Sevginar Sali

CHP’nin adayları çıktı meydane!

CHP'liler uzunca bir aranın ardından basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi. Teknik aksaklıklar, içerik ve düzen karmaşasından sıyrılabilselerdi kamuoyunu bilgilendirmek, iktidara yöneltilen eleştirilerinin daha çok dikkat çekmesi mümkün olabilirdi.

Silivri Belediyesi işleyişi ile Başkan Volkan Yılmaz'ın yönetim tarzı, aldığı kararlara yönelik muhalefet çıkışı basın toplantısının ilerleyen dakikalarında ‘CHP'nin 2024 belediye başkan aday adayı yarışına' dönüştü. Melih Yıldız ve Bora Balcıoğlu zaten bilinen, yer yer Berker Esen'in niyet ve iddiasına yönelik bilgiler siyasi kulislerde konuşulurken Süheyl Kırkıcı ismini de CHP'nin 2024 belediye başkan aday adayları arasına yazmamız gerektiği anlaşıldı sanıyorum.

CHP'liler gündemi takip etmek konusunda zorlandığı kadar Volkan Yılmaz'a muhalefet etmede de karmaşık, yetersiz bir görüntü verdi. İktidarın koşar adım uygulamalarına, muhalefet yetişmekte güçlük çektiği izlenimini yarattı.

CHP'nin en güçlü olduğu konu genel siyaset konjonktürü; iktidarın sorumlu tutulduğu ekonomik çöküş, liyakatsizlik tespiti yerinde vurgulandı. Avantajlı oldukları alanda Esen'in değerlendirmeleri su gibi aktı. Berker Esen'in, Kemal Kılıçdaroğlu tandanslı “Bize bilgi ve belgeler geliyor”, “Dostlarımıza iktidar olacağız” örneğindeki gibi vurguları basmakalıp algısı yarattı.

Ayrıca genel iktidardan farklı olarak, CHP'nin muhalefet etme görevini üstlendiği yerel iktidar hizmet ve yatırımlar konusunda Silivri'ye altın çağını yaşatıyor.

CHP'nin son basın toplantısında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a yönelik şeffaflık eleştirisi üzerinde durulması gereken bir konu. Aslına bakarsanız her uygulamayı ay ay meclis toplantılarında paylaşıyor Başkan Bey. Karar ve uygulamaların kamuoyu ile paylaşımında en açık Belediye Başkanımız bile olabilir. Ancak verdiği bilginin sınırlarını katı bir biçimde kendi çiziyor. Her gelişmeden kamuoyunun bilgisi var ama ayrıntıların sorgulanmasına ola ki bir de eleştiri yöneltildiğinde Başkan Bey'in aşırı, fevri tepkilerine toslamak kaçınılmaz. Daha az kızıp, buradan tasarruf edeceği enerjisini karşı tarafı doğru anlamaya, iknaya yönelik kullansa muhalefetin en güçlü kozunu ellerinden alacak, önemli bir zafiyetini ortadan kaldıracak haberi yok!

Özetle dünkü basın toplantısında CHP Silivri'de iktidara en yakın ikinci alternatifi oluşturduklarını, kaybettikleri iktidarı geri kazanma kararlılığı içinde olduklarını ortaya koydu. Sadece girişecekleri bu ‘savaşta', strateji ve ‘ordu düzeneği' hususunda kafalarının karışık olduğunu gizleyemedi.

Belki yardımcı olur…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, KGB ajanıyken Ülkücüler/MHP hakkında hazırladığı bir raporda “Ya yok edilmeli ya da yollarından çekilmeli” demiş. Tarihleri uydurabilsem bizim Başkana denk geldi diyeceğim : ) 2024'te Silivri'de iktidar hayali kuranlar neye denk geldiğini bilsin diye, yardımcı bir bilgi notuyla bugünlük noktayı koyalım…

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP