Güler: Biz afet ve savaşlarda bir oluruz

Güler: Biz afet ve savaşlarda bir oluruz

2.11.2020 16:01:16

AK Parti Grubu adına Silivri Belediyesi'nin Kasım Meclisi birinci oturumunda söz alan Filiz Güler deprem gerçeği ve afetlerle baş etmede toplumsal dayanışmaya işaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, söz alarak konuşmasında öncelikle İzmir depremine değindi ve şöyle konuştu: “Buruk bir gün, bir hafta yaşıyoruz. Deprem, hayatın gerçeği. Can kayıpları olduğunda acı gerçeği. İzmir'imizde yaşanan deprem, hepimizi derinden üzdü. Kaybedilen her can bizden bir parça aldı, göçük altından sağ çıkan her can da tesellimiz oldu. Depremin ilk anından itibaren afet bölgesinde can siperane çalışan devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, AFAD, Kızılay ekibimize, ayrıca Silivri Belediyemize, başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere tüm gönüllü yardımsever kardeşlerimize teşekkür ve şükranlarımızı iletiyoruz.

Afetler birleştirici, siyasi görüşleriyle, hemşericiyle, iş sektörüyle bizi biz yapar. Biz afetlerde ve savaşlarda bir oluruz. Bu biz'liğimizi maalesef bozmaya kalkanlar çıkabilir ama onlar bizden değil. Biz afetlerimizde ve savaşlarda her türlü birlikteliği yapar ve mücadeleyi veririz.

İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Her geçen saat umut azalsa da biz bir can daha çıkar diye duamızı etmeye devam ederiz.”

 

BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR

AK Parti Grup Sözcüsü açıklamalarının devamında önemli gün ve haftalara değinerek bunlara ilişkin temennilerini şöyle ifade etti: “1 Kasım'da Silivri'miz Türk yönetimine devredildi ve kurtuluş günü olarak ilan edildi. İlçemizin kurtuluş yıldönümü kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 82. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

“Öğretmenler, bir kandile benzer, kendilerini tüketerek başkalarına ışık verir” Mustafa Kemal Atatürk. Tüm emektar, vefakâr, cefakâr öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahrete göçmüş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin uluslararası mücadele günü. Kadın; ana, vefa, cefa, insan. “Kadınlar sizlere Allah'ın emanetidir” diyen peygamberin ümmeti olarak kadınların önemini söylemle değil icraat, saygı ve sevgiyle gösterilmesini temenni ediyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizin sözünü veriyorum.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nde yaşanılası kentler inşa etme noktasında projelerini en güzel şekilde ortaya koyan tüm şehir plancılarımızı tebrik ediyorum.

Deprem haricinde salgın hala dünya üzerinde devam ediyor. Bu vesileyle Silivri Kaymakamımız Ali Partal'a ve tüm siyasi büyüklerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Geçmiş dönem Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'a, eski Sağlık Bakanımız Osman Durmuş'a, TBMM Anayasa eski Komisyon Başkanımız Burhan Kuzu'ya Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diliyoruz.

Toplantımız hayırlara vesile olsun.”

YORUM YAP