Halide Avlu: DP İktidarda, ne çırak ne kalfa; usta olur

Halide Avlu: DP İktidarda, ne çırak ne kalfa; usta olur

1.02.2021 13:30:34

AK Parti iktidarına ağır şekilde yüklenen DP İlçe Başkanı Halide Avlu, “Bu millet çok badireler atlattı ama 19 yıllık AK Parti iktidarında başına gelmeyen kalmadı” şeklinde konuştu. Avlu, Türkiye'nin ancak Demokratların yönetiminde yeniden nefes alacağını söyledi.

Demokrat Parti'nin son dönemde kazandığı ivmeye dikkat çeken Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, AK Parti'nin sessiz ve derin bir çöküş içinde olduğunu, İYİ Parti'de de çözülmelerin başladığını ifade etti.
Cemal Enginyurt'un DP'ye katılması ile partinin Merkez Sağdaki boşluğu doldurma konusunda istikrarlı bir yükselişe geçtiğini söyleyen Avlu, “Üye güncellemelerimizi hızla gerçekleştiriyoruz. Eski üye taramalarımız da devam ediyor. İnsanlar e-devlet üzerinden AK Parti'den istifa ediyor, bizimle birlikte olduklarını ifade ederken resmi görevlerden baskılar dolayısıyla kaçınıyorlar. Susturulan, baskı altına alınan yığınlar ilk seçimde eminim kararlı bir biçimde görüşlerini sandığa yansıtacaklar.

“MERKEZ SAĞDAKİ BOŞLUĞU DEMOKRAT PARTİ'DEN BAŞKA KİMSENİN DOLDURAMAZ”
Merkez Sağdaki boşluğu Demokrat Parti'den başka kimsenin dolduramayacağı aşikar. Köklü, devlet geleneklerine sahip bir siyasi kuruluşuz. Siyaset sahnesinde yer alan birçok parti gibi toplama bir yapımız yok. Genel Başkanımız Gültekin Uysal'ın da vurguladığı gibi; 7 kez geldik, 8. defa da geleceğiz.

“SEÇİMLERİN VAKTİNDE OLMASINI İSTİYORUZ”
Seçimlerin zamanında olmasını istiyoruz ama iktidarın mevcut durumda 2023'e kadar dayanması çok zor görünüyor. AK Parti sessiz sedasız, içten içe bir çözüş içinde. İnsanlar e-devlet üzerinden istifa ediyor, partiye gitmeye çekiniyorlar. Bize geliyorlar “Sizinle birlikteyiz ama aktif görev alamayız” diyorlar baskılardan dolayı. Özellikle son dönemde İYİ Parti'den de DP'ye toplu geçişler var. Meral Akşener'den memnun olmayanlar bize geliyor. Çünkü Demokrat Parti'de yerel ve genel yönetim konusunda deneyim, bilgi var.

“İNSANLARIN AKLI İLE BU KADAR DALGA GEÇEN BİR
İKTİDAR TÜRKİYE'DE HİÇBİR DÖNEM GÖRÜLMEMİŞTİR”
Biz iktidarda ne çıkar ne kalfa; usta oluruz. Vatandaşın kafasına çay atmayız oturur onlarla çay içeriz. Askıya ekmek asmayız; bize göre bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. İnsanların aklı ile bu kadar dalga geçen bir iktidar Türkiye'de hiçbir dönem görülmemiştir.

“BU KÖTÜ GİDİŞATA DP'Lİ KADROLAR ‘DUR' DİYECEK”
Vatandaşın onuru ile oynayan, gurunu kıran uygulamalar herkes emin olsun ki AK Parti ile başladığı gibi onlardan sonra bitecektir. Bu kötü gidişata DP'li kadrolar ‘dur' diyecek. Bu millet çok badire atlattı ama AK Parti'nin 19 yıllık iktidarında yaşadıkları kadar kötü hiçbir zaman olmadı. Ülkemizin başına gelmeyen kalmadı. Kime kimi şikayet edeceksiniz buna yönelik bir düzen de bırakmadılar. İçler acısı bir durumdayız hepsinin sorumlusu AK Parti ve gittikleri gibi her şey düzelecek” dedi.
Avlu, vatandaşlardan Demokratlar'a bu ülkeye hizmet için yeniden bir şans vermeleri gerektiğini belirterek açıklamalarını noktaladı. Sevginar SALİ

YORUM YAP