Ferhan Tezcan

Galatasaray nereye gidiyor (2)?

1976 yılıydı. İngiltere'den yeni dönmüştüm. Avusturya Liste'sinde de okuduğum için Almanca ve İngilizcem yeterli düzeydeydi. Ama gazeteciliğe adım atacağım hiç aklıma gelmezdi. Bir gün Nuruosmaniye caddesinde MİLLİYET Gazetesi Londra temsilcisi Kasım Yargıcı ile karşılaştım.

O sırada turist rehberliği yapıyordum. Yargıcı, Milliyet gazetesine gelmemi teklif etti. Hiç düşünmeden kabul ettim. Ama MİLLİYET beni kabul edecek miydi?

Etti de. Çok sıkı çalışıyordum. 1973'lü yıllarda ''Centro di  Studi Italıani'' de İtalyanca kurslarına gitmiştim. O da cebimdeydi. 1980'li yılların başında Galatasaray muhabiri yapıldım.

Galatasaray o zamanlar en olumsuz yıllarını geçiriyordu. Hatta küme düşme tehlikesi içine bile girmişti.  Kurtuluşu Alman milli takımından yeni ayrılan Jupp Derwall'ı takımın başına getirmekte buldular.

Derwall çalıştığı dönemde Galatasaray'ın çıkışına büyük destek oldu. Bu çıkış Mustafa Denizli ile devam etti.

Galatasaray 199o'ların devamında da çöküşler yaşadı. 1996'dan sonra Fatih Terim ile büyük bir çıkışa geçti. Kulübün başında Faruk Süren vardı. Bu başarı UEFA kupası ile taçlandı.

2000'lerden sonra inişli-çıkışlı sezonlar yaşandı. Terim bir geldi-bir gitti. 

Ancak bu sezon gibi bir sonuç pek yaşanmadı. Galatasaray şu sıralarda küme düşme çizgisine çok yakın. Hocası tribünde. Yönetimde istifalar birbirini kovalıyor. Daha birkaç gün önce kurumsal iletişim müdürü Ahu Özyurt'ta bıraktı gitti. Yönetim Dr. Rezan Epözdemir'in dönüşüne de izin vermedi.

Takım sahada dökülüyor. Fatih Terim en az beş yeni oyuncu istiyor. Divan kurulunda en eski üyelerden Hayri Kozak ''erken seçim'' diye bağırıyor. Burak Elmas ha bire yeni para arıyor. Yani tatsızlık üst seviyede. Bakalım gelecek günler bize neler gösterecek.

ÖNDER KARAVELİ Mİ, KISMETLİ Mİ?

Beşiktaş Sergen Yalçın sonrası hoca arayışına girdi. Ama istediği hocalardan da beklediği yanıtı alamadı. Takımın başına bir maç için getirdikleri U19 takımı hocası Önder Karaveli bastı gaza gidiyor.

Başkan Ahmet Nur Çebi  'Benim desteğim Karaveli'ye' diyor bu laflara herkesin karnı tok.

Önder Karaveli'de çok akıllı konuşmalar yapıp ''tevazu'' çizgisinden ayrılmıyor, ayrılmaya da niyetli gözükmüyor.

Ancak şu var ki Beşiktaş'ın hoca arayışları sürüyor. Anlaşılan o ki yeni bir hoca geldiği takdirde yardımcısı Önder Karaveli olacak. Daha doğrusu Beşiktaş takımı tanımayan hocayı iyi tanıyan bir başka hocanın yanına verecek. Bu hem oyuncular hem de Beşiktaş için avantaj olacak.

Başarılar Önder hoca

ALİ KOÇ BIRAKIR MI?

Fenerbahçe'de sıkıntı artık ''gırtlağa'' geldi. Pereıra gitti ama sorunlar bitmedi. Takım dörtlü savunmaya döndü. Pelkas gibi oyuncular uzun aralardan sonra forma şansı buldular. Ama Fenerbahçe hafta arası Karagümrük takımını rakipleri 9 kişi kalmasına rağmen geçemedi. Geçemedi de artık ibre Ali Koç'a döndü

Fenerbahçeli eski yöneticilerden Sadettin Saran geçtiğimiz günlerde başkan adayı olduğunu açıklamıştı. Saran'ın bu girişimi fazla ses getirmedi. Çünkü Fenerbahçe'de ''sessiz ve derinden'' çalışan iki grup daha var.

Bir tanesi ilaç sanayiinin en önemli isimlerinden Nezih Barut.  Bir diğeri de Aziz Yıldırım'ın tayin edeceği bir isim.

Bu isimler arasında Mahmut Uslu'nun da, İlhan Ekşioğlu'nun da adı geçiyordu ama esas isim bir başka.

Muhalefet grupları heyecanla Ali Koç'un ''Ben bırakıyorum'' demesini bekliyorlar.  Ama Koç hırslı biridir. Kolay kolay pes etmez, çuvalı yere sermez.

Mutlaka birinci sınıf bir hocanın peşinde. En azından düşünür-taşınır belki de Mesut Özil'i takımın başına getirebilir.

Hoşça kalın…

YORUM YAP