Gençlerden yetişkinlere büyük ders

Gençlerden yetişkinlere büyük ders

6.01.2016 10:31:47

Madde kullanımı konusunda aileleri bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirten Bonzai ile Mücadele Grubu Kurucusu Bilgehan Özkaya tarafından düzenlenen madde kullanımı, nedenleri ve korunma yolları konulu seminer dün Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi ve Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak Narkotik Uzmanı ve Aile Eğitimcisi Harun Yıldırım davet edilirken iyileşmekte olan iki eski uyuşturucu bağımlısı gencin anlattıkları dinleyenleri sarstı. AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Tamer Şişman, Filiz Güler ve Mutlu Bozoğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er bilgilendirme açısından son derece verimli olan semineri takip edenler arasındaydı.

YILDIRIM: EN ETKİLİ KORUNMA YÖNTEMİ HİÇ BAŞLAMAMAKTIR
Etkinliği tertip eden Bilgehan Özkaya, bağımlılık yapıcı uyuşturucu kullanımı konusunda aileleri bilgilendirmeyi hedeflediklerini kısaca aktardıktan sonra sözü Narkotik Uzmanı ve Aile Eğitimcisi Harun Yıldırım'a bıraktı. Sunumunu mesleki tecrübesi ve video görselleriyle destekleyen Yıldırım, ölümle sonuçlanabilecek acı süreci aktardı. “Tek amacımız; insanlık ve gelecek adına tek bir ferdimizin dahi fikrini değiştirebilmek ve fayda sağlayabilmek.” dedi. İstanbul'un 17 milyona yaklaşan nüfusu ve Avrupa'ya geçiş güzergâhı üzerinde olması, büyüyen sosyo-ekonomik şartları açısından yaşayan halkın kozmopolitliği, genç nüfus oranının yüksek olması şehri suça meyilli kişiler tarafından cazip hale getirdiğini belirterek 21. yüzyılın en büyük sorununun madde bağımlılığından en etkili korunma yolunun hiç başlamamış olmak olduğunu söyledi. Bölünmüş ailelerin gençleri zehre ittiğini, kendine sığınak arayan gençlerin uyuşturucu belasıyla tanışıp aşama aşama batağa saplanan hayatlarını yaşadığı olaylar üzerinden gözler önüne seren Narkotik Uzmanı, uyuşturucunun en çok arkadaş ortamıyla karşımıza çıktığını vurguladı.

İBRETLİK YAŞAM ÖYKÜLERİ DİNLEYENLERİ ALT ÜST ETTİ
Seminerde konuşan iki eski bağımlı gencin yaşadıkları dinleyenlerin içini burktu. “Yükselmek için dibi görmek gerekiyor” sözünün acı bir şekilde vuku bulduğu iki ayrı hayat kesiti hepimizin ders çıkarması gerekeceği kadar gerçekti. İyileşmekte olan eski uyuşturucu bağımlısı gençler kendilerini madde kullanımının içine çeken aileden kaynaklı güvensizlik ve boşluk duygusunu anlattı. Manen ve fiziken çocuk denebilecek yaşta büyük bedel ödeyen gençler Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) ile hayata tutundu. Bağımlılık Danışmanı Uğur Okur ile EXCUSER Rehber Zeyd Üstün dernekte üstlendikleri görevleri doğrultusunda kimsenin bu batağa düşmemesi için ibretlik yaşam öykülerini dinleyenlerle paylaştı. “Bir çocuğa bırakılabilecek en büyük miras mücadele ruhudur. Ailelerden ricam çocuklarına bilinçli bir şekilde yaklaşmaları olacak” diyen Üstün, ilgi ve sevgi açlığının bağımlılığa kapı araladığını açıkça ortaya koydu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP