Ferhan Tezcan

Galatasaray şampiyon olur mu?

1987 yılıydı. Türkiye liginde son hafta oynanacaktı. Takımın başında Jupp Derwall bulunuyordu. Derwall 1984 Avrupa Şampiyonasında aldığı yenilgiden sonra takımı elenince İsviçre'deki evine kapanmış ve ortadan kaybolmuştu.

İşte Faruk Süren ve Alp Yalman Alman hocayı ikna etmek için Frankfurt'ta buluşmuşlar ve ikisi de 'akıcı' Almancaları ile Derwalli mest etmişlerdi. 56 milyon lira gibi bir maaş ücretiyle Alman hoca çok şaşırmıştı.

Ve bavulunu aldığı gibi 1984 yılında bı Temmuz sıcağında İstanbul'a gelmişti. Atatürk havalimanında 3 bine yakın Galatasaray taraftarı ve 50'ye yakın gazeteci vardı. Bunların hepsi ortalığı 'Derwalln - Derwalll' sesleriyle inletmişlerdi.

O büyük 'güruh' soluğu Elmadağ'daki Hilton otelinde aldı.

Oysa Derwall Florya'yı merak ediyordu. O Hilton yerine Florya'ya gitmek istedi. Tabii arkasından da benim içinde olduğum MİLLİYET ekibi.
Soyunma odaları, arkasından tesisin bütün bölümlerini gezdi. Bizim tecrübeli foto muhabiri Ruşen Güven deklanşöre 'şakır şakır' basıyor ve atlanacak bir şey bırakmıyordu.

Derwall işini bitirdi ve Elmadağ'ın yolunu tuttu. Biz de MİLLİYET'in...

MİLLİYET ertesi gün tam 10 fotoğrafla çıktı.

Bu bir başarı değildi. Çünkü ben işimi yapmıştım. Ama başka yere giden diğer arkadaşlardı.

Gazetede rahmetli Çetin Emeç vardı. O da sıkı bir Galatasaraylıydı. Beni çağırttı. Çok güzel bir konuşma yapıp beni tebrik etti.

Dönelim Ali Sami Yen'e...

Galatasaray Eskişehirspor'la oynayacaktı. Bir beraberlik Sarı-kırmızılı takımı şampiyonluktan edebilirdi. Tribünler tıklım-tıklım. Coşku büyüktü. Galatasaray o gün mükemmel bir oyun oynadı ve maçı 2-1 kazandı. Şampiyonluk ortalığı bayram yerine çevirdi. Derwall stadı omuzlarda terk etti. Galatasaray 13 yıllık bir aradan sonra bir kez daha şampiyonluklara abone olmaya başlamıştı.

Sene 2023... Galatasaray yine şampiyonluk yolunda. 9 puan farktan 3 puana geldi. Ama kadrosunda dünyanın dört bir yanında şampiyonluklar yaşamış tecrübeli ve kaliteli bir kadrosu var.

Bu kadro şampiyonluğa ulaşır mı? Elbette...

İcardiler, Mertensler, Kerem'ler, Oliveıra'lar, Torreıra 'lar, Nelsson'lar, Muslera'lar, Zanıolo'lar bunu becerecek güçte.

Sarı-kırmızılı taraftarlar büyük bir heyecanla Galatasaray'ın maçlarını bekliyorlar.

Yeter ki sezon başında pek güvenilmeyen Okan Buruk'a sonradan verilen inanç ve tolerans devam etmeli...
Hoşça kalın…

YORUM YAP