Cemil Kenar

Filin tarifi!

Görme engelli altı kişiyi bir filin yanına götürürler ve elleriyle fili tutmaları sonra da fili tarif etmeleri istenir. Kuyruğunu tutan halata, hortumunu tutan iri bir yılana, dişini tutan mızrağa, gövdesini tutan duvara, kulağını tutan yelpazeye, bacağını tutan ağaca benzetiyor.

Covit 19 hakkındaki tartışmalar da körün fili tarifine benzemiyor mu?

Her konuşan farklı bir yönünü tarif ediyor. Tespit, teşhis, tedavi yöntemleri her gün değişiyor.

Veriler, sayılar tam bir muamma.

Birleşilen tek nokta büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız ve en tutarlı önlem maske, mesafe, hijyen…

Bunlarda tedbir anlamında doğru olmakla birlikte sosyal yaşamı bitiriyor. Yakın zamana kadar ortak kaygılar insanları birleştiriyordu. Pandemiden sonra uzaklaştırıyor…

Uzun süreli maske kullanımı kandaki oksijen oranını düşürüyor bu nedenle eksik kaldığımız yanıldığımız konular oluyor. Bu yönü de virüsün farklı bir versiyonu olmalı. Pandemi sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sanırım…

Pandemi futboldaki hükmen mağlubiyet kuralını da değiştirdi. Pozitif oyuncu sayısı nedeniyle maça çıkamayan takımlar hükmen mağlup sayılacak.

Oyuncu listesi belli, alttan takviye yapılamayacağına göre tüm hazırlıklar oynadığımız sistem taktik, istatistikler vs hikâye… Oyuncuların sağlığı, izolasyonu öncelikli olarak öne çıkıyor.

Ülke şartlarına göre çok para kazanan futbolcular kendilerini koruyabilir, yaşam alanları, çalışma şartları ona göre düzenlenebilir. Son derece steril ortamlar oluşturulabilir ama malzemeci masör, mutfakçı, garson, çimci gibi hizmetliler var. Bunların giriş çıkışları çarşı Pazar ulaşımı toplu taşıma durumları var!!!

Hep söyleniyor ya biz büyük bir aileyiz, o zaman ya tüm ailece ortak hareket edilecek ya da bu hükmen mağlubiyet problemi her takım için ihtimal dahilindedir.

Yani Alanya'nın, Fener'in iyi gittiğine bakmayın ilerleyen haftalarda bir iki hükmen mağlubiyetle her şey tersine dönebilir.

‘Paramızı alamıyoruz' diye görevden kaçan özellikle profesyonel futbolcu ve teknik adamlar son derece zor şartlar altında her türlü riski göze alarak çalışan sağlıkçıları örnek alsınlar.

İmamlara yüzde yüz yapılırken kendilerine yüzde 10-15 zam yapılan sağlıkçılar da zor durumda ama görevlerinin başındalar.

Potansiyel, baskı ortamlarında ortaya çıkarmış.

Dolayısıyla bu virüs sağlıkçıların, futbolculardan daha önemli insanlar olduğunu anlatıyor bize…

YORUM YAP