“Gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan”

“Gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan”

31.01.2022 15:04:28

Gündem değerlendirmelerinin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Berker Esen, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a bazı iddiaları sordu ve “Partimizin tüm kademeleriyle sahadayız, çalışıyoruz ve önümüzde gerçekleştirilecek olan genel ve yerel seçimlerde seçmenimizin sandığa atacağı her oya sonuna kadar sahip çıkarak iktidarımızı taçlandıracağız. Hiç endişe etmeyin, emanetimizi geri alacağız. Gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan” mesajı verdi.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyeleri Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında genel siyasetin ardından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a bir dizi iddiaya yönelik sorularını kamuoyuyla paylaştı.

Esen'in, Silivri Belediyesi ve Başkanı Volkan Yılmaz hakkında gündeme taşıdığı iddialar şöyle ifade edildi: “Kamuoyuna mal olmuş ve basına yansımış bazı iddialar var. Sizin aracılığınızla Belediye Başkanına sormak istiyorum.

“BAŞKAN “BASİT BİR SUNDURMA” DİYOR, OYSAKİ 3 BİN M2 KAPALI ALAN İNŞA EDİYOR”

200 Milyon TL'nin üzerinde bağış aldığını iddia eden Belediye Başkanımıza sormak istiyorum. Değirmenköy'deki bir sanayi kuruluşu için “basit bir sundurma” dedi. Bir baktık ki 3 bin m2 kapalı alan inşa edilmiş. Bu sanayi kuruluşun belediyeye araç bağışladığını biliyoruz. Bunu nasıl açıklayacağız?

Benzer uygulamaların farklı yerlerde yapıldığı duyumunu alıyoruz. Bununla ilgili kendisinden açıklama bekliyoruz.

“TARIMSAL NİTELİĞİ KORUNACAK ALANLARA İNŞAAT İZNİ VERİLMİŞ”

“Tarım arazilerinde yapılan kaçak yapılarla ilgili kart vizitine bakmadan mücadele ediyoruz” diyor, bizim de CHP olarak ‘tarım arazilerine yapılan kaçak yapılar yıkılmalı dediğimiz ve desteklediğimiz' noktada görüyoruz ki tarımsal niteliği korunacak alanlara inşaat izni verilmiş. İnşaatlar yapılıyor. Bu imtiyaz neyin karşılığında sağlandı? Bunun açıklamasını bekliyoruz.

“BİR GALERİCİ NEDEN BELEDİYEYE ARAÇ BAĞIŞLAR?”

Kamil Kaçmaz isimli galericinin belediyeye araç bağışladığını biliyoruz. Bu meclise geldi ve her fırsatta sorduk. Bu hayırsever kim? Gelsin plaketle ödüllendirelim! Bu hayatın olağan akışına aykırı. Bir galerici neden belediyeye araç bağışlıyor? Biz bunu biliyoruz. Yöntemini de biliyoruz. Zamanı gelince belgeleriyle paylaşacağız. Bu iddia ile ilgili Belediye Başkanının açıklamasını bekliyoruz.

“BU İMTİYAZ NEYİN KARŞILIĞINDA SAĞLANDI?”

Yine eski bir MHP'li Belediye Başkanına halk arasında eski Toprak Mahsulleri Ofisi olarak bilinen bir yerde kaçak yapı yapmasına göz yumulduğu iddiası kamuoyunu meşgul etmekte. Burada bu imtiyaz neyin karşılığında sağlandı?

“TADİLAT İZNİ VAR MI?”

Bir AVM konusu var. Eski adıyla KİPA yeni adıyla VEGA AVM içerisinde bir takım tadilatlar yapıldı. Tüm inşaat ve otopark hakları kullanılarak bu yere iskan verildi. Bir tadilat izni var mı ya da herhangi bir imar hakkı tanındı mı? Yoksa belediyemiz bunu görmemekte mi?

“BU BİR SUÇTUR”

CHP olarak bunları büyük bir titizlikle inceliyoruz. Eğer bahse konu bu bağışlar bu şekilde alınıyorsa bu bir suçtur. Belediye Başkanı bu uygulamayı gözden geçirmeli. Kendisini uyarıyoruz.

“KAMUSAL RANTIN KAMUYA DÖNÜŞTÜĞÜ GÜZEL ÖRNEKLER”

Bağışlarla övünen Belediye Başkanımıza görevimizden bir örnek vermek istiyorum. Kamusal rantın kamuya dönüştüğü açısından son derece önemli bir icraat. Maksi Alışveriş Merkezi arkasındaki bölgenin mevzi imar planı yapılırken, muhalefet de o sürece katılarak şeffaf bir şekilde planlar yapılırken Belediyeye 58 dönüm arazi kazandırıldı. İddia edildiği gibi al-ver ilişkisine dayalı değil. Kamusal rantın kamuya dönüştüğü güzel bir örnek. Bu arazi Başkanının ifade ettiği bağışların toplamının iki katından daha fazla. Ayrıca Başkanın sizinle basın toplantısını gerçekleştirdiği salonlar yine CHP'li Belediyesi döneminde satın alınarak o yapılar inşa edildi. Varın bugün oranın değerini siz hesaplayın.

Köy tüzel kişiliği kaldırıldıktan sonra 150 dönümün üzerindeki arazi Silivri Belediyesi tarafından satın alınarak Belediyeye kazandırıldı. Ortaköy Meydanı Belediyeye kazandırıldı. Bugünkü Emniyet Binası satın alınarak Belediyeye kazandırıldı. Selimpaşa Meydanı da bu örneklerden biri. Tüm bu saydıklarım herhangi bir algı ilişkisine dayalı bağışlar değil.

PARSEL BAZINDA PLAN TADİLATI

2009-2019 yılları arasında dönemimizde hiçbir şekilde parsel bazında plan tadilatı yapılmadı. Şu anda görüyor ve duyuyoruz. Selimpaşa'da parsel bazında plan tadilatı yapıldığıyla karşılaştığımız meclis toplantıları oldu. Belediyeye ait bir arazinin yeşil alandan çıkarılarak plan tadilatı yapıldı ve bir fabrikaya verileceği duyumunu almaktayız. Bu çok ciddi bir iddia. Parsel bazında plan tadilatı yapan Belediye Başkanı olarak Silivri tarihindeki yerini alacak.

“İTTİFAKIN ÖNGÖRÜLERİ VEYA TALİMATLARIYLA İŞ YAPAMAZ”

Belediye Başkanının tutarsızlıkları saymakla bitmez. Kavaklı Mahallesi'nde üniversite alanı olarak işlenmiş bir yer Maxicells İlaç Sanayi firmasına verildi. Belediye Başkanı ilk başta buna karşı görüş verdi, daha sonra yukarıdan gelen baskıyla bu durumu savunmak zorunda kaldı. Şehrin emini olan kişiler inandıkları doğruları savunmak zorunda. İttifakın öngörüleri veya talimatlarıyla iş yapamaz.

Top sahası olan kısmın da çevrildiğini görüyoruz. Muhtemelen inşaat alanına dahil edilecek. Eğer öyle olursa çok merak ediyoruz, önümüzdeki yaz güreşleri nerede yapacaklar?

“KANAL İSTANBUL, YENİ BİR İHANET PROJESİ”

Mevcut iktidarın sürekli vurguladığı “Biz İstanbul'a ihanet ettik” söyleminden sonra yeni bir ihanet projesi Kanal İstanbul. Bugün Silivri'de referandum yapılsa eminiz ki Silivri halkının yüzde 70'inden belki de fazlası Kanan İstanbul'a belki de karşı. Fakat Belediye Başkanı bu projeye desteğini açıkladı. Takdiri Silivrili hemşerilerimize bırakıyorum.

“DESTEK OLMASINI BEKLERKEN, ESNAFIN AZ AİDAT ALMASINA VESİLE OLAN YERE GÖZÜNÜ DİKMİŞ”

Esnafa destek konusuna gelecek olursak, Belediye Başkanından esnafa destek olmasını beklerken Sanayi Sitesinde, Belediyeye ait, kooperatife gelir amaçlı bırakılmış, kooperatifin de esnaftan az aidat almasını vesile olan bir yere gözünü dikmiş. Yüksek miktarda bir ecrimisil çıkardığı duyumunu aldık. Bizim dönemimizde bu yapıların kooperatife verilmesinin tek sebebi, şuan Sanayi Sitesi'nde 65 TL aidat alınıyor. O gelir olmasa esnaf çok daha yüksek, belki 3-4 kat aidat ödemek zorunda kalacak. Belediye ne yapıyor? ‘Biz senden şu kadar ecrimisil istiyoruz, biz bunu Silivri halkına kazandıracağız' diyor. Silivri Sanayi esnafı, Silivri halkı değil mi? Esnafa az aidat ödetmek, kamu yararı ve hizmet değil mi? Belediyemiz bu kararını gözden geçirmeli.

Belediye, şirket yönetilir gibi yönetilemez. Vatandaş, kamu yaranına yapılan işlerde belediye rol alır.

“SAYIN BAŞKAN SİZE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ”

Gelelim seçmenin istismar edildiği konuya. Belediye Başkanı 2024 yılında aday olacağını açıkladı. Hayırlısı olsun. Kendisi anladığımız kadarıyla ittifak olduğu parti tabanlarından güven kaybettiği için daha öncesinde almış olduğu desteği şuan alamadığı için bizim seçmenimize göz kırpıyor. Sayın Başkan size buradan ekmek çıkmaz. CHP seçmeni bu hakareti kabul etmez. CHP Seçmeni istismar edilecek bir seçmen kitlesi değil. Neyin ne olduğunu bilen, aklı selim, sorgulayan, biat etmeyen bir seçmen. Başka seçmen kitleleriyle karıştırmayınız.

“BELEDİYE BAŞKANI ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİN Kİ BİZLERE BİLGİ AKIŞI VAR”

Herkes konuştuğu lafı değerlendirmeli. Eğer biz bazı söylemlere cevap vermiyorsak bu almış olduğumuz parti terbiyemizdendir. Belediye Başkanı şunu çok iyi bilsin ki bizlere bilgi akışı var. Yapılan usulsüzlükler bize gelmekte. İnceleyeceğiz, belgeleyeceğiz ve önümüzdeki toplantılarda paylaşacağız. Mecliste bunlarla ilgili önerge vermeye, belediyeyi sorgulamaya devam edeceğiz. 2024 Yılında herkesin şapkası önüne düşecek.

“İKTİDARIMIZI TAÇLANDIRACAĞIZ”

Silivrili hemşerilerimiz şunu çok iyi bilmeli biz çalışıyoruz ve kazanacağız. CHP olarak tüm sandıklarımız asil ve yedek olmak üzere hazır. Müşahitlerimiz hazır. Sandık kurulacak her okulumuza bir avukat görevlendirildi. Hedefimiz her okula iki avukat. Mahallelerde, sokaklarda çalışacak olan nöbetçilerimiz hazır. Partimizin tüm kademeleriyle sahadayız, çalışıyoruz ve önümüzde gerçekleştirilecek olan genel ve yerel seçimlerde seçmenimizin sandığa atacağı her oya sonuna kadar sahip çıkarak iktidarımızı taçlandıracağız.

Hiç endişe etmeyin, emanetimizi geri alacağız. Gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan.”

YORUM YAP