerisinde kampanya dönemimizde 31 Mart itibariyle yetkinin asıl sahibi olan Silivri halkına elimizi uzatarak sözü onlara bırakmıştık. Silivrili hemşerilerimiz bizlere güvendi, samimiyetimize inandı, bizleri bağrına bastı ve uzattığımız eli havada bırakmadılar, bizlere sahip çıktılar, bizlere inandılar.”
“SİLİVRİ'NİN SİYASİ TARİHİNDE REKOR KIRDIK”
“Beni ve ekibimi yaklaşık %54'lük bir oy oranıyla göreve getirdiniz” diyen Balcıoğlu, “Aldığımız bu oy oranıyla biz hem Cumhuriyet Halk Partimizin Silivri'deki oy oranından bir rekor kırdık. Hem de Silivri'nin siyasi tarihinde bir rekor kırarak rekor oy oranıyla Belediye Başkanı seçildik. Belediye meclis üyesi bakımından da yaklaşık 21 tane meclis üyemizi de Silivri tarihinde rekor bir oyla meclis üyesi olarak hizmet edeceğiz sizlere” ifadelerini kullandı.
“SİLİVRİ'NİN MESAJININ GEREĞİNİ YAPMAK ÜZERE GÖREVİMİZE BAŞLIYORUZ”
“Ben bizlere böylesine güçlü, sahip çıkan Silivri'deki değerli hemşerilerimize, şükranlarımı sunuyorum” diyen Başkan Balcıoğlu, “Bizler üstlendiğimiz sorumluluğumuzun farkındayız, bilincindeyiz, halkımızın bize ve diğer tüm siyasilere verdiği mesajın da farkındayız. Halkımızın bize verdiği “Size güveniyoruz. Sizi meclisimiz ile birlikte yetkili kıldık. Silivri'yi bir an önce sevgiyle, hoşgörüyle ve insana dokunan yatırımlarıyla buluşturun” mesajının gereğini yapmak üzere bugün itibariyle görevimize başlıyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.
“SANDIKTAN ÇIKAN HER SOCUNUN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”
“Tam da burada demokrasi devreye giriyor” diyen Silivri'nin yeni Belediye Başkanı Balcıoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Demokrasi nedir? Seçenlerin yönettiği ama seçmeyenlerin de var olduğu, korunduğu bir sistemdir. Biz bunu benimsemiş ve içselleştirmiş siyasileriz. Sandıktan çıkan her sonucun başımızın üstünde yeri vardır.
“HERKESE EŞİT HİZMET İLKESİYLE GÖREVİMİZE BAŞLIYORUZ”
Sizlere hizmet edecek olan ben ve meclis üyesi arkadaşlarımızın tümü bugün itibariyle parti rozetlerini çıkartarak herkese eşit hizmet ilkesiyle görevimize başlıyoruz. Bugünden itibaren bizlere oy vermiş ya da vermemiş olsun dili, dini, kimliği, giyimi, kuşamı, memleketi, cinsiyeti fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız bizler için eşittir ve eşit hizmet alacaklardır. Aynı şekilde Silivri'mizin 35 mahallemizde yaşayan her bir evlerimiz, bizim yönetim anlayışımızda eşittir ve eşit hizmet alacaklardır.
“CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA SİLİVRİ'YE HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUM”
Ben halkımızın oylarıyla kurucumuz, ulusal kahramanımız Atatürk'ümüzün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Silivri'ye hizmet edecek olan ilk Belediye Başkanı olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Beni böylesi kıymetli bir hediyeyle ödüllendiren Silivri halkına olan borcumu bu şehre sevgiyi, hakkı, hukuku, adaleti getirerek. Birliğin, beraberliğin ve kardeşliğimizin pekiştiği ve kimsenin hakkını yemediği bir Silivri inşa ederek ödeyeceğim. Bu konuda çok kararlıyım.
“MAVİ GÖZLÜ KAHRAMANIN YOLUNDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Bu şehri kimseye talan ettirmeyeceğiz. Bu şehrin muhafızı olacağım. Kardeşim dahi olsa, kimse bu şehirdeki yetimin hakkına el uzatmaya, cüret dahi edemeyecek söz veriyorum. Ve ben sizlere bir söz daha veriyorum kıymetli hemşerilerim hani yolumuzu aydınlatan bir çift mavi göz var ya işte biz asla o bir çift mavi gözlü kahramanın yolundan vazgeçmeyeceğiz. Öleceğimize bilsek de dönmeyeceğiz. Bu yoldan ne İstiklal Marşımızdan, ne şanlı bayrağımızdan, ne Cumhuriyetimizden, ne Atatürk'ümüzden vazgeçmeyeceğiz. Yüce Allah'ın yarattığı en kutsal varlık insandır, insandan daha değerlisi yoktur. Bu şehirde yaşayan bütün hemşerilerimizle birlikte bu şehrimizi Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız. Yolumuz açık olsun, sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizleri gönülden selamlıyorum, iyi ki varsınız, iyi ki varsınız.”

Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP