Engin Akın

Futbol gözün yaşına bakmaz

Takım kazanmaya başladı. Moraller düzeldi tribünler doluyor Play-Off hesapları belki de planları yapılmaya başlandı.

Başta yönetim herkes durumdan mutlu memnun çünkü kazandıkça gelen para da prestijde yükseliyor.

Otopark gelirleri, iddia, federasyon katkıları işadamlarının bağışları vs hatırı sayılır rakamlar toplanıyor.

Takım Play-Off’a kalır mı, kalırsa çıkar mı bilemem ama vergi ve sigorta borcu nedeniyle tansiyonu yükselenlerin olduğunu da çok iyi biliyorum.

Herkes Mustafa Saral değil ki payına düşeni buyurun desin!!!
Ya da herkes İlhan Albayrak değil ki Silivrispor’un parasına bloke koysun!.
Bu bloke işini tam bilmezsiniz sizler yakında detaylandırırım merakta bulunmayınız.

Çoğu bu kadar geliri olan kulübün borçları bir an önce kapatıp sıkıntıyı sona erdirmesini bekliyor. Bu beklentinin bir kişisel boyutu bir de kurumsal boyutu var.

Kişisel boyutunda borç dönemlerine göre şahıslara bölünmüş krediler, ticari ilişkiler, sosyal ilişkiler tehlikede. Yönetim bu kadar iyi geçen sezonun ardından karizmayı çizdirmek istemez herhalde.

Çok basit oyuncuların ve personelin maaşları dışında yolluk, kıyak, kart, telefon, benzin vs masrafları varsa kesersin. Ödemelerde önceliği borçlara verirsin kimsenin başı ağrımaz.

Yönetimin önünde yaklaşık 3 ay sürecek olan günlük kritik bir genel seçim dönemi var. Ya tarih yazacak ya da tarihte kalacaklar.

Geçmişte Silivrispor’da "küçülelim tasarruf edelim her köyden bir çocuk alalım ligde kalalım yeter” dedi, düştüğü yerden 19 yılda ancak çıkabildi.

Bu politikalardan etkilenenler olabilir sonra biri çıkar Mimarsinan’dan bir, Selimpaşa’dan üç, Gümüşyaka’dan iki Kavaklı’dan iki, Alipaşa, Çanta, Fener birer oyuncu alalım hatta "babalarından kulübe yardımda alırız” diyebilir. Ammmmman haaaa yanılırsınız…

Futbolun adaleti kesinlikle yerlinin yerlisini tanımaz hatta iplemez. Bırakın iplemeyi gözünün yaşına bile bakmaz.

Yeteneğe beceriye icraata etkiye tepkiye bakar.
Futbolda vakit nakittir.
Her dakika gol.
Her gol, her puan, her tur para demektir.

Dolayısıyla pastadan pay alabilmek için kimin yönettiğine değil Silivri’nin rakipleriyle arasındaki tesis farkının nasıl ne zaman kapatılacağına odaklanılmalı.
Yani futbol kimsenin gözünün yaşına bakmaz...

YORUM YAP