“Hayatta ben de varım demek önemli”

“Hayatta ben de varım demek önemli”

2.12.2019 14:46:51

17 yıldır Dekor Perde'de eşi ile birlikte hizmet veren Elif Arslan, “Çalışmak insana inanılmaz bir özgüven katıyor” dedi ve ekledi: “Hayatta ben de varım demek önemli.”

Silivri Kadın Girişimciler Derneği üye ziyaretleri kapsamında Basın Komisyonu olarak Elif Arslan'a işyeri Dekor Perde'de misafir olduk. Elif Arslan; evhanımlığından iş hayatına, üç evlat anneliğine ve 17 yıldır eşi ile birlikte istikrarla sürdürülen ticaret yaşamı anlattı... Kadınların gücüne, azmine dair şahane bir örnek...

Sevginar SALİ: Elif Arslan kimdir bize anlatır mısınız?
Elif ARSLAN: 1977 doğumluyum. Üç çocuk annesiyim. İlkokul mezunuyum. Altı kardeşle büyüdüm. İş hayatına 17 sene önce başladım. Daha önce ev hanımıydım. İstanbul'da yaşıyorduk. Eşimin işleri bozulunca eskiden de bu işi yaptığı için beraber bu iş yerini açmaya karar verdik. Silivri'yi seviyorduk. Çocuklarımızın daha iyi yaşayabileceği ve eğitim alabileceği huzurlu bir yer diye iş yerimizi Silivri'de açma kararı aldık. 2003'ten beri Silivri'ye yaşıyor ve çalışıyoruz.

“BRİLLANT'IN İLK MAĞAZALARINDAN BİRİYİZ”
Sevginar SALİ: İşiniz ve çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Elif ARSLAN: Bizim işimiz daha çok bayanlarla. Ben daha iyi iletişim kurabiliyorum. İşimiz evlerle ilgili olduğu için bayanların zevki öne çıkıyor. Gelen müşteriler de fikir alışverişi konusunda daha rahat ediyor. Kadın kadına iletişim kurmamız daha kolay oluyor. Ben de çok sevdim bu işi. Hem çocuklar hem iş biraz zorlandım ama şu an çok mutluyum.
İşyerimizi açtığımız dönemlerde Brillant'ın bayi sistemi yoktu ama ürünlerini satıyorduk. Sonra bize kurumsal mağazacılıkla ilgili bir proje sundular. Biraz çekindik tabi, şartlar ağırdı, Silivri'de o dönemlerde daha sakin bir yerdi. Ama cesaretle girdik. Çok da iyi oldu bizim için. İlklerdeniz. 20. mağazayız. Hatta bununla ilgili ödülümüz de var. Şu an 250 mağazası var sanırım bayilik sisteminde. Biz devam ediyoruz, 12-13 senedir Brillant bayisiyiz.

“İKİNCİ BİR MAĞAZA HEP HEDEFİM OLDU”
Sevginar SALİ: İşleriniz ile ilgili gelecek hedefleriniz neler?
Elif ARSLAN: İkinci bir mağaza hep hedefim oldu. Ev dekorasyonuyla alakalı daha butik bir mağaza istedim ama Silivri'de ekip kurmak zor. Bizim işi yapacak eleman yok. Herkes daha üst kademede bir işte çalışmak istiyor. Montajdır, dekorasyondur, duvar kağıdı kaplamaktır bu işleri yapacak elemanları bulmak çok zor. O yüzden biraz askıya aldık bu işi.

“BRİLLANT NE ÜRETİYORSA ONU SATIYORUZ”
Sevginar SALİ: Ürün ve hizmet yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?
Elif ARSLAN: Kurumsal mağaza olduğumuz için Brillant ne üretiyorsa onu satıyoruz. Perdeyle alakalı her şey var artı bir de ev tekstili ürünler nevresim, uyku seti, yatak örtüsü vb. Perdede teslimatlar siparişe bağlı olarak bir hafta ile 10 gün arasında yapılıyor.

Sevginar SALİ: Annelik ve iş hayatı bir arada nasıl gidiyor?
Elif ARSLAN: Hem iş hem annelik zor yürüyor, biraz yıpratıcı oluyor ama sevince yapılıyor.
“ÇOCUKLARIM BANA ÇOK DESTEK OLUYOR”
Sevginar SALİ: Çocukların evhanımı ve iş kadını anneye bakış açısı nasıl gelişti?
Elif ARSLAN: Çocukların tavrında değişiklik tabi ki oldu. Evde annesi olan bir çocukla, çalışan annenin çocukları çok farklı. Zile basınca bir anne kapıyı açmıyor bizde. Herkesin anahtarı var. Hep birbirimize destek oluyoruz. Çocuklarım bana çok destek oluyor. Çok yardım ediyorlar. Anne yokken yapılacak işler oluyor. Misal bulaşık makinesinin boşaltılması gerekiyor. Eve önce giden gereğini yapıyor.

“AYAKLAR YERE DAHA SAĞLAM BASAN ANNE ÇOCUKLARINI DA ONA GÖRE YETİŞTİRİYOR”
Sevginar SALİ: Evhanımı olduğunuz günleri özlüyor musunuz?
Elif ARSLAN: Hayır. Ev hanımı olduğum zamanları özlemiyorum. Ben çalışmayı çok sevdim. Ekonomik özgürlüğümü kazandım. Annenin çalışması çok farklı. Ayaklar yere daha sağlam basınca çocuklarını da ona göre yetiştiriyorsun. Evde oturunca her şeye hesap veriyorsun ama çalıştığın zaman öyle değil. Çocuğuna bir şey istediğinde sormak zorunda kalmıyorsun, sadece fikir alışverişi yapıyorsun. Öbür türlü ‘yapabilir miyim' diye soracaksın.

“KAGİD'TE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Sevginar SALİ: KAGİD üyeliği konusunda düşünceleriniz neler?
Elif ARSLAN: KAGİDER'e üyeliğim yaklaşık 5 sene oldu. Dernekte olmaktan dolayı çok mutluyum. Çocuklar ve iş dolayısıyla çok fazla çalışamasam da kendimi daha işe yarar hissediyorum. Aranızda olmaktan çok mutluyum.

“HAYATTA BEN DE VARIM DEMEK ÖNEMLİ”
Sevginar SALİ: İş hayatına girmek için cesaret toplamaya çalışan kadınlara ne söylemek istersiniz?
Elif ARSLAN: Ben çevremdeki bayanlarla hep konuşuyorum. Çalışmak insana inanılmaz bir özgüven katıyor, bir yerden başlayın diyorum. Biz bu işi çok az bir sermaye ile açtık. Biraz özverili olursanız ve kendinizden bir şeyler katarsanız güzel şeyler oluyor. Hayatta ben de varım demek önemli.

“OKUYAMAMAK İÇİMDEKİ EN BÜYÜK KEŞKEDİR”
Sevginar SALİ: Okuma şansınız olsaydı farklı bir meslek seçimi var mı aklınızda?
Elif ARSLAN: Okuyamamak içimdeki en büyük keşkedir. Avukat olmayı çok isterdim. Çocuklarımın eğitimine çok önem veriyorum. Bu hususta karşıma çıkan engeller beni yıpratıp, üzse pes etmiyorum, asla. Onların eğitimi için elimden geleni sonuna kadar yapacağım.

“ÖNCE ALLAH'A SONRA KENDİNE GÜVENECEKSİN”
Sevginar SALİ: Aldığınız en önemli hayat dersi nedir?
Elif ARSLAN: Hayat bana sadece kendime güvenmem gerektiğini öğretti. Özellikle çocuk sahibiyseniz, bir çocuk dünyaya getirmeye karar verdiyseniz; ‘ben bu çocuğa tek başına bakabilir miyim?' diye düşüneceksiniz. Ben hayatımda kendi ailemden dahi maddi anlamda bir kere bile destek istememişimdir. Az ya da çok kendim yaparım. Birilerine sırtını dayadığın zaman çok başarılı olamıyorsun. Önce Allah'a sonra kendine güveneceksin.

YORUM YAP