“Hayır çıkmazsa ne olacak?”ı anlattı

“Hayır çıkmazsa ne olacak?”ı anlattı

12.04.2017 09:13:10

Manastırlılar Derneğinde konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, “Hayır demezseniz ne olacak”a örnekler vererek önümüzdeki sürecin önemine işaret etti.

16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğine yönelik Hayır tercihinin doğruluğuna inanan CHP'liler Pazar günü de yoğun bir mesai ile çalıştılar. Ağrılılar Derneğinde gerçekleştirilen sabah kahvaltısından sonra CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Manastırlılar Derneği üyeleriyle buluştular. Söz alan CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, neden Hayır tercihini savunduklarını anlatırken şu gerekçeleri öne sürdü: “Eğer Hayır demezsek; tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem meclis hem de mahkeme olacak!
Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin, hiç sevmediğin bir parti olacak. O partinin genel başkanı hakimler atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin Millet Meclisini fesih edebilecek. Orduya emir verecek! Almanya, Fransa, İngiltere gibi değil Suriye, Libya, Mısır, İran, Uganda gibi bir ülkede yaşayacağız! Başkan ve yardımcıları ile bakanları yolsuzluk yapsa 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkartılamayacaklar.”
Ziyaret karşılıklı sohbet ile devam etti.

YORUM YAP