“Hayatınıza, güncel tedbir olarak, sigortayı dahil edin”

“Hayatınıza, güncel tedbir olarak, sigortayı dahil edin”

28.10.2019 10:58:24

6. hizmet yılında Bireysel Emeklilik dalında Silivri'de Axa Sigorta Acentesi olarak, önemli bir başarıya imza atan Elif Özvarnalı ile çalışmaları ve sektörü üzerine değerlendirmelerde bulunduk. 2017'den sonra 2018 yılında da acente olarak Bireysel Emeklilik dalında Türkiye ikinciliğini kazanan Özvarnalı, sigortanın önemi ve çalışma anlayışı üzerine görüşlerini paylaştı.

Silivri Kadın Girişimciler Derneği, Basın Komisyonunun üye ziyaretleri programı geçtiğimiz hafta Özvarnalı Sigorta'da Elif Özvarnalı'yla devam etti. Dernek Kurucu Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Başkan Yardımcısı Dilek Dönmez, Dernek Sekreteri Gizem Özkanlı Çelikkol ve Basın Komisyonu Başkanı Dilek Sırdaş ve üye Sevginar Sali'nin gerçekleştirdiği ziyarette Özvarnalı, faaliyetleri çalışma prensipleri üzerine yöneltilen soruları yanıtlarken kendini anlattı.

“BUGÜN BİR YERLERE GELDİYSEM AYAKLARIMI YERE SAĞLAM BASARAK GELDİM”
Sevginar SALİ: Elif Özvarnalı kimdir, kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Elif ÖZVARNALI: 1983 Samsun doğumluyum. İlk ve ortaokulu Aydın Söke'de bitirdim. Bir seneye yakın İzmir Karşıyaka'da oturduk sonra Silivri'ye geldik. 1998'den beri Silivri'deyim. Evli ve iki çocuk annesiyim.
Hep çalıştım, okudum, mücadele ettim. Bugün bir yerlere geldiysem tırnaklarımla, adım adım, ayaklarımı yere sağlam basarak geldim. 6 yıl bir yerde sigorta müdürlüğü yaptım. Sonra kendi ofisimi açmaya karar verdim. Yaklaşık 5 - 5,5 yıldır da kendi ofisimdeyim. Kendi markamı yarattım. İşimi çok seviyorum.

“İNSANLARIN HAYATINA DOKUNUYORUM”
Ben satıştan geldim aslında. Daha önce 6 yıl mobilya sektöründe çalıştım. Sonra sigortacılıkla tanıştım s'sini bilmeden ama çok sevdim. Çünkü insanların hayatına dokunuyorum. Yani onlara çözüm ortağı oluyorum. Aslında ben bir şey satmıyorum. Ben size bir sağlık poliçesi verdiğimde aslında sizin hayatınıza dokunmuş oluyorum. Siz bana, ‘İyi ki bunu yaptınız, iyi ki bunu kullandım, Allah razı olsun' diyorsunuz. Tedbirini alalım, takdirini Allah'a bırakalım diyoruz. Benim işim güncel tedbir. Biz deprem sigortası, konut sigortası yapıyoruz. Yani yaptığım iş satışın dışında aslında çözüm ortağı olmak. İşimiz güven. Siz bana ben de size güveneceğim. İşin temeli güven.

“SİGORTA ÖNCELİKLE GÜNCEL TEDBİR”
Sevginar SALİ: Sigorta neden önemli?
Elif ÖZVARNALI: Sigorta öncelikle güncel tedbir. Biz bir şeyleri çok zor elde ediyoruz. Çok zor bir ülkede yaşıyoruz. Yoktan var ediyoruz dolayısıyla zordan var ettiğimiz şeyleri sigortalayarak aslında güvence altına alıyoruz. Çünkü yerine kolay koyamayız. Deprem oldu eviniz yıkıldı. Binanızın değeri 200 milyar. Eşyalarınızın değeri 50 milyar. Van depremini düşünelim. Bankadan kredi kullanan insanlar paralarını aldılar hayatlarına devam ettiler. Hiç güvencesi olmayan insanlar akrabalarında ev ev üstünde kalmak zorunda kaldılar. Bununla ilgili kamusal spotlar yapıldı. Herkes çok üzgündü. Çok dramatik hikayeler vardı. Ama sigorta olduğu zaman teminatın karşılığında ne aldıysak geri alarak hayatımıza devam edeceğiz. Evimizi, eşyamızı yeniden alıp hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sigortanın amacı ne fazla teminat gösterip zenginleştirmek ne de fakirleştirmek. Bugün bu haldeysen seni yine o hale getirebilmenin garantisini vermek.

“FARKIMIZ; HİZMETİMİZ, SAĞLADIĞIMIZ GÜVEN VE İŞ TAKİBİ”
Sevginar SALİ: Sizi diğer sigorta şirketlerinden farklı kılan ne?
Elif ÖZVARNALI: Birincisi güven. Her – yerde trafik sigortası ürünü var ama müşterim bana geldiği zaman çekinerek soru sormayacak. Bir aile gibi kendi evine gelmiş gibi soru soracak, aldığı üründen emin olacak, o trafik sigortasının kendisine ne hizmet sunduğunu bilerek gidecek. En basiti zorunlu poliçe, her yerde aynı, katla kağıdı ver müşteriye. Ama öyle değil. Burada çayını kahvesini içecek, trafik sigortasını konuşurken aslında kasko sigortasının önemini anlayacak, evine deprem sigortası yapma gerekliliğini görecek. Müşterimiz bize geldiğinde esasında müşteri de demiyoruz ailemizden biri oluyorlar.
Bizim herkesle çalışma derdimiz yok. Biz de çalışacağımız insanları seçiyoruz. Bütün işleri yapacağız diye bir şey yok. Herkesle çalışma zorunluluğumuz yok. Herkesin de bizimle çalışma zorunluluğu yok. Müşteri acente değiştirdiğinde de, ‘acaba neden' diye kimse kendisine sormuyor mesela. Bizim farkımızı belirleyen hizmetimiz, sağladığımız güven, iş takibi.

“GELECEK HAYALLERDEN BES'LENİR” İLE İKİNCİ KEZ TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ
Sevginar SALİ: Bu sene tekrardan ödül aldınız. Size ne ifade ediyor?
Elif ÖZVARNALI: Ben Özvarnalı Sigorta'nın hem logosunu hem patentini aldım hem de bir söz çıkarttım ortaya; “Gelecek hayallerden BES'lenir” şeklinde. BES, bireysel emeklilik sistemi. Türkiye ikinciliği ödülüne ikinci kez Özvarnalı Sigorta olarak layık görüldük. Benim özellikle üzerinde durduğum şeyler sağlık poliçesi ve bireysel emeklilik. Bireysel emekliliği insanların kumbarası gibi düşünün. Devletin verdiği emekli maaşı aslında yetmeyecek kişilere. İleride ek bir gelir elde etmeleri için anlatıyorum defaten. Bunu diğer acenteler anlatmaz. ‘Kasko, trafik satayım komisyonu alıp işime bakayım' çoğu. Bireysel emekliliğin acente açısından çok bir kazancı yok ama kişi kazandırıyor. Benim amacım da kişi kazanmak. Çünkü o kişinin bireysel emekliliği bizde olduğu zaman diğer ürünler hakkında da sorularla bana gelecek. Çünkü geleceğine, hayallerine beni ortak etmiş, bana güvenmiş oluyor. O yüzden “Gelecek hayallerden BES'lenir” dedim. Bireysel emekliliğin üzerinde durdum. Acentelerin üzerinde durmadığı konular üzerinde ben durdum. O yüzden değişik bir farkındalık yaratıp Türkiye dereceleriyle sonuçlandırmış oldum.

“KALAN HAYALİM MÜZİK”
Sevginar SALİ: Sigortacılık dışında başka bir iş yapacak olsanız ne olurdu?
Elif ÖZVARNALI: Şarkı söylemek isterdim. Özel konservatuara başlayıp yarım bıraktım. Amatör olarak İSMEK'te Türk Halk Müziği korusu olarak birçok konser verdik. 2000 senesinde Varna'da bir festivalde konser verdik. Müzik benim hayatımda hep var. Bir tek sanırım kalan hayalim o.

“KAGİD AİLESİNE ÇOK GÜVENİYORUM”
Sevginar SALİ: KAGİD üyeliğinde birinci yılı geride bıraktınız. Neler düşünüyor, ne hissediyorsunuz bu konuda?
Elif ÖZVARNALI: Kadının her alanda güçlü olması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden KAGİD'in sağladığı birlikteliğin çok daha güzel işler yapacağına inanıyorum. İlk 1 yılda bir oluşumu anlayamazsınız anacak adapte olursunuz. Sonraki yıllar meyvelerini verir diye düşünüyorum. Güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. Bakış açım iyiydi. Ayrıca Kent Konseyi yürütme kurulundayım. Daha önce Piri Mehmet Paşa'da Okul Aile Birliği başkanlığı yaptım. Hakikaten birlikte olunca neler yapılabileceğini biliyorum. O yüzden KAGİD ailesine de çok güveniyorum.

“YAŞAMAYI ÇOK SEVİYORUM”
Sevginar SALİ: İş hayatına, anneliğe, hobilerinize, sosyal sorumluluk çalışmalarına zaman ayırıyorsunuz. Peki bu enerjiyi neye borçlusunuz?
Elif ÖZVARNALI: Bilmem… Yaşamayı çok seviyorum. Çocukluğumdan beri böyleydim. İlkokulda bando mızıka takımından tutun da okulun korosundan folkloruna hepsine katıldım diyebilirim. Hep sınıf başkanıydım mesela. Bu böyle bitmeyen bir enerji. Şelale gibi.

HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİ
Sevginar SALİ: Sigorta şirketinizle ilgili herhangi bir yenilik, paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?
Elif ÖZVARNALI: Bizim Özvarnalı Sigorta olarak üzerinde durduğumuz konular; özel sağlık, tamamlayıcı sağlık, bireysel emeklilik. Ama sadece bu ürünler varmış gibi bilinsin istemem. Bunun dışında ürün çeşitliliğimizden de bahsetmek istiyorum. Ama Silivri'de bireysel emeklilik denince akla biz geliyoruz. O yüzden hayallerine bizi ortak eden herkese teşekkür ederim. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ben diyorum ki; 10 yıl 56 yaş emeklilik şart hadi gel el ele tutuşalım para biriktir. Hakikaten kişinin güvenmesi lazım ki benle yola çıksın. İleriye dönük bir karar aldırmaya çalışıyorum. O da kişilerde oluşturduğumuz güven ve dürüstlükle oluyor.

“EN ÖNEMLİ NOKTA, HİÇBİR ŞEY YAŞAMADAN SİSTEME GİRMEK”
Sevginar SALİ: Özel sağlık sigortasının avantajları nedir?
Elif ÖZVARNALI: Çok değişik sağlık problemleri yaşıyoruz. Başımıza ne zaman ne geleceğini bilemiyoruz. Hangi organımızın ne zaman arıza yapacağını gerçekten bilemiyoruz. Özel hastanelerde bu konuyla ilgili ciddi paralar harcanıyor. Benim üzerinde durmak istediğim poliçe, tamamlayıcı sağlık poliçesi. İstediğiniz bir özel hastaneye gittiğinizde her türlü tedavinizi olup SGK farkını ödemeden çıkıyorsunuz. Bir operasyon 3 bin TL'de olabilir, 200 bin TL'de olabilir ya da ucu bucağı olmaya da bilir. Sağlı poliçelerindeki en önemli nokta, hiçbir şey yaşamadan sisteme girmek. Yaşadıktan sonra tek yapılamayan şey sigorta. Yaşamadan o farkındalığa varıp bir an önce sisteme girmek lazım. Misal; Axa'nın çalışma sisteminde 3 yıl üst üste yenilediniz poliçenizi. Bu arada rahatsızlıklar geçirebilirsiniz. 3 yıl üst üste yenilediniz, 4. yıla girerken ömür boyu yenileme garantisi için sizi medikal değerlendirmeye alıyor. Ömür boyu yenileme garantisi vermesi demek Allah korusun kötü bir rahatsızlığa yakalansanız bile sizi güvence altında tutması demek. Altın bir bilezik diyorum ben, kolunuza takıp hayatınıza devam ediyorsunuz. Benim çocuklarımın, eşimin ömür boyu yenileme garantisi var.

“KİŞİ ÖNCE KENDİ KIYMETİNİ BİLECEK”
Bu konuda içim rahat. Kişiler kapının önüne koydukları aracı sigortalıyorlar ama kendilerini sigortalamıyorlar. Kişi önce kendi kıymetini bilecek. Bu bir bencillik değil, hayatta en değerli şey kişinin kendisi, ben bunu öğrendim. 36 yaşında bu farkındalığa vardım. Önce ben. Kişi kendisine sağlık sigortası yapmalı çünkü ona bir şey olursa aldığı evin, arabanın, yazlığın hiçbir anlamı yok.

Sevginar SALİ: Sağlık sigortalarının çok yüksek fiyatlarla yapıldığı kanısı var.
Elif ÖZVARNALI: Değil, yanlış biliniyor. Yaşa göre değişiyor. Hastane ağına göre değişiyor. Herkesin hiç olmazsa mutlaka tamamlayıcı sağlık poliçesi alması gerekiyor.

“HAYATINIZA SİGORTAYI DAHİL EDİN”
Sevginar SALİ: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Elif ÖZVARNALI: Sallanmayın deprem sigortanızı yaptırın diyebilirim. Ama hakikaten sallanmayın, hayatınıza güncel tedbir olarak sigortayı mutlaka dahil edin.
Sigortanın da bence ilkokulda trafik gibi bir ders saati bile olsa okutulması gerektiğinin altını çiziyorum. Küçük yaşta sigorta bilinci çocuklara verilmeli. İnsanlar bize DASK zorunlu olduğu için geliyorlar. Türkiye'de sigorta bilinci yok. Öncelikle bu bilinci oturtmamız lazım. Sigortayı hayatımıza adapte etmemiz lazım. Çok zor şartlarda yaşıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz finansman durumumuz her an ve zaman olmayabilir o yüzden sigorta önemli.

YORUM YAP