Halide Avlu: Kılıçdaroğlu’nun hedef alınması haksızlık

Halide Avlu: Kılıçdaroğlu’nun hedef alınması haksızlık

4.09.2023 10:57:41

Millet İttifakı olarak girdikleri son seçimler ve sonucunu Hürhaber için değerlendiren Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı. Avlu'nun “Demokrat Partililer olarak biz Türkiye'deki demokrasinin güçlendirmesi için bu ittifakta yer aldık ve bunun için mücadele ettik. Kişisel hırs, ikbal ve hedeflerimiz adına değil” çıkışı da dikkat çekti.

Hürhaber Gazetesini ziyaret eden Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı ve Millet İttifakına sadakati ile dikkat çeken Halide Avlu, geride bıraktığımız genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik değerlendirmelerini paylaştı.
AVLU: SONUÇ BEKLENTİMİN ALTINDA KALDI
“Seçim sonucu beklentilerimin çok altında gerçekleşti” diyen Avlu, şöyle konuştu: “Millet İttifakı olarak seçim öncesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda halkta iktidarın değişmesi ile ilgili ciddi bir beklenti ve sabırsızlık gözlemledim. Bir örnek vereyim; önceki seçimlerde yaptığımız fabrika ziyaretlerinde iş yeri sahipleri bizleri karşılayıp uğurluyordu. Şimdi beyaz yaka, mavi yaka tüm çalışanları ile kademeli olarak görüşmeler yapmamıza müsaade ettiler.
Muhalefet olarak bizlerin bir şey anlatmasına bile gerek kalmadan “Bunlar başımızdan gitsin” diyen bir seçmen feryadıyla karşılaştık pek çok yerde. Sonuç, hiç de bu ortamın vaat ettiği ve beklediğimiz gibi olmadı açıkçası.”
“KILIÇDAROĞLU'NUN HEDEF ALINMASI
HAKSIZLIK”
Seçim sonuçlarının beklentilerinin aksinde gerçekleşmesinin nedenlerine ilişkin Avlu, “Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ya yöneltilen eleştirileri haksız buluyorum. Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin Uysal'ın da her daim bizlere telkin ettiği gibi CHP Lideri son derece mütevazı, dürüst bir insan ve ciddi bir fedakârlık ortaya koydu. En büyük fedakârlığı da İYİ Parti'yi TBMM'ne sokması oldu. Temiz siyaseti savundu, demokrasinin güçlenmesi için mücadele etti. Ben Meral Akşener'in yerinde olsam önünde düğüme iliklerim, ama öyle olmadığını adaylaşma sürecinde de sonrasında da görüyoruz maalesef. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tartışmaya açıp, halkın güvenini sarsanlar seçim mağlubiyetinin faturasını ona kesemezler.
“DP OLARAK KOLTUK DEĞİL, DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERDİK”
Bizim genel başkanımız bize hep şunu söyledi: “Ben milletvekili sayısı için tartışmam. Amacımız daha çok milletvekili almak değil, bu sistemi değiştirmek. Yoksa tek adam rejiminde söz hakkı olmayan milletvekili olsan ne olur, olmasan ne olur…” Demokrat Partililer olarak biz Türkiye'deki demokrasinin güçlendirmesi için bu ittifakta yer aldık ve bunun için mücadele ettik. Kişisel hırs, ikbal ve hedeflerimiz adına değil” değerlendirmesinde bulundu.
“GENEL BAŞKAN DEĞİŞTİRMENİN ZAMANI DEĞİL”
CHP'deki Kurultay ve Değişim hareketlenmelerini de yorumlayan Avlu, “Yerel seçimlere bu kadar kısa bir süre kala yersiz buluyorum” derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan pek çok eleştiriyi de “Haksız” olarak nitelendirdi.
“İTTİFAK ZORUNLULUK”
Mart 2024 yerel seçimleri ile ilgili Silivri öngörülerini paylaşan Avlu, “Cumhur İttifakı devam ederken Millet İttifakı açısından devam etmek bir tercih değil, zorunluluk. Geride kalan seçim sürecinin bütün artıları ve eksileri kapsamlı, nitelikli bir değerlendirmeyle ela alınmalı. Halkın bildiği, istediği bir adayla yola çıkılmalı” dedi.
“VOLKAN YILMAZ, ALGI KONUSUNDA BAŞARILI”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın, hükümet desteğiyle ilçemize yapılan yatırımları algı yönetimiyle kendi başarısı gibi gösterdiğini savunan Avlu, “Sen kendini övmeyeceksin. Halkın bunu yapması gerekiyor” önerisini de iletti.
“DAVETLİLERİNLE TOKALAŞACAKSIN”
Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu'nun bir de Silivri Kaymakamı Tolga Toğan'a bir sitemi oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı programı kapsamında Kaymakamlıktaki bayramlaşmaya CHP ile birlikte katılmadıklarının gerekçesini anlatan Avlu, “Kaymakam bey bizimle yakın durmaktan imtina ediyor. Bununla birlikte Atatürk Anıtındaki çelenk töreninde bürokratlara kadar tokalaştı siyasi partilere selam bile vermedi. Oysa biz onun, yani Silivri Kaymakamlığının davetiyle programa katılım göstermişiz. Biz davetine icabet ediyoruz ama Kaymakam bey bizimle tokalaşmaya bile lüzum görmüyor. Kaymakamlıktaki bayramlaşmaya katılmamıza bu sebepten lüzum görmedik” şeklinde konuştu.
Sevginar Sali

YORUM YAP