Hedef Silivri’de AK Parti iktidarı

Hedef Silivri’de AK Parti iktidarı

11.04.2018 11:44:40

Miting havasında gerçekleşen 6. Olağan Kongre'de teşkilat kurmayları ve AK Parti Silivri Teşkilatı'nın yeni Başkanı Mutlu Bozoğlu, Silivri'yi yeniden AK belediyecilikle tanıştırmak konusunda kararlılık mesajları verdi.

AK Parti Silivri'nin 8 Nisan Pazar günü, Mega Saray'da kaydedilen kongresine iştirak eden Koordinatör Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve AK Parti Silivri Teşkilatı'nın yeni Başkanı Mutlu Bozoğlu 2019 seçimleri için mesaj verdi.

KIYIKLIK: KENDİMİZİ HALKA SEVDİRELİM
Koordinatör Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, siyasette başarılı olmak için gerekli olan bileşenleri ifade etti. Kıyıklık, “Değerli teşkilat mensuplarımız, yeni seçeceğimiz sayın ilçe başkanım biz gerçekten çok güzel şeyleri temsil eden bir partinin mensubuyuz. Yaptığımız hizmetler gerçekten çok güzel. Ama arkadaşlar halk onlara dokunuşumuz ve gönüllerine hitap edişimize göre bizi kabul eder veya etmez. Bunu iyi bilmeliyiz. Yani biz önce bütün topluma insan gibi davranacağız. Ve onlara gereken değeri vereceğiz. Bunları becerecek imkandayız. İş bize düşüyor. O insanlara kendimizi sevdireceğiz. Ve göreceksiniz 2019 hem yerel hem genel hem de başkanlık seçimleri çok kolay ve doğru bir şekilde neticelenecek. Ben buna inanıyorum. Rıfat Bey ekibiyle çok güzel işler yapmıştır, hepsine teşekkür ediyorum. Yeni ilçe başkanımızın da aynı şekilde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum.” diye konuştu.

MUŞ'TAN ‘CHP-HDP İTTİFAK FLÖRTÜNÜ HALKA ANLATIN' TALİMATI
CHP ve HDP'nin aynı paralelde hareket eden siyasi partiler olduğunun halka en iyi şekilde anlatılması gerektiğine işaret eden AK Parti Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, şunları söyledi: “Oylarımızı Silivri'de olabildiğince yükseklere çıkaran teşkilatımız bu kongre ile birlikte yenilenecektir.
Yeni bir ilçe başkanımız, ilçe yönetimimiz oluşacaktır. Şimdiye kadar Silivri'de bayrağımızı dalgalandıran ilçe başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan ilçe başkanımıza ve yönetimine de şimdiden üstün başarılar diliyorum. Bu kongre ile heyecanımızı tazeleyerek Silivri'nin sokaklarını arşınlamaya başlayacağız. CHP; ülkemizi bölmeye çalışan, PKK'nın siyasi kanadı olan HDP ile kol kola giriyor, aynı politikaları izliyor, ak dediğine ak, kara dediğine kara diyorsa eğer Silivri'nin çıkıp buna dur demesi gerekiyor. En başta yeni seçilecek ilçe teşkilatımızın burada dönen dolabı anlatması suretiyle Silivri'den hak ettikleri tokadı yemeleri gerekiyor. Başta teşkilatımız olmak üzere Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın bunlara yaklaşan sandıkta gereken cevabı vereceğine en küçük şüphe duymuyorum. Yeter ki yeni seçilecek olan arkadaşlarımız bunların izahını yapabilsin diyorum.”

KAYA, ‘SİLİVRİ'Yİ YENİDEN AK PARTİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA KAVUŞTURMANIN ZAMANI' DEDİ
Silivri Belediyesi'ne AK Parti bayrağının dikilmesine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Önümüzde çok önemli iki seçim var. 2019 bizim kutlu yürüyüşümüzse, 2023 bir milat sevgili kardeşlerim. Silivri AK Parti belediyeciliği ile buluşmuş bir ilçemizdi. Silivri'yi yeniden AK Parti belediyecilik anlayışıyla kavuşturmanın zamanı. Yerel yönetimde yeniden Silivri'yi almak için kapı kapı dolaşacağız. 15 yıldır yaptığımız icraatları anlatmak kadar insanların gönlüne girmek de bir o kadar önemli. Bu bir dava. Biz bu davaya inanan ak kadrolar olarak liderimizin arkasında Allah'ın izniyle dimdik yürüyeceğiz. Daha fazla çalışacağız. Çünkü 2019'da hem yerelde, hem cumhurbaşkanlığı milletvekilliği seçimlerinde bizim çok başarılı olmamız lazım. Çıtayı yükselttik artık. Hedefimiz %50'ler değil, hedefimiz %60'ların üstü. İnşallah genç İl Başkanımızla, yönetimiyle, tazelenen kadrolarımızla birlikte durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar Silivri teşkilatına emek veren tüm kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum. Başta başkanımız olmak üzere bugünden sonra yeni yönetimde görev alacak tüm ekibe de başarılar diliyorum. Liderimizin arkasında durmak yok, yola devam diyoruz.” şeklinde konuştu.

ALBAYRAK DA CHP'Yİ HEDEF ALDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da konuşmasında CHP'yi hedef alan açıklamalar yaptı. Albayrak, şöyle konuştu: “Bu kongrenin Silivri'nin akıbetinde bir milat olması noktasında birkaç hususa parmak basacağım. Silivri, hakikaten İstanbul'un çok önemli bir ilçesi. İstanbul'un çehresi ve kaderi değişirken AK Parti belediyeciliğinin değdiği ilçelerimiz başka bir geleceğe doğru hızla ilerliyor. Ancak maalesef Silivri bu anlamda şu ana kadar Büyükşehir'imizden ya da hükümetimiz tarafından ortaya konulan icraatların dışında belediyecilik olarak bir şey görmedi. 3. Havalanı, 3. Köprü, hepsinin ötesinde Kanal İstanbul diyoruz. Bundan en çok nasiplenip başka bir lige çıkacak ilçeler dediğimizde Çatalca ve Silivri hakikaten ayrışıyor. Çatalca ve Silivri ayrışırken belediyesi bizde olmayan bu ilçeleri ben size soruyorum; ilçe teşkilatı ve tüm kademeler olarak içimize sindirebiliyor muyuz? Sindiremiyoruz değil mi? Bugün artık AK Parti'de siyaset yapmak ülkenin bekasını savunmak, gerekirse canını feda etmekle eş düzey bir noktaya geçti. Tüm bu noktada baktığımızda Silivri özelinde konuşuyorum rakip diye yarıştığımız belediye, sahip olduğu parti, bu partinin duruşu, söylemi ülkenin ateş çemberinden geçtiği bugünlerde ihanet içerisinde olan yapılarla kol kola yürüyen CHP'nin içinde bulunduğunu görüyor muyuz? Bakın burası çok önemli. Mehmetçiğimiz canını feda edecek şekilde ülkenin bekası için her gün operasyondan operasyona koşuyor. Ötesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti, cumhurbaşkanı, iktidarı, hükümeti bir savaş veriyor. Olay bir devlet savaşı, parti savaşı değil. Mevzu ülkenin bekasıysa ülkedeki tüm siyasi partiler tek vücut olmalı. İşte MHP, mevzu bahis vatansa milli bir duruş sergiliyor. CHP nerede pozisyon alıyor? Hapislerdeki ihanet içerisinde olan FETÖ'cüler, terör örgütleri başta olmak üzere söylem, eylem duruş olarak CHP kimle yürüyor? Bunları görüyoruz değil mi? Bakın, işte esas önemli nokta bu.

“GAFLET UYKUSUNDA OLANLARI SİLKELEYİP UYANDIRACAĞIZ”
Seçime gidiyoruz. Gerek Rıfat Başkan, gerek Mutlu kardeşimiz, teşkilatlarımız daha dinç şekilde sahada kardeşlerimize dokunduğunda Silivri'yi Allah'ın izniyle gümbür gümbür alacağımızdan hiç şüphem yok. AK Parti siyasetini tekrardan Silivri'ye getirmenin ötesinde bir kurtuluş savaşının içinden geçtiğimiz bugünlerde Silivri'deki tüm vatandaşlarımızı oynanan bu ihanet senaryolarının farkında olması için ikna etmemiz lazım. 2019'a gidiyoruz, Silivri'de varsa, ki çokça var, gaflet uykusunda olan hemşerilerimizi oynanan oyunların farkında olan AK Parti teşkilatları olarak enerjimizin son noktasına kadar silkeleyip uykularından uyandıracağız.”

KAYA: 2019 SEÇİMLERİ BİZİM İÇİN BİR FIRSATTIR
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Çok söze hacet yok, Silivri'den bir istirhamım var; uğradığımız yol kazasını telafi etmemiz lazım. 2019 seçimleri bizim için bir fırsattır. Silivri'ye AK Partili bir belediye kazandırmamız için üzerimize düşeni yapmamız lazım. Sınıfta kalmış olan Silivri Belediyesi'nin biletini kesip göndermeye hazır mısınız? Bu belediyeyi alabilmemiz için iki şeye ihtiyacımız var. Birincisi Silivri Belediyesi'nin eksiklerini bu millete anlatmaktır. İkincisi de bu salonda olduğu gibi bir, beraber, iri olarak çalışma yapmaktır. Ben bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Rabbim kongremizi hayırlara vesile etsin. Silivri gibi yol kazasına uğradığımız bütün belediyelere ilave belediyeler nasip etsin diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

EKER: YENİ DEVLET MODELİ 2019'DA HAYATA GEÇECEK
2019 seçimlerinin önemli bir viraj olduğunu belirten Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, şunları kaydetti: “Silivri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kongreler kutlu yürüyüşümüzün bir adımıdır. Biz AK Parti davasına inanan bu millete hizmet yürüyüşünün fertleri olarak asla bir kongreyi ya da seçimi hedeflemiyoruz. Biz 2023'ü, 2053'ü, 2071'i ve sonrasını hedefliyoruz. Allah'ın izniyle oraya yürüyeceğiz. Bu bir medeniyet davası. Bizim milletimiz yaklaşık 200 yıldır AK Parti'nin torunlarını ve onun kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyordu. Bundan emin olun. Başka türlü bu şarkı burada bitmez diye 1999 yılında yola çıkan Erdoğan ve arkadaşlarının bugüne kadarki seçimleri kazanması mümkün değildi. Silivri'ye bir şey soracağım; kardeşlerim Silivri belediye seçimini kazanmak imkansız mı? Eğer imkansız değilse bugüne kadarki çalışmalarımızdaki eksikliklerimizi gidereceğiz, hatalarımızdan dersler çıkaracağız ve Feyzullah ağabeyin dediği gibi AK Partililer olarak kendimizi sevdireceğiz. Bunun başka yolu yok. 2019'da ayrıca; 90 yıllık cumhuriyet tarihinin ilk büyük sivilleşme ve demokratikleşme reformunu gerçekleştiren AK Parti'nin 2019 yılında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de bu reformu engellemek isteyenlere inat hayata geçirilmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşam pratiği bulacak. Uygulamaya geçecek. Bütün dünya buna bakıyor. Bizi engellemeye çalışan CHP'nin kaset fırtınaları sonucu iş başına gelmiş Genel Başkanı, “Eğer biz iktidar olursak bunları pestile çevireceğiz” diyor. Bu millet hiç geriye gitmedi, hep ileri ufuklara baktı. Çünkü AK Parti ve AK Parti'nin Genel Başkanı bütün dünyanın umududur. Bizim sadece kendimiz için değil bütün bu mazlum ve mağdur coğrafyanın umuduna halel gelmesine fırsat vermeye hakkımız yoktur. Bu bir sorumluluktur. Bu sorumluluğumuzun gereğini de Allah'ın izniyle hep birlikte yerine getireceğiz. Yürüyüşümüz kutlu olsun. Kongremiz hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

BOZOĞLU: SİLİVRİ BELEDİYESİ'NE AK SANCAĞI DİKECEĞİZ
Kongre sonrasında teşekkür konuşması yapan AK Parti Silivri Teşkilatı'nın yeni Başkanı Mutlu Bozoğlu, siyasi mücadelede kararlılık mesajı verdi. Bozoğlu, katılımcılara şöyle seslendi: “Bu davayı dünden bugüne kadar taşıyan, ter döküp emek sarf eden; ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, mahalle başkanlarıyla tüm herkesten Allah razı olsun. Biz bayrağı bugün devir aldık. Allah bize bu yükü yükledi, nasipse bu iş için kolaylığını da verecek. Bizim hedefimiz Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan'ın yapmış olduğu Silivri Belediyesi'ne AK Parti'nin ak sancağını dikmek için gece gündüz çalışmaktır. Onun içinde sahada davamıza küfür edilmediği müddetçe kim ne söylerse söylesin biz bu davaya sahip çıkmak zorundayız.
Biz sahip çıkmazsak bu adama, Recep Tayyip Erdoğan'a ayıp etmiş oluruz. Bakın bir haftadan beri ortalama iki saat uyku ile ayakta durmaya çalışıyorum. O sebeple Erdoğan'ı daha iyi anladım. Bütün dünya ile savaş veriyor. Üstüne üstelik bir de ekonomik savaş veriyor. Onu da bırak Müslüman âleminin dertleriyle dertleniyor. Hey gidi hey! Biz Silivri'de neye düşmüşüz, derde düşmüşüz. Düşmek yok. Biz birbirimize sarılmak zorundayız. Bugün sarılıp kucaklaşacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. 2019'da belediyeyi aldıktan sonra Allah kısmet ederse kenara çekilip kimin ne derdi varsa paylaşacağız. Biz buraya kardeşliği, birlik ve beraberliği göstermek ve örnek olmak için geldik.
Biz mütevazılık nedir bunu öğretmeye geldik. Bu sebeple şu ana kadar emek sarf etmiş herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bugünden itibaren yeni görev alacak arkadaşlarıma Allah kolaylıklar versin. Daha önceden çalışanlar bilir, Mutlu Bozoğlu ile çalışmak biraz zordur. Geceleri ararım, uyuyanın vay haline! Biz mecburuz. Bu belediyeye ak sancağı dikecek olan ekip olmaya, o ekiple efsane ilçe yönetimi olmaya aday ve mecburuz. Bu sebeple birlik beraberlik, huzur ve mutluluk için hepiniz mutlu olun, mutlu kalın.” dedi.
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP