Ferhan Tezcan

Galatasaray neyi bekliyor?

Haberi aldığım zaman sevinmedim değil.
Yazıdaki konumun da bununla ilgisi yoktu.
Ama dayanamadım.
Yazıya onunla başlayayım dedim.
Zaten sosyal medya bu futbolcuyla alakalı havada uçuşuyordu. 2014-15 sezonunun başında Eskişehirspor'dan Galatasaray'a gelmişti. Hatta Fenerbahçe ile ciddi bir çekişme yaşanmıştı. Ödenen bonservis bedeli 4 milyon 700 bin Euro'ydu. Ancak bir türlü forma giyemiyor, gelen-giden hocalar 18'lik kadroya almıyordu.
'Git' diyorlar gitmiyordu...
‘Kulüp bul' diyorlar kulüp mulüp bulmuyordu.
Maaşı çok iyiydi.
‘Vazgeçmem bu paradan' diyordu.
Eee nasıl olsa 'taş' gibi 5 yıllık sözleşmesi vardı. 'Tıkır tıkır' maaşını alıyor, tribünde bile Galatasaray'ı seyretmiyordu. Kendini geliştirmek, formanın hakkını vermek gibi idealleri, iddiası bile yoktu.
4.5 yılda sadece 42 maça çıktı.
Maçlarda maliyeti dakika başına 8 bin 715 TL'ydi. Sonunda Tarık Çamdal'ın sözleşmesi dün feshedildi. Toplam maliyeti Galatasaray'a 39 milyon 129 bin TL'ydi. Cebine giren para 25 milyon 828 bin TL. Galatasaray bir yükten kurtuldu. Allah hiçbir kulübe böyle yükler vermesin.

SANTRAFOR NEREDE?
Şimdi haberleri takip ediyoruz.
İlk transfer savunmaya Brezilyalı Marcao.
Güzel. Bonservis bedeli 4 milyon.
Sonra Bursaspor'dan Emre geliyor.
Bedelsiz. O da güzel.
Terim zaten milli takıma çağırmış, sanırım şans da vermişti. Ardından hep bir santrfor çıkmasını bekliyoruz. Ama yok. Daha sonra Rodrigues satılıyor. Ne de olsa paraya ihtiyaç var. Olabilir. Eren ile Serdar Aziz zaten Fatih Terim'in 'hışmına' uğramışlardı.
Satılacaklardı. Ama daha 'ses' yoktu. Maicon'un da 'gitsin' diye gözünün içine bakıyorlardı. O da pek kımıldamıyordu. Derken dün Fatih Terim'in 'Sana ihtiyacım var. Yaza kadar idare et dediği' Ozan Tabak bir anda Stuttgart'a uzanıverdi. Herkesi bir şaşkınlık aldı. 12 milyon Euro az para değildi.
Ama çok da değildi.
Anladık ki yönetim önünü açmak için para depoluyor, ama Galatasaray değerlerini birer birer kaybediyordu. Defansa hemen yapılan bedelsiz Semih Kaya bile pek ses getirmedi. Ama bugün 17 Ocak. Transferin bitmesine iki hafta kaldı. Hala santrfor yok. Carvalho, Tetteh deniyor. Ama onlarda 'ufukta' gözükmüyor.

YÖNETİM KAYIP
Başta Başkan Mustafa Cengiz ile 'meşhur' Asbaşkan Abdürrahim Albayrak ortada yok. Kimse doğru-dürüst bilgi vermiyor. Fenerbahçe'de konuşan var. Beşiktaş'ta herkes konuşuyor.
Ama Galatasaray'da yok. Sağlık olsun.
Galatasaray hiç böyle zamanlar geçirmedi ama olsun.
Gene sağlık olsun. Çünkü herkesin sırtını dayadığı biri var. O da Fatih Terim. Çünkü başarının garantisi. Ama bir o bırakırsa ne yönetimin ne de takımın halini düşünmek bile istemiyorum. Hele taraftarı asla!!!.

YORUM YAP