2016’nın ilk meclisi toplandı

2016’nın ilk meclisi toplandı

6.01.2016 10:32:55

Ocak Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın katılmaması nedeniyle Melih Yıldız'ın Meclis Başkanlığı, Figen Yıldız ve Arzu Yalçınkaya'nın Kâtip Üyeliklerinde kaydedildi. Meclis gündemine geçmeden konuşma yapan Yıldız, 2016 yılının Silivri'mize ve ülkemize hayırlı olması ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

İZİNLİ SAYILANLAR
CHP'den Cengiz Aksu, Mümin Koçoğlu ve Ünal Doğrul, AK Parti'den Tuğba Alkaya mazeretleri dolayısıyla meclis toplantısına katılmadı.

BELEDİYE JANDARMA ARAÇLARININ BAKIMINI ÜSTLENDİ
Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı, asayiş hizmetlerinde kullanılmak maksadıyla envanterinde bulunan araçların bakım ve onarımlarının belediye tarafından yapılmasını önergeyle meclise taşıdı. 11 gündem maddesine 12'nci gündem maddesi olarak ilave edilen ilgili önerge oybirliğiyle kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturuldu. Yapılan gizli oylama neticesinde CHP Grubundan Figen Yıldız, Saadet Gençoğlu, Zafer Bıyıklı, AK Parti Grubundan ise Mutlu Bozoğlu ve Harun Tüfekçi seçildi.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLENLER
Meclis gündeminde yer alan; Belediye Meclisinin 2016 yılı çalışma takviminin görüşülmesi, Belediyenin 2016 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi, Belediyede 2016 yılında geçici işçi çalıştırılmasının görüşülmesi, Belediyede 2016 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi, Belediye kadrolarında unvan değişikliği yapılmasının görüşülmesi, Belediye bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü oluşturulmasının görüşülmesi maddeleri oybirliği ile karara bağlandı.

İLGİLİ KOMİSYONLARA HAVALE EDİLENLER
Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile belediyemiz arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği yapılabilmesi için ortak hizmet protokolünün görüşülmesiyle alakalı gündem maddesi Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Silivri İlçesi, Gazitepe Mahallesi, 342 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesi ikinci meclis oturumunda karara bağlanmak üzere İmar Komisyonuna havale edildi.
Silivri İlçesi, Küçükkılıçlı Mahallesi, 334 parseli içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının görüşülmesine ilişkin gündem maddesi de oybirliği ile İmar Komisyonuna havalesi kararlaştırılan bir diğer gündem maddesi oldu.
İlçemiz sınırları içerisindeki isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesinin görüşülmesine ait konu İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.


Birinci oturum, Cuma günü saat 17.00'da toplanmak üzere kapatıldı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP