Ferhan Tezcan

Galatasaray nereye koşuyor?

İnsanı insan yapan, sonra da varlığını sürdüren emektir. Doğaya karşı mücadelesini alet yapıp üreterek kazanırken, hayvanlıktan da ayrılıp insanın elleriyle oynadığı rol çok önemlidir. İnsan doğayı değiştirirken kendisini de değiştirmiş oluyor.

İnsanın insan olması gibi bütün bir tarihte bunun sonucudur. 

Honore de Balzac'ın ''Grandet Babası'' Moliere'in '' Harpagon'' u birbirinden farklı tiplerdir. 

Biri cimridir diğeri daha farklı. Bu iki yazar ve düşünür Fransız edebiyatının unutulmaz bireyleridir. 

Emek aslında yaşamın dayattığı zorlama ve zahmetli bir uğraştır. 

Ancak emek filozof ve düşünce bilimci Alman Hegel 'in deyimiyle söylersek ''aklın bir kurnazlığıdır.''. Emeğin yüceliği de olsa onun bugün böyle bir nitelik kazanması da birkaç yüzyıllık bir olaydır. 

Fakat biz emek konusunu daha derinlere indirmeden kendi konumuza geçersek karşımıza bu emeği gerçekten olumlu bir görüntüye çeviren Okan Buruk karşımıza çıkar.

Galatasaray'da sezon başı göreve gelirken birçok insanın kafasında ''Acaba takımı kaldırıp taşıyabilir mi?'' sorunu da gündeme getiren ancak Kasım ayının ortasında ''geçer not'' alan bir Okan Buruk.

Geçtiğimiz yıl ailede yaşadığı olumsuzluklara ve üzüntülere rağmen kendini toparlayan ve ispata gerek olmamasına rağmen kendini Galatasaray'a kanıtlayan bir Okan Buruk.

Kadrosuna kattığı Portekiz'li Olavier, Belçika'nın dünyaca ünlü yıldızı Mertens, İspanyol futbol devi Mata ve Arjantin'li futbol starı Mauro Icardi... Onların yanında Fransız Dubois, Arjantinli Torrera, Kosova'lı Rashitsa ve geçen yıllardan kalan Türkiye'de değerleri yüksek Türk yıldızlar. 

Okan Buruk bu ''çok çeşitli'' kadroda bir lezzetli yemek yapmaya doğru gidiyor.Yani tuzu, biberi, aroması olan bir lezzet ürünü yapmak Buruk 'un becereceği bir iş olsa gerek.

GALATASARAY'DA TRANSFER BİTMEDİ 

Galatasaray'da daha transfer bitmedi. Sarı-kırmızılı takımın sportif şirket başkan vekili Erden Timur yine hareketlendi. Timur devre arasında Nellson'un gitme olasılığına karşılık tedbir alıyor. 

Danimarkalı oyuncu giderse birinci olarak Kaan Ayhan sırada... Ama Sassuolo ile anlaşma sağlanmazsa yedeği Nino. Bu tedbir Van Aanholt'un ayrılmasına göre de planlanıyor.

Bir diğer oyuncu ise Cengiz Ünder. Takımı Marsilya'da hocası Tudor ile uyum sağlayamayan Cengiz Ünder ile satın alma opsiyonlu kiralık anlaşma için zemin aranıyor. 

Bu oyunculara başka Türk oyuncularda eklenebilir.

Ancak Okan Buruk bu dünya kupası arasındaki ilk hedefi, sakatlıktan yeni kurtulan Yusuf Demir ve formsuz Yunus'u sıkı bir şekilde hazırlayıp dünya kupası sonrasına yetiştirmek.

Okan Buruk'un bunları da başaracağı konusunda inancımız fazlasıyla var. 

Hoşça kalın 

YORUM YAP